第6页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
三、选词填空:阅读短文,从方框中选择单词或短语并用其适当形式填空。
late like talk about friend tell
London is the capital of England. It is a big and famous city with a long history. It has a large number of museums and libraries. There are many people in this city and most of them are 1.
The weather in London is nice. In winter it's not very cold and in summer it's not very hot because the city is near the sea. However, the weather is changeable. People often 3.
you foot run through visit build
There are many places of interest in this city. The Thames(泰晤士河) 6.
I think you can have a great time 10.
late like talk about friend tell
London is the capital of England. It is a big and famous city with a long history. It has a large number of museums and libraries. There are many people in this city and most of them are 1.
friendly
and helpful. They are always happy 2.to tell
visitors about their city.The weather in London is nice. In winter it's not very cold and in summer it's not very hot because the city is near the sea. However, the weather is changeable. People often 3.
talk about
the weather because they can have four seasons in one day. In the morning the weather is warm just 4.like
in spring. After an hour, black clouds come and then it rains hard. The weather gets cold. 5.Later
in the afternoon the sky will be clear. The sun will begin to shine and it is summer at this time of day.you foot run through visit build
There are many places of interest in this city. The Thames(泰晤士河) 6.
runs through
London from west to east. It's interesting to take a trip along the river. This way, you can see almost every place of interest of London in a day. When you take a trip to London with 7.your
friends, do not miss Big Ben. It is a clock tower. It is one of the landmark 8.buildings
in London. The tower is about 96 metres high. The bell is about 9 9.feet
in diameter and weighs 13.5 tons.I think you can have a great time 10.
visiting
the city. It is really a wonderful place.
答案:
1. friendly 根据 and helpful 可知,设空处应用一个形容词作并列表语;friend 的形容词形式是 friendly,意为“友好的”。
2. to tell 短语 be happy to do sth. 意为“很高兴做某事”;此处指告诉游客有关他们的城市(的事情)。
3. talk about 根据 because they can have four seasons in one day 可知,他们经常谈论天气;全文用的是一般现在时。
4. like 根据语境可知,此处指就像在春天,用介词 like 表示“像……”。
5. Later 此处应用副词 later 表示“后来”。句首单词首字母要大写。
6. runs through 全文用的是一般现在时,本句主语是 The Thames,谓语动词用第三人称单数;此处指泰晤士河流经伦敦,故用 runs through。
7. your 此处应用形容词性物主代词修饰名词。
8. buildings 此处为“one of + 可数名词复数”结构;build 的名词形式是 building,意为“建筑物,大楼”。
9. feet 根据语境可知,钟的直径约为 9 英尺,重 13.5 吨。foot 意为“英尺”,其复数形式是 feet。
10. visiting 固定搭配 have a great time doing sth. 意为“很高兴做某事”。
2. to tell 短语 be happy to do sth. 意为“很高兴做某事”;此处指告诉游客有关他们的城市(的事情)。
3. talk about 根据 because they can have four seasons in one day 可知,他们经常谈论天气;全文用的是一般现在时。
4. like 根据语境可知,此处指就像在春天,用介词 like 表示“像……”。
5. Later 此处应用副词 later 表示“后来”。句首单词首字母要大写。
6. runs through 全文用的是一般现在时,本句主语是 The Thames,谓语动词用第三人称单数;此处指泰晤士河流经伦敦,故用 runs through。
7. your 此处应用形容词性物主代词修饰名词。
8. buildings 此处为“one of + 可数名词复数”结构;build 的名词形式是 building,意为“建筑物,大楼”。
9. feet 根据语境可知,钟的直径约为 9 英尺,重 13.5 吨。foot 意为“英尺”,其复数形式是 feet。
10. visiting 固定搭配 have a great time doing sth. 意为“很高兴做某事”。
四、句子还原。
Guangzhou is the capital city of Guangdong Province in China. It's one of the largest cities in China.
1., because you can see the trees and flowers everywhere. If you come to Guangzhou, you will see many tall buildings, wide roads and beautiful gardens. 2., such as Beijing Road, Haizhu Square, Yuexiu Park and Baiyun Mountain. You can have lots of fun here.
The weather here is different from that of many cities in the north of China. 3.. And there is lots of rain in spring and summer.
4., because Guangzhou is famous for its dim sum(点心). And we can eat dim sum anywhere in Guangzhou.
Guangzhou is a civilized(文明的) city. 5.. They're friendly and they like to help others.
Welcome to Guangzhou. I believe you'll have a wonderful time here.
A. Most people here are very kind
B. Guangzhou is a beautiful place
C. The trip to Guangzhou will be special
D. Many people say “Eating in Guangzhou is a must”
E. It's warm in winter and very hot in summer
F. You can see many tall buildings in the streets
G. There are many interesting places in Guangzhou
Guangzhou is the capital city of Guangdong Province in China. It's one of the largest cities in China.
1., because you can see the trees and flowers everywhere. If you come to Guangzhou, you will see many tall buildings, wide roads and beautiful gardens. 2., such as Beijing Road, Haizhu Square, Yuexiu Park and Baiyun Mountain. You can have lots of fun here.
The weather here is different from that of many cities in the north of China. 3.. And there is lots of rain in spring and summer.
4., because Guangzhou is famous for its dim sum(点心). And we can eat dim sum anywhere in Guangzhou.
Guangzhou is a civilized(文明的) city. 5.. They're friendly and they like to help others.
Welcome to Guangzhou. I believe you'll have a wonderful time here.
A. Most people here are very kind
B. Guangzhou is a beautiful place
C. The trip to Guangzhou will be special
D. Many people say “Eating in Guangzhou is a must”
E. It's warm in winter and very hot in summer
F. You can see many tall buildings in the streets
G. There are many interesting places in Guangzhou
答案:
1. B 根据 because you can see the trees and flowers everywhere 可知,此处应是说广州非常美丽,选项 B 符合语境。
2. G 根据“such as Beijing Road, Haizhu Square, Yuexiu Park and Baiyun Mountain”可知,这里介绍了一些景点,选项 G 符合语境。
3. E 根据上文“The weather here is different from that of many cities in the north of China.”可知,这里是介绍广州的天气,选项 E 符合语境。
4. D 根据下文 because Guangzhou is famous for its dim sum 可知,这里介绍的是美食,选项 D 符合语境。
5. A 根据下文“They're friendly and they like to help others.”可知,这里介绍的是人们非常友好,选项 A 符合语境。
2. G 根据“such as Beijing Road, Haizhu Square, Yuexiu Park and Baiyun Mountain”可知,这里介绍了一些景点,选项 G 符合语境。
3. E 根据上文“The weather here is different from that of many cities in the north of China.”可知,这里是介绍广州的天气,选项 E 符合语境。
4. D 根据下文 because Guangzhou is famous for its dim sum 可知,这里介绍的是美食,选项 D 符合语境。
5. A 根据下文“They're friendly and they like to help others.”可知,这里介绍的是人们非常友好,选项 A 符合语境。
查看更多完整答案,请扫码查看