第16页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
三、选词填空:阅读短文,从方框中选择单词或短语并用其适当形式填空。
language become be born one they
Do you like reading? Do you know a man called Hans Christian Andersen?
Andersen was a great writer. He 1. ____
His 2. ____
People still like reading his stories today. They can read them in English and in many other 5. ____
language become be born one they
Do you like reading? Do you know a man called Hans Christian Andersen?
Andersen was a great writer. He 1. ____
was born
into a poor family in Denmark in 1805. In 1816,his father died,so young Andersen had to work. He tried a few jobs. Finally,at the age of fourteen,he moved to the capital of Denmark. He worked at a theatre. Then he went on to study and later he travelled around Europe.His 2. ____
first
book came out in 1822. He wrote many stories for children,but older people also found 3. ____them
interesting. Many of his stories 4. ____became
very famous.People still like reading his stories today. They can read them in English and in many other 5. ____
languages
. We can learn a lot from his works. He is a world-famous writer and people will remember him forever(永远).
答案:
1. was born 根据语境可知,此处时态为一般过去时。此处指他出生在一个贫困家庭,故填 was born。2. first 根据语境及备选词可知,此处指他的第一本书于 1822 年出版,应用序数词 first 修饰名词。3. them 根据 He wrote many stories for children 及设空处作 found 的宾语可知,应用 them 指代 many stories。4. became 结合语境及备选词可知,空处表示“变得”,且此处讲述的是过去发生的事情,应用动词的过去式。5. languages many other 后跟可数名词复数形式;根据 in English 及备选词可知,此处指的是其他许多语言。
四、阅读理解。
Once,a rabbit was asleep under a palm tree(棕榈树). Suddenly,some monkeys dropped a coconut(椰子)on the ground. The rabbit woke up with a start(猛然惊醒)and cried out,“The earth is breaking up!”He jumped up and started to run as fast as he could. A deer saw him. “Why are you running so fast?”he asked. The rabbit replied,“Don't you know? The earth is breaking up! Let's run together!”
They ran past a fox and told him the same thing,and the fox ran with them. And then,an elephant,until at last,a lion. He saw all of them and heard them shouting,“The earth is breaking up!”
The lion thought it a mistake,so he roared(吼叫)three times. All the animals stopped,for they feared the lion very much. “Why are you all running so fast?”asked the lion. “King Lion,”they said,“the earth is breaking up!”“Did any of you see it with your own eyes?”asked the lion. “I didn't,”said the elephant. “The fox told me about it. ”“Neither did I,”said the fox. “The rabbit told me about it,”said the deer. At last,the lion came to the rabbit. “Is it true? Let's go back to where you slept and see what happened,”said the lion.
Under the palm tree,they saw there was only a coconut lying on the ground. And at the same time,another coconut was falling from the tree,and made the same sound.
Sometimes what we hear but don't see is not necessarily true.
1. What does the underlined word “he” in Paragraph 1 refer to?
A. The rabbit. B. The deer.
C. The fox. D. The elephant.
2. Why did all the animals stop after the lion roared?
A. Because they were afraid of him.
B. Because they ran fast and felt tired.
C. Because the lion roared loudly.
D. Because all of them knew the truth.
3. What can we infer from the last paragraph?
A. Seeing is believing.
B. All work and no play makes Jack a dull boy.
C. Where there is a will,there is a way.
D. A friend in need is a friend indeed.
4. 新考法 篇章结构 How is the text organized?
A. ①/②③④⑤ B. ①②/③④⑤
C. ①②③/④⑤ D. ①②③④/⑤
Once,a rabbit was asleep under a palm tree(棕榈树). Suddenly,some monkeys dropped a coconut(椰子)on the ground. The rabbit woke up with a start(猛然惊醒)and cried out,“The earth is breaking up!”He jumped up and started to run as fast as he could. A deer saw him. “Why are you running so fast?”he asked. The rabbit replied,“Don't you know? The earth is breaking up! Let's run together!”
They ran past a fox and told him the same thing,and the fox ran with them. And then,an elephant,until at last,a lion. He saw all of them and heard them shouting,“The earth is breaking up!”
The lion thought it a mistake,so he roared(吼叫)three times. All the animals stopped,for they feared the lion very much. “Why are you all running so fast?”asked the lion. “King Lion,”they said,“the earth is breaking up!”“Did any of you see it with your own eyes?”asked the lion. “I didn't,”said the elephant. “The fox told me about it. ”“Neither did I,”said the fox. “The rabbit told me about it,”said the deer. At last,the lion came to the rabbit. “Is it true? Let's go back to where you slept and see what happened,”said the lion.
Under the palm tree,they saw there was only a coconut lying on the ground. And at the same time,another coconut was falling from the tree,and made the same sound.
Sometimes what we hear but don't see is not necessarily true.
1. What does the underlined word “he” in Paragraph 1 refer to?
A. The rabbit. B. The deer.
C. The fox. D. The elephant.
2. Why did all the animals stop after the lion roared?
A. Because they were afraid of him.
B. Because they ran fast and felt tired.
C. Because the lion roared loudly.
D. Because all of them knew the truth.
3. What can we infer from the last paragraph?
A. Seeing is believing.
B. All work and no play makes Jack a dull boy.
C. Where there is a will,there is a way.
D. A friend in need is a friend indeed.
4. 新考法 篇章结构 How is the text organized?
A. ①/②③④⑤ B. ①②/③④⑤
C. ①②③/④⑤ D. ①②③④/⑤
答案:
1. B 代词指代题。根据“A deer saw him. ‘Why are you running so fast?’ he asked. The rabbit replied”可知,这句话是鹿问的,所以 he 指的是鹿。2. A 细节理解题。根据“All the animals stopped, for they feared the lion very much.”可知,所有的动物都停了下来,因为他们非常害怕狮子。3. A 推理判断题。根据“Sometimes what we hear but don't see is not necessarily true.”可知,有时我们听到但没有看到的不一定是真的,也就是“眼见为实”。4. D 篇章结构题。文章第一段到第四段都是以一只兔子说出的“地球正在崩裂!”贯穿全文来具体叙述,最后一段总结了这个故事体现的哲理,结构如 D 选项所示。
查看更多完整答案,请扫码查看