第73页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
主题范畴:人与社会(科学与技术) 语篇类型:应用文 词数:181 难度:★★★☆☆ 建议用时:6分钟 参考答案:P214
| Ni Science Festival |

| The Ni Science Festival in Ireland ran from February 15 to 25. It is one of Europe's largest science events. More than 300 events took place across the country. There were workshops(研讨会), tours and talks for people of all ages. These events created new learning opportunities(机会) for all the people. |
| Dundee Science Festival |
| Discover, explore and play at the Dundee Science Festival in Scotland. Running from February 12 to 25, this city-wide event offered activities for people of all ages to take part, with some inside the Dundee Science Center as well as online workshops. |

| Nottingham Festival of Science and Curiosity |
| The festival ran from February 5 to 16. People came to Nottingham, England, joined it and asked questions about the world around them. During the first week, scientists visited local schools. In the second week there were activities in museums, libraries and shopping centers. |

| Norwich Science Festival |
| Running from February 17 to 24, in England, the Norwich Science Festival held more than 180 events, including activities, exhibitions(展览), talks and shows. The festival gave guests the chance to meet scientists whose work has changed the world. |

1 When did the Ni Science Festival take place?
A. From February 5 to 16.
B. From February 12 to 25.
C. From February 15 to 25.
D. From February 17 to 24.
2 Which festival offered online activities?
A. The Ni Science Festival.
B. The Dundee Science Festival.
C. The Norwich Science Festival.
D. The Nottingham Festival of Science and Curiosity.
3 Where was the third festival held?
A. In Ireland.
B. In Scotland.
C. In England.
D. In Finland.
4 What can we know about the Norwich Science Festival?
A. It held over 300 city-wide events in total.
B. It was organized by the Scottish government.
C. Visitors could take part in it on February 25.
D. Guests might meet scientists who have changed the world during it.
5 What did the four festivals have in common?
A. They were all about science.
B. They were all traditional festivals.
C. They were all held at the same time.
D. They were Europe's largest science events.
| Ni Science Festival |
| The Ni Science Festival in Ireland ran from February 15 to 25. It is one of Europe's largest science events. More than 300 events took place across the country. There were workshops(研讨会), tours and talks for people of all ages. These events created new learning opportunities(机会) for all the people. |
| Dundee Science Festival |
| Discover, explore and play at the Dundee Science Festival in Scotland. Running from February 12 to 25, this city-wide event offered activities for people of all ages to take part, with some inside the Dundee Science Center as well as online workshops. |
| Nottingham Festival of Science and Curiosity |
| The festival ran from February 5 to 16. People came to Nottingham, England, joined it and asked questions about the world around them. During the first week, scientists visited local schools. In the second week there were activities in museums, libraries and shopping centers. |
| Norwich Science Festival |
| Running from February 17 to 24, in England, the Norwich Science Festival held more than 180 events, including activities, exhibitions(展览), talks and shows. The festival gave guests the chance to meet scientists whose work has changed the world. |
1 When did the Ni Science Festival take place?
A. From February 5 to 16.
B. From February 12 to 25.
C. From February 15 to 25.
D. From February 17 to 24.
2 Which festival offered online activities?
A. The Ni Science Festival.
B. The Dundee Science Festival.
C. The Norwich Science Festival.
D. The Nottingham Festival of Science and Curiosity.
3 Where was the third festival held?
A. In Ireland.
B. In Scotland.
C. In England.
D. In Finland.
4 What can we know about the Norwich Science Festival?
A. It held over 300 city-wide events in total.
B. It was organized by the Scottish government.
C. Visitors could take part in it on February 25.
D. Guests might meet scientists who have changed the world during it.
5 What did the four festivals have in common?
A. They were all about science.
B. They were all traditional festivals.
C. They were all held at the same time.
D. They were Europe's largest science events.
答案:
1. C 细节理解题。根据表格第一栏中的“The Ni Science Festival in Ireland ran from February 15 to 25.”可知,该科学节的举办时间是2月15日至25日。 2. B 细节理解题。根据表格第二栏中的“with some inside the Dundee Science Center as well as online workshops”可知,Dundee 科学节提供在线研讨会活动。 3. C 细节理解题。根据表格第三栏中的“People came to Nottingham, England, joined it”可知,第三个科学节在英国举办。 4. D 细节理解题。根据表格第四栏中的“The festival gave guests the chance to meet scientists whose work has changed the world.”可知,Norwich 科学节为来宾提供与改变了世界的科学家见面的机会。也就是说,来宾参加该科学节时有可能会见到改变世界的科学家。 5. A 细节理解题。根据表格中的四个小标题可知,这四个节日都与科学有关,故A 项正确。
查看更多完整答案,请扫码查看