第134页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
B 阅读理解 全文翻译
主题范畴:人与自我(做人与做事) 语篇类型:记叙文 词数:242 难度:★★★★☆ 建议用时:8分钟 参考答案:P236
A week after reaching the top of Mount Elbrus in Russia, the highest mountain in Europe, Zhou Yichen, 11, still remembered everything about the exciting experience.

Putting on crampons(冰爪) over his high mountain boots, Yichen started to move toward the top at 3 am on July 16. "It was still very dark, with only a little red light on the horizon(地平线). That was why we all had to wear head lamps, and the darkness also caused the difficulty of climbing," Yichen wrote in his diary.
About one-third of the way up the mountain, which is about 5, 642 meters high, altitude sickness(高原反应) brought on stomachaches and headaches, causing Yichen's steps to slow. He began swaying(摇晃) and fell down on the ground. For two to three minutes, he couldn't get up.
His father and three guides came over, asking if he could continue. Yichen thought for a moment and said, "The top is right ahead. We're about two hours away from reaching it. I can keep walking."
With his father's help, Yichen continued onward. The pain went away after climbing two-thirds of the way. In the final third of the journey, Yichen's condition improved. He was the first of the five to reach the top at about 8 am that day.
Looking at the snow-covered mountains all around, with the sound of blowing cold winds in his ears, Yichen said he had a strong feeling of achievement that was hard to describe in words.
① What is mentioned in Paragraph 2?
A. The food Yichen prepared for the climb.
B. The tools Yichen used for his climbing.
C. The reason why Yichen wanted to reach the top.
D. The people who climbed the mountain with Yichen.
② How long did it take Yichen to reach the top of Mount Elbrus?
A. For about two hours.
B. For about three hours.
C. For about four hours.
D. For about five hours.
③ How did Yichen feel after reaching the top?
A. Proud.
B. Worried.
C. Surprised.
D. Nervous.
④ Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Mount Elbrus has a height of about 5,462 meters.
B. Yichen's condition improved a week after he reached the top.
C. During the climb, Yichen got up right away after falling down.
D. After the fall, Yichen continued climbing with the help of his father.
主题范畴:人与自我(做人与做事) 语篇类型:记叙文 词数:242 难度:★★★★☆ 建议用时:8分钟 参考答案:P236
A week after reaching the top of Mount Elbrus in Russia, the highest mountain in Europe, Zhou Yichen, 11, still remembered everything about the exciting experience.
Putting on crampons(冰爪) over his high mountain boots, Yichen started to move toward the top at 3 am on July 16. "It was still very dark, with only a little red light on the horizon(地平线). That was why we all had to wear head lamps, and the darkness also caused the difficulty of climbing," Yichen wrote in his diary.
About one-third of the way up the mountain, which is about 5, 642 meters high, altitude sickness(高原反应) brought on stomachaches and headaches, causing Yichen's steps to slow. He began swaying(摇晃) and fell down on the ground. For two to three minutes, he couldn't get up.
His father and three guides came over, asking if he could continue. Yichen thought for a moment and said, "The top is right ahead. We're about two hours away from reaching it. I can keep walking."
With his father's help, Yichen continued onward. The pain went away after climbing two-thirds of the way. In the final third of the journey, Yichen's condition improved. He was the first of the five to reach the top at about 8 am that day.
Looking at the snow-covered mountains all around, with the sound of blowing cold winds in his ears, Yichen said he had a strong feeling of achievement that was hard to describe in words.
① What is mentioned in Paragraph 2?
A. The food Yichen prepared for the climb.
B. The tools Yichen used for his climbing.
C. The reason why Yichen wanted to reach the top.
D. The people who climbed the mountain with Yichen.
② How long did it take Yichen to reach the top of Mount Elbrus?
A. For about two hours.
B. For about three hours.
C. For about four hours.
D. For about five hours.
③ How did Yichen feel after reaching the top?
A. Proud.
B. Worried.
C. Surprised.
D. Nervous.
④ Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Mount Elbrus has a height of about 5,462 meters.
B. Yichen's condition improved a week after he reached the top.
C. During the climb, Yichen got up right away after falling down.
D. After the fall, Yichen continued climbing with the help of his father.
答案:
① B 细节理解题。根据第二段中的“Putting on crampons over his high mountain boots”和“we all had to wear head lamps”可知,出发登山时,驿宸穿上了带有冰爪的登山靴,戴上了头灯。由此可知,第二段提到了驿宸登山时的工具。② D 细节理解题。根据第二段第一句中的“Yichen started to move toward the top at 3 am on July 16”可知,驿宸出发登山的时间是7月16日凌晨3点;根据倒数第二段最后一句“He was the first of the five to reach the top at about 8 am that day.”可知,驿宸成功登顶的时间约为7月16日的早上8点。由此可知,驿宸用了大约五个小时的时间攀爬厄尔布鲁士山。③ A 推理判断题。根据最后一段中的“Yichen said he had a strong feeling of achievement that was hard to describe in words”可知,登顶后,驿宸说他有一种难以用言语形容的强烈的成就感。由此可推知,他感到很骄傲。④ D 细节理解题。根据第三至五段的内容可知,驿宸大约爬到三分之一处开始有高原反应。他摔倒在地,两三分钟都爬不起来。但是在父亲的帮助下,他继续前进。由此可知,摔倒后,驿宸在父亲的帮助下继续攀登。
查看更多完整答案,请扫码查看