2026年一本英语阅读理解150篇八年级


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年一本英语阅读理解150篇八年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年一本英语阅读理解150篇八年级》

B 阅读理解全文翻译
主题范畴:人与自然(自然生态) 语篇类型:说明文 词数:260 难度:★★★☆☆ 建议用时:8 分钟 参考答案:P240
Parrots are social animals.They usually live happily with other birds in the wild. However, the parrots that live as pets are often bored. A study made by scientists in April 2023 showed that they have found a new way to help alleviate(缓解) the birds’ loneliness.

The Northeastern University-led study included 18 pet parrots. The scientists taught the smart birds how to use video call apps first. They then spent two weeks introducing each parrot to two or three “friends” that were chosen according to their size and their voice. Once the training was completed, the scientists let the birds decide when they wanted to make a call.
To start a call, the parrots would first ring(敲) a bell. This let their owners know that they wanted a smartphone. The pets would then use their mouth to knock on the photo of the bird they wished to talk to. Each parrot could call up to two friends daily and “talk” to them for about five minutes each.
The researchers said that during the three-month-long study, the clever birds made several calls and were pretty delighted to see their new friends. “ Some would sing, some would play around and go upside down, others would want to show another bird their toys,” said the scientist Ilyena Hirskyj-Douglas.
More interestingly, many parrots chose to call the same birds again and again. Jennifer Cunha, a parrot expert said her bird Ellie is still friends with Cookie, a grey parrot in California. “It’s been over a year, and they still talk,” she added.
① What did the scientists want to do by doing this study?
A. Develop a video call app.
B. Choose some smart pet parrots.
C. Make pet parrots get less lonely.
D. Know how wild parrots make friends.
② What is the main purpose of Paragraph 2?
A. To describe the process of the study.
B. To explain the results of the study.
C. To offer some opinions about the study.
D. To list the difficulties with the study.
③ Which word can replace the underlined word best?
A. Relaxed.
B. Angry.
C. Excited.
D. Upset.
④ Which of the following is TRUE according to the passage?
A. It took scientists two months to do the study.
B. Each parrot could call up to three friends daily.
C. Many parrots chose to call the same birds again and again.
D. Scientists began the study by introducing friends to parrots.
⑤ What is the main idea of the passage?
A. Pet parrots learn faster than wild parrots.
B. Pet parrots make friends through video talks.
C. Modern technology makes pet parrots quiet.
D. Wild parrots are becoming more and more lonely.
答案: ① C ② A ③ C ④ C ⑤ B

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭