2025年优化学习暑假30天八年级英语译林版江苏地区河海大学出版社


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年优化学习暑假30天八年级英语译林版江苏地区河海大学出版社 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年优化学习暑假30天八年级英语译林版江苏地区河海大学出版社》

三、短文填空
请认真阅读下面的短文,并根据所给首字母提示,写出合适的英语单词,使短文通顺。
Sanico is a young artist. She is f 1 for using coffee in her works. But r 2 she has found another material to paint with—volcanic ash(火山灰).
Sanico lives in a town near the Taal volcano in the w 3 part of the Philippines. On January 12, 2020, the volcano erupted (爆发), t 4 of people were forced to leave their homes. "I saw ash clouds in the sky for many days. There was no sunlight, even in the daytime. My backyard was c 5 in ash." Sanico cleaned up her yard. Suddenly, she found that the ash and the coffee she used looked very much alike.
She began to m 6 the ash with water to create a sticky substance (物质) to work as watercolour paint. "I was s 7 that the ash worked as well as the coffee did." She then used the mixture to paint images of the damage (破坏) that the volcano caused. Some of her paintings were of the volcano. O 8 were of people and animals' life after the disaster.
Sanico d 9 herself as a "natural watercolour painter". This means she uses things from n 10 to create the colours that she paints with. "I saw people's pain and felt something should be done." She has been selling her volcanic ash paintings and donating the money to help those who have lost their homes.
答案: 【解析】:
这是一道短文填空题,需要根据上下文和首字母提示填写合适的单词。接下来,我会根据每个空格的上下文和首字母,逐一分析并给出答案。
1. 句子说的是Sanico因在作品中使用咖啡而_____,结合首字母f,可以推断出这里应该填“famous(著名的)”,表示她因此而出名。
2. 句子中出现but表示转折,说明她最近又发现了另一种绘画材料,结合首字母r,可以填写“recently(最近)”。
3. 句子描述的是Sanico住在菲律宾的某个地方,结合地理知识和首字母w,可以填写“western(西部的)”,表示她住在菲律宾的西部。
4. 句子描述的是火山爆发后的情况,结合首字母t和后面的of people,可以推断出这里应该填写“thousands”,组成“thousands of”表示“成千上万的人”。
5. 句子描述的是Sanico的后院被火山灰覆盖的情况,结合首字母c,可以填写“covered(覆盖)”。
6. 句子描述的是Sanico开始将火山灰和水混合的过程,结合首字母m,可以填写“mix(混合)”。
7. 句子描述的是Sanico对火山灰作为绘画材料的惊讶之情,结合首字母s,可以填写“surprised(惊讶的)”。
8. 句子中提到了一些画是关于火山,另一些则是关于灾后人和动物的生活,结合首字母O,可以填写“Others(另一些)”。
9. 句子描述的是Sanico对自己的定位,结合首字母d和后面的“as a 'natural watercolour painter'”,可以填写“describes(描述)”。
10. 句子描述的是Sanico使用来自自然界的物质进行创作,结合首字母n,可以填写“nature(自然)”。
【答案】:
1. famous;2. recently;3. western;4. thousands;5. covered;6. mix;7. surprised;8. Others;9. describes;10. nature

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭