2025年通城学典暑期升级训练七年级英语译林版延边大学出版社


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典暑期升级训练七年级英语译林版延边大学出版社 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典暑期升级训练七年级英语译林版延边大学出版社》

B
People all have problems. If we don't deal with these problems, we can easily become unhappy. Worrying about our problems can affect how we do at school. It can also influence(影响) the way we behave with our family. So how do we deal with our problems? There are many ways and here is one of them.
Most of us have an experience of being angry with our friends, parents or teachers. Perhaps they said something you didn't like, or you felt they were unfair (不公平的). Sometimes people can stay angry for years about a small problem. If you stay angry for a long time with your friend, good friendship may be lost.
When we are angry, we are usually the ones affected. We may not be able to work or sleep well after getting angry. Perhaps we should learn something from young children. Children like to play together, but sometimes they have disagreements (分歧), and they decide not to talk to each other. However, this usually does not last long. This is an important lesson for us to learn.
6. According to the passage, what may happen if people stay angry for a long time? (
C
)
A. They may feel unfair.
B. They may get sick.
C. Good friendship may be lost.
D. They may miss each other.
7. What's the meaning of the underlined word “affected” in the passage? (
A
)
A. 受到影响的
B. 感染的
C. 习惯的
D. 假装的
8. Children decide not to talk to each other because ______
B
.
A. they become unhappy
B. they have different ideas
C. they worry about a small problem
D. they want disagreements
9. From the last paragraph, we know an important lesson for us is ______
B
.
A. playing together
B. learning to forget
C. staying angry
D. feeling unfair
10. What's the main idea of the passage? (
A
)
A. How to deal with problems.
B. How to do well at school.
C. How to behave with the family.
D. How to talk to each other.
答案: B 6. C 细节理解题。根据“If you stay angry for a long time with your friend, good friendship may be lost.”可知,如果你和你的朋友长时间生气,可能会失去好的友谊。
7. A 词义猜测题。根据“We may not be able to work or sleep well after getting angry.”可知,当我们生气时,我们通常是受到影响的人,因此 affected 意为“受到影响的”。
8. B 细节理解题。根据“but sometimes they have disagreements, and they decide not to talk to each other”可知,有时儿童有分歧,他们决定不和对方说话。
9. B 推理判断题。根据“However, this usually does not last long.”可知,孩子们不和对方说话的情形通常不会持续很久,因此我们应该学会遗忘不好的事情。
10. A 主旨大意题。根据“So how do we deal with our problems? There are many ways and here is one of them.”可知,文章主要讲述了如何处理问题。
四、(2024·滨州改编)句子还原。(每小题 2 分,共 10 分)
Do you have friends? How many friends do you have?
Having a good friend can make your school life much more enjoyable. You can talk about something that brings you happiness. 1. ______
E
But maybe making new friends at school is not so easy, especially if you're a naturally shy person.
2. ______
B
Here are some pieces of advice that might be helpful to you!
The easiest thing to do is to smile, and it can make you look friendly. If you cross your arms over your chest (胸部) and have your headphones on, your body language is “Stay away from me!”. 3. ______
F

On the other hand, if you're feeling confident, you can try and approach someone. Just say “Hi, do you mind if I sit here?”. 4. ______
A

After that, continue the conversation by finding something you have in common. Maybe the person is reading a book you've read or has something that interests you. 5. ______
C
If you follow the advice, you can make friends easily.
A. It is a great way to break the ice.
B. So how can you make new friends?
C. This will give you something fun to talk about.
D. Never fail to be thankful to the friends around you.
E. You can also share your problems and support each other.
F. Instead, smile naturally if someone approaches(靠近) you.
G. You don't need to care whether your friends are the same as you or different.
答案: 1. E 根据“You can talk about something that brings you happiness.”可知,E 选项“你们也可以分享你们的问题,互相支持。”符合语境。
2. B 根据“But maybe making new friends at school is not so easy, especially if you're a naturally shy person.”及“Here are some pieces of advice that might be helpful to you!”可知,B 选项承上启下,符合语境。
3. F 根据 The easiest thing to do is to smile 可知,此处应介绍与微笑有关的内容,F 选项符合语境。
4. A 根据空前一句可知,礼貌用语可以帮助打破僵局,A 选项符合语境。
5. C 根据“After that, continue the conversation by finding something you have in common...interests you.”可知,C 选项“这会给你一些可以聊的有趣的东西。”符合语境。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭