第62页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
全文翻译
主题范畴:人与自我(生活与学习) 语篇类型:说明文 词数:231 难度:★★★☆☆ 建议用时:7分钟 参考答案:P210
French schools are trying out a ban(禁令) on mobile phones.
From autumn 2024, students starting a new year at 200 middle schools have to leave their phones in lockers(寄物柜) or a room for the whole day.
The French government has already banned children up to the age of 15 from using phones at school—but now they won’t even be allowed to carry them around. The government said the trial(试验) would give children a “mobile phone break”. If it is successful, all middle schools will bring in the ban from January 2025.
The trial follows an earlier report about the bad results of screen time on children. It was written by experts on children’s mental health. And it said that too much screen time can stop children and young people from getting enough sleep or physical exercise, as well as increasing stress.
A main leader in the French government said too much screen time has raised all kinds of problems. To deal with this, the report said that phones should be introduced in stages, with parents and teachers helping to do this. The report suggested no mobile phones before the age of 11; phones with no internet until 13; and phones with internet but no chance of social media(网络社交媒体) until age 15.
“We must put mobile phones in their place,” said Servane Mouton, a doctor who helped write the report.
① If the trial succeeds, when can’t middle schoolers bring phones to school?
A. From September 2024.
B. From December 2024.
C. From January 2025.
D. From March 2025.
② Which is NOT mentioned as a bad result of too much screen time?
A. Increasing children’s stress.
B. Causing children to get less sleep.
C. Making children lose interest in learning.
D. Making children do less physical exercise.
③ What do the underlined words “in stages” mean in Chinese?
A. 分阶段地
B. 有规律地
C. 按需求地
D. 高效率地
④ What can we know from the passage?
A. The earlier report was written by the French government.
B. The new ban is carried out in all middle schools in France.
C. Servane thought that children shouldn’t use phones before 13.
D. French children under 15 aren’t allowed to use phones at school.
⑤ Which website may the passage come from?
A. https://newatlas.com/movie/
B. https://newsforkids.net/education/
C. https://newsforkids.net/sports/
D. https://newatlas.com/environment/
主题范畴:人与自我(生活与学习) 语篇类型:说明文 词数:231 难度:★★★☆☆ 建议用时:7分钟 参考答案:P210
French schools are trying out a ban(禁令) on mobile phones.
The French government has already banned children up to the age of 15 from using phones at school—but now they won’t even be allowed to carry them around. The government said the trial(试验) would give children a “mobile phone break”. If it is successful, all middle schools will bring in the ban from January 2025.
The trial follows an earlier report about the bad results of screen time on children. It was written by experts on children’s mental health. And it said that too much screen time can stop children and young people from getting enough sleep or physical exercise, as well as increasing stress.
A main leader in the French government said too much screen time has raised all kinds of problems. To deal with this, the report said that phones should be introduced in stages, with parents and teachers helping to do this. The report suggested no mobile phones before the age of 11; phones with no internet until 13; and phones with internet but no chance of social media(网络社交媒体) until age 15.
“We must put mobile phones in their place,” said Servane Mouton, a doctor who helped write the report.
① If the trial succeeds, when can’t middle schoolers bring phones to school?
A. From September 2024.
B. From December 2024.
C. From January 2025.
D. From March 2025.
② Which is NOT mentioned as a bad result of too much screen time?
A. Increasing children’s stress.
B. Causing children to get less sleep.
C. Making children lose interest in learning.
D. Making children do less physical exercise.
③ What do the underlined words “in stages” mean in Chinese?
A. 分阶段地
B. 有规律地
C. 按需求地
D. 高效率地
④ What can we know from the passage?
A. The earlier report was written by the French government.
B. The new ban is carried out in all middle schools in France.
C. Servane thought that children shouldn’t use phones before 13.
D. French children under 15 aren’t allowed to use phones at school.
⑤ Which website may the passage come from?
A. https://newatlas.com/movie/
B. https://newsforkids.net/education/
C. https://newsforkids.net/sports/
D. https://newatlas.com/environment/
答案:
① C 细节理解题。根据第二段最后一句“If it is successful, all middle schools will bring in the ban from January 2025.”可知,如果试行的禁令取得成功的话,从2025年1月起,所有中学都将实行手机禁令,即学生无法带手机到学校。
② C 细节理解题。根据第三段最后一句可知,报告称,过多的屏幕时间会导致儿童和青少年睡眠不足或体育锻炼减少,并增加压力。报告中并未提到过多的屏幕时间会使学生失去对学习的兴趣,故选C项。
③ A 词义猜测题。根据画线词所在句的后一句可知,报告建议,儿童11岁之前不能使用手机;儿童13岁之前使用没有网络的手机;15岁之前使用有网络但不能使用网络社交媒体的手机。结合画线词前的phones should be introduced可推知,此处指分阶段引入手机,故推测in stages意为“分阶段地”。
④ D 细节理解题。根据第二段第一句中的“The French government has already banned children up to the age of 15 from using phones at school”可知,法国政府已经禁止15岁以下的儿童在学校使用手机。也就是说,15岁以下的法国儿童不允许在学校使用手机。
⑤ B 推理判断题。通读全文可知,本文主要讲述了法国学校正在试行手机禁令的事情,与教育有关。由此可推知,这篇文章可能来自教育类网站,故选B项。
② C 细节理解题。根据第三段最后一句可知,报告称,过多的屏幕时间会导致儿童和青少年睡眠不足或体育锻炼减少,并增加压力。报告中并未提到过多的屏幕时间会使学生失去对学习的兴趣,故选C项。
③ A 词义猜测题。根据画线词所在句的后一句可知,报告建议,儿童11岁之前不能使用手机;儿童13岁之前使用没有网络的手机;15岁之前使用有网络但不能使用网络社交媒体的手机。结合画线词前的phones should be introduced可推知,此处指分阶段引入手机,故推测in stages意为“分阶段地”。
④ D 细节理解题。根据第二段第一句中的“The French government has already banned children up to the age of 15 from using phones at school”可知,法国政府已经禁止15岁以下的儿童在学校使用手机。也就是说,15岁以下的法国儿童不允许在学校使用手机。
⑤ B 推理判断题。通读全文可知,本文主要讲述了法国学校正在试行手机禁令的事情,与教育有关。由此可推知,这篇文章可能来自教育类网站,故选B项。
查看更多完整答案,请扫码查看