四、阅读与回答问题
I love movies. Among all of them, I prefer movies that I can get inspiration (启发) from. The Pursuit of Happiness is such a movie. This movie is based (根据) on the true story of Chris Gardner, a salesman who managed to build a future for himself and his five - year - old son Christopher. Chris Gardner was having a hard life in San Francisco in 1981. His wife hated to have a poor life, so she left home. Gardner and his son were abandoned (遗弃) by her.
While trying to sell his products, Gardner met JayTwistle, a successful stockbroker (股票经纪人). His new relationship with Jay helped him get an internship (实习) in a stock company. Without any pay, Gardner was not able to rent (租) the apartment. He and his son had to sleep on the streets, in homeless shelters and even behind the locked door of a bathroom in the subway station.
Gardner never let other people in the company know about his bad condition. He arrived at the office early and stayed late each day. As an intelligent man, Gardner developed a number of ways to make his work faster and better. And he finally got the job because of his excellent performance.
With confidence (自信) and the love of his son, Chris Gardner got back on his feet and opened his own company. He achieved his American dream at last. And his story has encouraged me to realize my dream.
根据短文内容,回答下列问题。
1. What kind of movies does the writer prefer?
2. Why did Gardner’s wife leave him and their son?
3. Who was Jay Twistle?
4. Why was Gardner able to get the job?
5. What helped Gardner achieve his dream?
I love movies. Among all of them, I prefer movies that I can get inspiration (启发) from. The Pursuit of Happiness is such a movie. This movie is based (根据) on the true story of Chris Gardner, a salesman who managed to build a future for himself and his five - year - old son Christopher. Chris Gardner was having a hard life in San Francisco in 1981. His wife hated to have a poor life, so she left home. Gardner and his son were abandoned (遗弃) by her.
While trying to sell his products, Gardner met JayTwistle, a successful stockbroker (股票经纪人). His new relationship with Jay helped him get an internship (实习) in a stock company. Without any pay, Gardner was not able to rent (租) the apartment. He and his son had to sleep on the streets, in homeless shelters and even behind the locked door of a bathroom in the subway station.
Gardner never let other people in the company know about his bad condition. He arrived at the office early and stayed late each day. As an intelligent man, Gardner developed a number of ways to make his work faster and better. And he finally got the job because of his excellent performance.
With confidence (自信) and the love of his son, Chris Gardner got back on his feet and opened his own company. He achieved his American dream at last. And his story has encouraged me to realize my dream.
根据短文内容,回答下列问题。
1. What kind of movies does the writer prefer?
I prefer movies that I can get inspiration from.
2. Why did Gardner’s wife leave him and their son?
Because she hated to have a poor life.
3. Who was Jay Twistle?
A successful stockbroker.
4. Why was Gardner able to get the job?
Because of his excellent performance.
5. What helped Gardner achieve his dream?
Confidence and the love of his son.
答案:
【解析】:
1. 题目问的是作者更喜欢哪种类型的电影。根据文章第一段第二句“Among all of them, I prefer movies that I can get inspiration (启发) from.”可知,作者更喜欢能从中获得启发的电影。
2. 题目问的是Gardner的妻子为什么离开他和他们的儿子。根据文章第一段最后一句“His wife hated to have a poor life, so she left home.”可知,他的妻子因为讨厌过穷日子,所以离开了家。
3. 题目问的是Jay Twistle是谁。根据文章第二段第一句“While trying to sell his products, Gardner met JayTwistle, a successful stockbroker (股票经纪人).”可知,Jay Twistle是一位成功的股票经纪人。
4. 题目问的是Gardner为什么能得到那份工作。根据文章第三段最后一句“And he finally got the job because of his excellent performance.”可知,他因为出色的表现最终得到了那份工作。
5. 题目问的是什么帮助Gardner实现了他的梦想。根据文章最后一段第一句“With confidence (自信) and the love of his son, Chris Gardner got back on his feet and opened his own company.”可知,是自信和儿子的爱帮助他重新站起来,并最终实现了他的梦想。
【答案】:
1. I prefer movies that I can get inspiration from.
2. Because she hated to have a poor life.
3. A successful stockbroker.
4. Because of his excellent performance.
5. Confidence and the love of his son.
1. 题目问的是作者更喜欢哪种类型的电影。根据文章第一段第二句“Among all of them, I prefer movies that I can get inspiration (启发) from.”可知,作者更喜欢能从中获得启发的电影。
2. 题目问的是Gardner的妻子为什么离开他和他们的儿子。根据文章第一段最后一句“His wife hated to have a poor life, so she left home.”可知,他的妻子因为讨厌过穷日子,所以离开了家。
3. 题目问的是Jay Twistle是谁。根据文章第二段第一句“While trying to sell his products, Gardner met JayTwistle, a successful stockbroker (股票经纪人).”可知,Jay Twistle是一位成功的股票经纪人。
4. 题目问的是Gardner为什么能得到那份工作。根据文章第三段最后一句“And he finally got the job because of his excellent performance.”可知,他因为出色的表现最终得到了那份工作。
5. 题目问的是什么帮助Gardner实现了他的梦想。根据文章最后一段第一句“With confidence (自信) and the love of his son, Chris Gardner got back on his feet and opened his own company.”可知,是自信和儿子的爱帮助他重新站起来,并最终实现了他的梦想。
【答案】:
1. I prefer movies that I can get inspiration from.
2. Because she hated to have a poor life.
3. A successful stockbroker.
4. Because of his excellent performance.
5. Confidence and the love of his son.
查看更多完整答案,请扫码查看