第65页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
三、阅读理解。(每小题 2 分,共 20 分)
A
Night schools are getting popular among young people in many cities in China now. They can learn all kinds of interesting courses (课程) there, not just reading and writing. The courses are usually short, with one class a week. To make sure people can learn something useful, these schools ask many excellent teachers to teach.
The young can find what they want to learn there. Many of them are interested in the night school classes, so many courses are hard to grab(抢占). Thousands of young people go to night school after they get off work.
Different people go to night school for different reasons. Mrs Yang is from Shanghai. She was quieter and more serious than most people in the past. That's why she goes to night school classes. “I come here to meet new people because I really need some good friends to talk with,” she said. “I have many hobbies, such as playing the piano and listening to music. If we have the same hobbies, we can be friends.” Now she is much more outgoing and has many good friends.
Ms Dong works in an office in Beijing. “My life was boring. I usually went to work, went home, and played with my cellphone(手机) after getting off work in the past,” she said. “Going to night school classes makes me feel fresh, and I can also learn something interesting there.” For her, the night school is a good place to relax and be better.
1. How are the courses at night schools?
(
A. Interesting but short.
B. Expensive but useful.
C. Difficult but useful.
D. Easy and interesting.
2. Why does Mrs Yang go to night school?
(
A. To learn something new.
B. To make friends.
C. To show her hobbies.
D. To teach there.
3. 新考法 图片理解 What did Ms Dong usually do after getting off work in the past?

(
4. 新考法 篇章结构 What is the structure of the passage?

(
5. What does the passage mainly tell us?
(
A. Young people need to learn something new.
B. People need to make some new friends.
C. Friends should have the same hobbies.
D. Night schools are popular among young people in China.
A
Night schools are getting popular among young people in many cities in China now. They can learn all kinds of interesting courses (课程) there, not just reading and writing. The courses are usually short, with one class a week. To make sure people can learn something useful, these schools ask many excellent teachers to teach.
The young can find what they want to learn there. Many of them are interested in the night school classes, so many courses are hard to grab(抢占). Thousands of young people go to night school after they get off work.
Different people go to night school for different reasons. Mrs Yang is from Shanghai. She was quieter and more serious than most people in the past. That's why she goes to night school classes. “I come here to meet new people because I really need some good friends to talk with,” she said. “I have many hobbies, such as playing the piano and listening to music. If we have the same hobbies, we can be friends.” Now she is much more outgoing and has many good friends.
Ms Dong works in an office in Beijing. “My life was boring. I usually went to work, went home, and played with my cellphone(手机) after getting off work in the past,” she said. “Going to night school classes makes me feel fresh, and I can also learn something interesting there.” For her, the night school is a good place to relax and be better.
1. How are the courses at night schools?
(
A
)A. Interesting but short.
B. Expensive but useful.
C. Difficult but useful.
D. Easy and interesting.
2. Why does Mrs Yang go to night school?
(
B
)A. To learn something new.
B. To make friends.
C. To show her hobbies.
D. To teach there.
3. 新考法 图片理解 What did Ms Dong usually do after getting off work in the past?
(
C
)4. 新考法 篇章结构 What is the structure of the passage?
(
B
)5. What does the passage mainly tell us?
(
D
)A. Young people need to learn something new.
B. People need to make some new friends.
C. Friends should have the same hobbies.
D. Night schools are popular among young people in China.
答案:
A 1. A 细节理解题。根据第一段中的“They can learn all kinds of interesting courses there, not just reading and writing. The courses are usually short”可知答案。
2. B 细节理解题。根据第三段中的 I come here to meet new people because I really need some good friends to talk with 可知,杨女士上夜校是为了交朋友。
3. C 推理判断题。根据第四段中的“My life was boring. I usually went to work, went home, and played with my cellphone after getting off work in the past”可知,董女士以前下班后就是玩手机。
4. B 篇章结构题。第一段介绍了夜校在中国年轻人中很受欢迎;第二段介绍了夜校的一些课程非常热门;第三、四段举例介绍了不同的人上夜校的不同原因。
5. D 主旨大意题。本文主要介绍了夜校在中国年轻人中成为一种热潮。
2. B 细节理解题。根据第三段中的 I come here to meet new people because I really need some good friends to talk with 可知,杨女士上夜校是为了交朋友。
3. C 推理判断题。根据第四段中的“My life was boring. I usually went to work, went home, and played with my cellphone after getting off work in the past”可知,董女士以前下班后就是玩手机。
4. B 篇章结构题。第一段介绍了夜校在中国年轻人中很受欢迎;第二段介绍了夜校的一些课程非常热门;第三、四段举例介绍了不同的人上夜校的不同原因。
5. D 主旨大意题。本文主要介绍了夜校在中国年轻人中成为一种热潮。
查看更多完整答案,请扫码查看