第10页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
四、(2024·滨州改编)任务型阅读。
From September to February each year, Dazhong Mountain in Chuxiong, Yunnan is home to more than 50,000,000 migratory birds (候鸟). People used to call the mountain Daqueshan, which means the bird-hunting mountain.
The villagers used to hunt birds on the mountain. Then one year, they couldn't hear birds singing. People started to wonder if migratory birds would return again. In 1984, the Hongtupo Forest Police Station was set up. The officers worked on the mountain, trying to find migratory birds and stop people from hunting them. The job was really difficult. They might lose their way or meet dangerous animals.
The officers also tried to tell villagers the importance of protecting birds and other wild animals. They visited the villagers door to door and helped them with farm work. They even organized activities in schools to get their messages across to children. Now, even children know that birds are to be loved.
The mountain is greener, the water is clearer, and more and more animals come to live here. It has become a bird-protecting mountain. Many people have opened bed and breakfasts (提供住宿加早餐的旅馆) for birdwatchers.
"The village has changed a lot, and we don't hunt birds any
more," people say. Since people have stopped hunting, the police station now mainly works to save injured (受伤的) wildlife.
根据短文内容,回答问题。(每题答案不超过9个词)
1. How many migratory birds live on Dazhong Mountain from September to February?______
2. What did the villagers on Dazhong Mountain use to do? ______
3. What danger might the officers face on the mountain? ______
4. Do the villagers know that birds are to be loved now? ______
5. What can we do to protect birds and other wild animals?
______
From September to February each year, Dazhong Mountain in Chuxiong, Yunnan is home to more than 50,000,000 migratory birds (候鸟). People used to call the mountain Daqueshan, which means the bird-hunting mountain.
The villagers used to hunt birds on the mountain. Then one year, they couldn't hear birds singing. People started to wonder if migratory birds would return again. In 1984, the Hongtupo Forest Police Station was set up. The officers worked on the mountain, trying to find migratory birds and stop people from hunting them. The job was really difficult. They might lose their way or meet dangerous animals.
The officers also tried to tell villagers the importance of protecting birds and other wild animals. They visited the villagers door to door and helped them with farm work. They even organized activities in schools to get their messages across to children. Now, even children know that birds are to be loved.
The mountain is greener, the water is clearer, and more and more animals come to live here. It has become a bird-protecting mountain. Many people have opened bed and breakfasts (提供住宿加早餐的旅馆) for birdwatchers.
"The village has changed a lot, and we don't hunt birds any
根据短文内容,回答问题。(每题答案不超过9个词)
1. How many migratory birds live on Dazhong Mountain from September to February?______
More than 50,000,000
2. What did the villagers on Dazhong Mountain use to do? ______
They used to hunt birds on Dazhong Mountain
3. What danger might the officers face on the mountain? ______
They might lose their way or meet dangerous animals
4. Do the villagers know that birds are to be loved now? ______
Yes, they do
5. What can we do to protect birds and other wild animals?
______
We can build more nature reserves
答案:
1. More than 50,000,000. 根据“From September to February each year, Dazhong Mountain in Chuxiong, Yunnan is home to more than 50,000,000 migratory birds.”可知答案。
2. They used to hunt birds on Dazhong Mountain. 根据“The villagers used to hunt birds on the mountain.”可知答案。
3. They might lose their way or meet dangerous animals. 根据“They might lose their way or meet dangerous animals.”可知,他们在山上可能会迷路或者遇到危险的动物。
4. Yes, they do. 根据“Now, even children know that birds are to be loved.”可知答案。
5. We can build more nature reserves.(言之有理即可)
2. They used to hunt birds on Dazhong Mountain. 根据“The villagers used to hunt birds on the mountain.”可知答案。
3. They might lose their way or meet dangerous animals. 根据“They might lose their way or meet dangerous animals.”可知,他们在山上可能会迷路或者遇到危险的动物。
4. Yes, they do. 根据“Now, even children know that birds are to be loved.”可知答案。
5. We can build more nature reserves.(言之有理即可)
查看更多完整答案,请扫码查看