2026年一本英语阅读理解150篇八年级


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年一本英语阅读理解150篇八年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年一本英语阅读理解150篇八年级》

主题范畴:人与自我(做人与做事) 语篇类型:记叙文 词数:217 难度:★★★☆☆ 建议用时:7 分钟 参考答案:P202
Zhu Wei, a college student from Hubei, bought 15 train tickets to start his journey of climbing China’s Five Great Mountains in five days during the National Day holiday. However, his journey took a turn when he climbed Mount Hua around 7 am on October 1. As he was climbing, he found a tourist, Li Han, lying unconscious(无意识的) on the ground.

Zhu called Li’s family and took him to the hospital with the help of workers of Mount Hua. Zhu offered an advance payment(预先支付) of 1,500 yuan for the medical expenses and stayed with him at the hospital until his family arrived later that afternoon.
After the accident, Zhu missed his train to the next city and had to give up his journey of climbing the five mountains. He also refunded(退) 12 other train tickets.
When asked about the accident, Zhu said, “At that moment, I didn’t think about anything else. I can always climb the Five Great Mountains later. If I hadn’t saved him and something bad had happened, I would regret it for the rest of my life.”
To praise(表扬) Zhu, other scenic areas of the Five Great Mountains have also provided Zhu with free tickets to help him complete his Five Great Mountains challenge. Zhu said he might continue the challenge during the winter vacation.
1 What did Zhu plan to do during the National Day holiday?
A. Climb the Five Great Mountains in five days.
B. Go back to Hubei to look after his family.
C. Travel to Mount Hua with his classmates.
D. Be a volunteer and help patients at the hospital.
2 What happened on the first day of Zhu’s journey?
A. He spent all his money.
B. He hurt his leg badly.
C. He lost his tickets somewhere.
D. He found someone lying on the ground.
3 Which paragraph shows how Zhu helped Li Han?
A. Paragraph 1.
B. Paragraph 2.
C. Paragraph 3.
D. Paragraph 4.
4 Which of the following is TRUE according to the passage?
A. After the accident, Zhu continued his journey.
B. Zhu had finished climbing Mount Tai in Shandong.
C. Zhu might continue his challenge with free tickets.
D. Zhu’s family members arrived at the hospital on October 2.
5 Which of the following words can best describe Zhu?
A. Helpful and kind.
B. Strict and serious.
C. Honest and friendly.
D. Talented and humorous.
答案: 1.A 2.D 3.B 4.C 5.A

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭