2026年一本英语阅读理解150篇八年级


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年一本英语阅读理解150篇八年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年一本英语阅读理解150篇八年级》

全文翻译
主题范畴:人与自我(生活与学习) 语篇类型:记叙文 词数:173 难度:★★☆☆☆ 建议用时:6分钟 参考答案:P195
Kids’ drawings are some of the purest(纯粹的) kinds of art, full of wonderful imagination. These great little drawings have been turned into toys, artworks, and even treasures. And now, a teacher in Iran is showing her students’ drawings on a dress.

For International Children’s Day, celebrated on October 8 in Iran, Ms. Taybeh Ghorani, a first-grade teacher from Hormozgan province, came up with an idea. She provided her young students with a large white cloth as a blank canvas(空白画布), encouraging them to draw freely.
After the kids finished covering the cloth with drawings, Ghorani then took it home and changed it into a dress. A few days later, she came to school wearing the dress she made from her students’ art. According to a local newspaper, the children’s screams(尖叫) could be heard across Iran.
The dress, decorated(装饰) with hand-drawn trees, flowers, faces, houses, and more, is an amazing way to celebrate and encourage the kids’ creativity. It brings pleasure and satisfaction to the lovely students and will stay in their memory forever.
① What happened after Ghorani offered her students a large white cloth?
A. They cut it into small pieces.
B. They began to draw some things on it.
C. They made beautiful bags out of it.
D. They tried to write some words on it.
② How did the students feel when they saw their teacher’s new dress?
A. Sad.
B. Bored.
C. Relaxed.
D. Excited.
③ What does the underlined word “It” in the last paragraph refer to?
A. The dress with students’ drawings.
B. International Children’s Day.
C. The large white cloth.
D. The local newspaper.
④ What can we know from the passage?
A. Ghorani is a second-grade art teacher.
B. The children made a dress with the canvas at school.
C. Ghorani thought of an idea to celebrate a special day.
D. The children received a lot of gifts from their teachers.
⑤ What is the passage mainly about?
A. Different ways to encourage kids’ creativity.
B. The importance of kids’ drawings in art education.
C. A teacher turned her students’ work into beautiful art.
D. Schools in Iran held a party on International Children’s Day.
答案: ① B ② D ③ A ④ C ⑤ C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭