2026年一本英语阅读理解150篇八年级


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年一本英语阅读理解150篇八年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年一本英语阅读理解150篇八年级》

主题范畴: 人与自我(做人与做事) | 语篇类型: 记叙文 | 词数: 230 | 难度: ★★☆☆☆ | 建议用时: 7分钟 | 参考答案: P201
Lisa and Larry were in the park, lying on the grass, when Larry saw a butterfly land on Lisa’s hand. He said softly, “Shh…don’t move.”

Lisa raised her head. “What?”
“Be quiet,” Larry said in a low voice. “There’s a butterfly on your hand.”
Lisa lowered her head and asked, “ What butterfly?”
Larry said softly again, “Be quiet. You’re going to scare it away.”
“I won’t, because butterflies don’t have ears,” Lisa said.
But Larry didn’t believe her. “Everyone has ears, why not butterflies?”
“The world is full of strange and unknown things. You should keep learning,” Lisa answered angrily.
Mrs. Whiskers passed by and heard their argument(争论). She pointed to the butterfly and told Lisa and Larry, “This is a black swallowtail. It can’t hear.”
“Really?”
“Really. Most butterflies can’t hear. For the longest time, it was believed that they didn’t have ears. But recently researchers found a kind of butterfly with ears on its wings(翅膀).”
Larry took a deep breath and looked closer at the butterfly. “On its wings?”
Mrs. Whiskers answered, “Yes, on the underside of the top two wings near the body. Did you know there are over 17,500 kinds of butterflies in the world?”
“Wow!”
Mrs. Whiskers said, “Children, just keep in mind: Those who have knowledge(知识) are smart. With knowledge, the world becomes a bigger place and you get more out of it.”
① What was Lisa doing when the butterfly landed on her hand?
A. She was talking with Mrs. Whiskers.
B. She was lying on the grass with Larry.
C. She was catching the beautiful butterfly.
D. She was reading a book about butterflies.
② What did Lisa and Larry argue about?
A. What butterflies eat.
B. Where butterflies live.
C. Why butterflies like flowers.
D. Whether butterflies have ears or not.
③ According to the researchers, where are the ears of the butterfly that can hear?
A. On its head.
B. On its feet.
C. On its wings.
D. On its stomach.
④ What can we know from Mrs. Whiskers’ words in the last paragraph?
A. Knowledge is power.
B. Time is money.
C. Practice makes perfect.
D. Experience is the best teacher.
答案: ① B 细节理解题。根据第一段第一句可知,蝴蝶落在 Lisa 的手上时,她正和 Larry 躺在公园里的草地上。
② D 推理判断题。根据文章中的“I won't, because butterflies don't have ears”和“Everyone has ears, why not butterflies?”可知,Lisa 和 Larry 争论的内容是蝴蝶是否有耳朵。
③ C 细节理解题。根据文章中的“But recently researchers found a kind of butterfly with ears on its wings.”可知,研究人员发现有能听到声音的蝴蝶,它们的耳朵长在翅膀上。
④ A 推理判断题。根据最后一段中 Whiskers 夫人说的话,尤其是“With knowledge, the world becomes a bigger place and you get more out of it.”可知,Whiskers夫人强调了知识的重要性,即知识就是力量。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭