第2页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
四、阅读理解。
What makes your house a home?
The words “house” and “home” don't mean the same in English. A house in towns and cities is a building with four walls and a roof(屋顶), usually in a street with lots of other houses around it. In most houses there are rooms for different activities. So people can eat in the kitchen, sleep in the bedroom, wash in the bathroom and relax in the living room.
But a home is a house full of people with their favourite rooms. For example, my favourite room is my bedroom. It has all my things in it so it's a bit untidy, but I love it. My mum loves reading in the comfortable armchair in the living room. Jasper, the cat, lies by the hot fireplace. My younger sister Sally spends a lot of time in the garden—she loves playing there with her friends! And my dad can cook really well so he's usually in the kitchen.
When I'm away from home, I sometimes feel homesick(想家的). Of course, I miss all my music, my games, my books and my photos, but I also miss everyday family activities. Our house is noisy in the morning before work or school. When I get back in the evening, Jasper jumps on me with his dirty cat feet and there is the fantastic smell of my dad's cooking.
So a home is the people and animals that live in a house, and the things in the rooms that are special to us. It means the activities we do, our feelings and the relaxing environment around us. But a home is also the community(社区) we are part of. I often take our neighbours' dog, Milo, out and they look after Jasper when we're away. And every summer, when it's not dark in the evenings, there's a big party in our street and all the neighbours join in it. That's what a home is for me.
1. What is Paragraph 1 mainly about?
(
A. What a house is.
B. What a home means to us.
C. What a home is.
D. What we can do in a house.
2. 新考法 图片理解 What's Sally's favourite place at home?
3. What makes a home according to the writer?
a. People and pets.
b. Family activities.
c. The community.
d. A tall building.
e. The comfortable environment.
f. A special university.
(
A. a, b, d, f
B. a, b, c, f
C. a, c, d, e
D. a, b, c, e
What makes your house a home?
The words “house” and “home” don't mean the same in English. A house in towns and cities is a building with four walls and a roof(屋顶), usually in a street with lots of other houses around it. In most houses there are rooms for different activities. So people can eat in the kitchen, sleep in the bedroom, wash in the bathroom and relax in the living room.
But a home is a house full of people with their favourite rooms. For example, my favourite room is my bedroom. It has all my things in it so it's a bit untidy, but I love it. My mum loves reading in the comfortable armchair in the living room. Jasper, the cat, lies by the hot fireplace. My younger sister Sally spends a lot of time in the garden—she loves playing there with her friends! And my dad can cook really well so he's usually in the kitchen.
When I'm away from home, I sometimes feel homesick(想家的). Of course, I miss all my music, my games, my books and my photos, but I also miss everyday family activities. Our house is noisy in the morning before work or school. When I get back in the evening, Jasper jumps on me with his dirty cat feet and there is the fantastic smell of my dad's cooking.
So a home is the people and animals that live in a house, and the things in the rooms that are special to us. It means the activities we do, our feelings and the relaxing environment around us. But a home is also the community(社区) we are part of. I often take our neighbours' dog, Milo, out and they look after Jasper when we're away. And every summer, when it's not dark in the evenings, there's a big party in our street and all the neighbours join in it. That's what a home is for me.
1. What is Paragraph 1 mainly about?
(
A
)A. What a house is.
B. What a home means to us.
C. What a home is.
D. What we can do in a house.
2. 新考法 图片理解 What's Sally's favourite place at home?
B
3. What makes a home according to the writer?
a. People and pets.
b. Family activities.
c. The community.
d. A tall building.
e. The comfortable environment.
f. A special university.
(
D
)A. a, b, d, f
B. a, b, c, f
C. a, c, d, e
D. a, b, c, e
答案:
1. A 段落大意题。通读第一段可知,本段主要讲述了什么是房子。
2. B 推理判断题。根据第二段中的“My younger sister Sally spends a lot of time in the garden—she loves playing there with her friends!”可知,萨莉在家里最喜欢的地方是花园。
3. D 细节理解题。根据第四段的内容可知,作者认为家是由人和宠物、家庭活动、社区、舒适的环境等构成的。
2. B 推理判断题。根据第二段中的“My younger sister Sally spends a lot of time in the garden—she loves playing there with her friends!”可知,萨莉在家里最喜欢的地方是花园。
3. D 细节理解题。根据第四段的内容可知,作者认为家是由人和宠物、家庭活动、社区、舒适的环境等构成的。
查看更多完整答案,请扫码查看