第21页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
八、任务型阅读。(每小题 2 分,共 10 分)
Do you enjoy cycling when you are free? Do you think cycling is a sport? Years ago, most Chinese people rode bikes to work or study. Only a small group of them thought it was a sport. But now more and more people feel more than that and get fun from it.
Cycling is becoming popular. Bike riders share their favourite ways and health tips for cycling on some apps. On a lifestyle app, there are over 2.5 million people talking about cycling and on another app, people have browsed the topic of cycling more than 700 million times. A bicycle company says one of its shops sold more bicycles, about 20% to 30% more than the same period a year earlier.
Now, many cities in China have built paths only for cycling and China has many cycling activities, like the Qinghai Lake Cycling Race every July. People from all over the world take part in it. Why do so many people go cycling? For one thing, more people put their health first. For another thing, their need for outdoor exercise becomes stronger. Cycling seems to be a good way for people to get away from the busy city life. It makes people feel they are outside, near beautiful lakes and hills. The sport sometimes costs a lot of money, but many bike riders like to spend money on their own bodies and they think it is very useful and important.
根据短文内容,回答问题。(每题答案不超过 10 个词)
1. What is this article about?______
2. How does the article support(支持) its idea in Paragraph 2?______
3. When is the Qinghai Lake Cycling Race?______
4. For many bike riders, what is very useful and important?______
5. Write down another outdoor activity you like. Why do you like it?
______
Do you enjoy cycling when you are free? Do you think cycling is a sport? Years ago, most Chinese people rode bikes to work or study. Only a small group of them thought it was a sport. But now more and more people feel more than that and get fun from it.
Cycling is becoming popular. Bike riders share their favourite ways and health tips for cycling on some apps. On a lifestyle app, there are over 2.5 million people talking about cycling and on another app, people have browsed the topic of cycling more than 700 million times. A bicycle company says one of its shops sold more bicycles, about 20% to 30% more than the same period a year earlier.
Now, many cities in China have built paths only for cycling and China has many cycling activities, like the Qinghai Lake Cycling Race every July. People from all over the world take part in it. Why do so many people go cycling? For one thing, more people put their health first. For another thing, their need for outdoor exercise becomes stronger. Cycling seems to be a good way for people to get away from the busy city life. It makes people feel they are outside, near beautiful lakes and hills. The sport sometimes costs a lot of money, but many bike riders like to spend money on their own bodies and they think it is very useful and important.
根据短文内容,回答问题。(每题答案不超过 10 个词)
1. What is this article about?______
Cycling
2. How does the article support(支持) its idea in Paragraph 2?______
By giving some numbers
3. When is the Qinghai Lake Cycling Race?______
Every July
4. For many bike riders, what is very useful and important?______
Spending money on their own bodies
5. Write down another outdoor activity you like. Why do you like it?
______
I like running, because running can make me feel happy
答案:
1. Cycling. 根据第一段中的“Do you enjoy cycling when you are free? Do you think cycling is a sport?”并通读全文可知,文章主要讲述的是骑自行车运动。
2. By giving some numbers. 根据第二段中的“On a lifestyle app, there are over 2.5 million people talking about cycling and...more than 700 million times. A bicycle company says one of its shops sold more bicycles, about 20% to 30% more than the same period a year earlier.”可知,文章通过给出一些数字来支持第二段中的观点。
3. Every July. 根据第三段中的 like the Qinghai Lake Cycling Race every July 可知,该比赛是每年七月份举行。
4. Spending money on their own bodies. 根据最后一段中的“The sport sometimes costs a lot of money, but many bike riders like to spend money on their own bodies and they think it is very useful and important.”可知,对于很多骑自行车的人来说,把钱花在自己的身体上是非常有用和重要的。
5. I like running, because running can make me feel happy.(言之有理即可)
2. By giving some numbers. 根据第二段中的“On a lifestyle app, there are over 2.5 million people talking about cycling and...more than 700 million times. A bicycle company says one of its shops sold more bicycles, about 20% to 30% more than the same period a year earlier.”可知,文章通过给出一些数字来支持第二段中的观点。
3. Every July. 根据第三段中的 like the Qinghai Lake Cycling Race every July 可知,该比赛是每年七月份举行。
4. Spending money on their own bodies. 根据最后一段中的“The sport sometimes costs a lot of money, but many bike riders like to spend money on their own bodies and they think it is very useful and important.”可知,对于很多骑自行车的人来说,把钱花在自己的身体上是非常有用和重要的。
5. I like running, because running can make me feel happy.(言之有理即可)
My best friendDaniel is my best friend. He likes cats best, and he brushes their fur three times a week. Daniel likes staying outside. He often takes part in all kinds of outdoor activities. I think he is a clever boy. He is smart enough to think of things quickly and wisely. He can organize things well. He has a lot of hobbies. He plays the violin so well that he has got many awards.
Daniel is brave. He helped his neighbour put out the fire last weekend. He is helpful too. He is a volunteer for the community centre. He often helps others with all kinds of problems. He helps his neighbours fix the bicycles. He also does some shopping for the elderly at weekends.
Daniel is very kind and helpful. We all love him very much.
Daniel is brave. He helped his neighbour put out the fire last weekend. He is helpful too. He is a volunteer for the community centre. He often helps others with all kinds of problems. He helps his neighbours fix the bicycles. He also does some shopping for the elderly at weekends.
Daniel is very kind and helpful. We all love him very much.
答案:
One possible version:
My best friend
Daniel is my best friend. He likes cats best, and he brushes their fur three times a week. Daniel likes staying outside. He often takes part in all kinds of outdoor activities. I think he is a clever boy. He is smart enough to think of things quickly and wisely. He can organize things well. He has a lot of hobbies. He plays the violin so well that he has got many awards.
Daniel is brave. He helped his neighbour put out the fire last weekend. He is helpful too. He is a volunteer for the community centre. He often helps others with all kinds of problems. He helps his neighbours fix the bicycles. He also does some shopping for the elderly at weekends.
Daniel is very kind and helpful. We all love him very much.
My best friend
Daniel is my best friend. He likes cats best, and he brushes their fur three times a week. Daniel likes staying outside. He often takes part in all kinds of outdoor activities. I think he is a clever boy. He is smart enough to think of things quickly and wisely. He can organize things well. He has a lot of hobbies. He plays the violin so well that he has got many awards.
Daniel is brave. He helped his neighbour put out the fire last weekend. He is helpful too. He is a volunteer for the community centre. He often helps others with all kinds of problems. He helps his neighbours fix the bicycles. He also does some shopping for the elderly at weekends.
Daniel is very kind and helpful. We all love him very much.
查看更多完整答案,请扫码查看