第111页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
1 Which of the following is TRUE about the sea otter?
A. She is four years old.
B. She is afraid of being with people.
C. She often breaks the surfboards with teeth.
D. She enjoys getting on surfboards.
2 Which word is close to the underlined word “entertaining”?
A. Fun.
B. Easy.
C. Touching.
D. Boring.
3 What happened after the sea otter became famous?
A. Hundreds of people came to the seaside to see her.
B. Surfers raised some money to help protect her.
C. More and more reporters would like to take photos of her.
D. A cake shop created many products in the shape of her.
4 We can infer from the last paragraph that ______.
A. southern sea otters will die out 50 years later
B. southern sea otters still need to be protected now
C. the sea otter has serious health problems
D. USFW wants to send the sea otter to the zoo
A. She is four years old.
B. She is afraid of being with people.
C. She often breaks the surfboards with teeth.
D. She enjoys getting on surfboards.
D
2 Which word is close to the underlined word “entertaining”?
A. Fun.
B. Easy.
C. Touching.
D. Boring.
A
3 What happened after the sea otter became famous?
A. Hundreds of people came to the seaside to see her.
B. Surfers raised some money to help protect her.
C. More and more reporters would like to take photos of her.
D. A cake shop created many products in the shape of her.
A
4 We can infer from the last paragraph that ______.
A. southern sea otters will die out 50 years later
B. southern sea otters still need to be protected now
C. the sea otter has serious health problems
D. USFW wants to send the sea otter to the zoo
B
答案:
【解析】:这是一篇英语阅读理解题目,针对八年级学生,题型为选择题。主要讲述了在圣克鲁斯的考尔斯海滩,一只南部海獭给冲浪者带来欢乐的故事,包括海獭的外貌、行为,以及它出名后的情况和南部海獭的生存现状等。
1. 第一题是细节理解题,需要从文中找出关于海獭的正确描述。
2. 第二题是词义猜测题,要根据上下文判断“entertaining”的近义词。
3. 第三题是细节理解题,考查海獭出名后发生的事情。
4. 第四题是推理判断题,需根据最后一段内容进行推断。
【答案】:
1. D。根据文中“She loves getting herself out of the ocean and onto surfboards.”可知海獭喜欢爬到冲浪板上,D选项正确。A选项海獭是五岁不是四岁;B选项文中未提及海獭害怕和人在一起;C选项文中没说海獭经常用牙齿弄坏冲浪板。
2. A。根据文中“She appeared suddenly behind my board and swam up, stayed on my board, looked at me and made me laugh with several funny actions.”可知这是一次有趣的经历,“entertaining”意思是“有趣的”,与“fun”意思相近,所以选A。
3. A。根据文中“The sea otter’s funny actions made her famous. Hundreds of people came to the seaside daily, hoping to catch her in action.”可知海獭出名后,数百人来到海边看它,A选项正确。B选项文中未提及冲浪者筹款保护它;C选项文中没说越来越多记者想给它拍照;D选项是冰淇淋店创造了它的形状产品,不是蛋糕店。
4. B。根据最后一段“They are, however, still considered at risk. So people in the US Fish & Wildlife (USFW) want to catch the sea otter and give her a health check. And then they will send her back into the ocean.”可知南部海獭仍然处于危险中,需要保护,B选项正确。A选项文中没说50年后南部海獭会灭绝;C选项文中未提及这只海獭有严重的健康问题;D选项USFW是想给海獭做健康检查后放回海洋,不是送去动物园。
1. 第一题是细节理解题,需要从文中找出关于海獭的正确描述。
2. 第二题是词义猜测题,要根据上下文判断“entertaining”的近义词。
3. 第三题是细节理解题,考查海獭出名后发生的事情。
4. 第四题是推理判断题,需根据最后一段内容进行推断。
【答案】:
1. D。根据文中“She loves getting herself out of the ocean and onto surfboards.”可知海獭喜欢爬到冲浪板上,D选项正确。A选项海獭是五岁不是四岁;B选项文中未提及海獭害怕和人在一起;C选项文中没说海獭经常用牙齿弄坏冲浪板。
2. A。根据文中“She appeared suddenly behind my board and swam up, stayed on my board, looked at me and made me laugh with several funny actions.”可知这是一次有趣的经历,“entertaining”意思是“有趣的”,与“fun”意思相近,所以选A。
3. A。根据文中“The sea otter’s funny actions made her famous. Hundreds of people came to the seaside daily, hoping to catch her in action.”可知海獭出名后,数百人来到海边看它,A选项正确。B选项文中未提及冲浪者筹款保护它;C选项文中没说越来越多记者想给它拍照;D选项是冰淇淋店创造了它的形状产品,不是蛋糕店。
4. B。根据最后一段“They are, however, still considered at risk. So people in the US Fish & Wildlife (USFW) want to catch the sea otter and give her a health check. And then they will send her back into the ocean.”可知南部海獭仍然处于危险中,需要保护,B选项正确。A选项文中没说50年后南部海獭会灭绝;C选项文中未提及这只海獭有严重的健康问题;D选项USFW是想给海獭做健康检查后放回海洋,不是送去动物园。
查看更多完整答案,请扫码查看