2026年一本英语阅读理解150篇八年级


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年一本英语阅读理解150篇八年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年一本英语阅读理解150篇八年级》

主题范畴:人与社会(人际沟通) 语篇类型:应用文 词数:152 难度:★★★☆☆ 建议用时:6分钟 参考答案:P202
全文翻译
| The "thumbs up" is a common gesture(手势). In American and European cultures, it's used to express(表达) agreement. However, the "thumbs up" sign is considered an insult(侮辱) in countries of the Middle East. |
| :------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- |
| In the US, the "V" sign is a symbol of peace no matter which way the palm(手掌) is facing. However, in the UK, making the sign with the palm facing inward(向内) is considered impolite. |
| The "OK" sign means "okay". It is usually used to say that everything is going well across the English-speaking world. However, in New Zealand it's used to call out a lazy person, and in Australia it's used to express the number zero. |
| Just like any heart symbol, the heart gesture expresses feelings of love and friendship. The heart sign can be made in different ways. Some people use all their fingers to make the heart gesture, while others use only a few fingers. |
① What does the "thumbs up" gesture mean in America?
A. Okay.
B. Agreement.
C. Love.
D. Peace.
② Which gesture do people in the UK consider rude when they see it?
A.
B.
C.
D.

③ Where does the "OK" sign mean the number zero?
A. In the UK.
B. In America.
C. In Australia.
D. In New Zealand.
④ What can we know about the heart gesture?
A. It can be made in different ways.
B. It only expresses feelings of friendship.
C. It is different from other heart symbols.
D. It has a bad meaning in some countries.
⑤ Why does the writer write the passage?
A. To talk about different countries.
B. To discuss the history of hand gestures.
C. To explain cultural differences in hand gestures.
D. To make more people use those hand gestures.
答案: 1. B 细节理解题。根据表格第一栏中的“In American and European cultures, it's used to express agreement.”可知,在美国,竖起大拇指用于表达赞成。
2. C 细节理解题。根据表格第二栏中的“However, in the UK, making the sign with the palm facing inward is considered impolite.”可知,在英国,手掌向内的V字手势被认为是不礼貌的。因此,英国人看到别人做手掌向内的V字手势时,他们看到的是手背面。故C项正确。
3. C 细节理解题。根据表格第三栏中的“in Australia it's used to express the number zero”可知,在澳大利亚,人们用OK手势表示数字“0”。
4. A 细节理解题。根据表格第四栏中的“The heart sign can be made in different ways. Some people use all their fingers...while others use only a few fingers.”可知,心形手势可以用不同的方式做出,不仅可以用所有手指,也可以只用几根手指。
5. C 推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了四种常见手势的文化含义。由此可推知,作者写这篇文章的目的是解释手势在不同文化中的差异。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭