2026年一本英语阅读理解150篇八年级


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年一本英语阅读理解150篇八年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年一本英语阅读理解150篇八年级》

主题范畴:人与自然(自然生态) 语篇类型:说明文 词数:236 难度:★★★★☆ 建议用时:8分钟 参考答案:P217
An Arctic rabbit (北极兔) on Canada’s northernmost island has surprised researchers by making the longest recorded journey by a lagomorph (兔类动物).
According to a study, the rabbit named BBYY traveled over 240 miles in 49 days—that’s around the same distance (距离) as from London to Newcastle. The unbelievable journey has changed scientists’ understanding of Arctic rabbits which are the world’s heaviest and most northern-living lagomorphs. In the past, not much was known about how far they traveled. But most of them don’t travel far from their homes, usually traveling no more than 20 miles.
To find out how far Arctic rabbits were moving, researchers fixed trackers(跟踪器) to 25 rabbits on Ellesmere Island. The trackers showed that 20 of the rabbits traveled at least 70 miles south from their starting location called Alert to Lake Hazen, where most of them seemed to stop. However, BBYY went to the lake, carried on some way further south, and then turned around and came back to Alert. She even covered 20 miles in a day at most.
The scientists are not sure exactly why the rabbits make such a long journey, but it is thought they are in search of food. They say that more research is needed to work out if the animals are migratory(迁徙的). Finding out more about Arctic rabbits’ movements and the areas they visit could help to protect them in the future.
① How far is it from London to Newcastle?
A. No more than 20 miles.
B. About 49 miles.
C. At least 70 miles.
D. More than 240 miles.
② Which of the following about Arctic rabbits is TRUE?
A. Most of them feed at night.
B. They live in the center of the Arctic.
C. Most of them don’t leave far from their homes.
D. They are the heaviest animals in the world.
③ Why did researchers put trackers on rabbits from Ellesmere Island?
A. To find the lost rabbits.
B. To test their new trackers.
C. To know these rabbits’ moving distances.
D. To find out the exact location of these rabbits.
④ Which paragraph tells us the traveling process of BBYY?
A. Paragraph 1.
B. Paragraph 2.
C. Paragraph 3.
D. Paragraph 4.
⑤ What can we know from the last paragraph?
A. The history of Arctic rabbits is unclear.
B. Arctic rabbits are migratory.
C. People need to offer more areas to Arctic rabbits.
D. Scientists will do more research on Arctic rabbits.
答案: ① D ② C ③ C ④ C ⑤ D

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭