2025年优化学习暑假30天八年级英语译林版江苏地区河海大学出版社


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年优化学习暑假30天八年级英语译林版江苏地区河海大学出版社 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年优化学习暑假30天八年级英语译林版江苏地区河海大学出版社》

二、阅读理解
Last week was Road Safety Week at Jason's school. All the students had to take part in a talk on road safety which was given by a police officer. The following is what the police officer said.
"Most traffic accidents shouldn't happen. They happen because people are careless. A frequent cause of traffic accidents is speed (速度). Some people drive too quickly. This means that if they have to stop suddenly, they cannot stop quickly enough to avoid (避免) hitting other vehicles or people. You need to remember this when you are crossing the street or walking along the sidewalk."
"It's not only drivers who cause accidents, however, people on foot—pedestrians, and bicycle riders often cause accidents, too. Pedestrians sometimes walk out into the street without looking. You should always look on both sides before stepping into the street."
"Do any of you ride a bike? Bicycle riders can cause accidents by changing directions suddenly or without warning other road users. Before you turn left, for example, you should check behind you to make sure there aren't any cars, trucks or buses coming. You should show with your left hand to tell that you want to turn left. You should not turn until the street is clear."
"The rules of the road are very simple. If we learn them and obey (遵守) them, we should not have accidents any more."
(
D
) 1. The main idea of the passage is ______.
A. it was Road Safety Week at Jason's school
B. it's not only drivers who cause traffic accidents
C. some people have accidents because they drive too quickly
D. obeying the rules of the road can prevent you from having accidents
(
A
) 2. Why do most traffic accidents happen?
A. Because people are careless.
B. Because people don't know the rules.
C. Because people stop their cars suddenly.
D. Because people don't care if they have an accident.
(
C
) 3. The underlined word "frequent" in Paragraph 2 means ______ in Chinese.
A. 偶尔的 B. 所有的 C. 频繁的 D. 罕见的
(
C
) 4. How can bicycle riders cause accidents?
A. By making sure there aren't any cars coming.
B. By crossing the road without warning other road users.
C. By turning suddenly or without warning other road users.
D. By showing suddenly or without warning other road users.
(
B
) 5. Which of the following is the best title of this passage?
A. Road Safety Week B. A Talk on Safety
C. Safety First D. Safety and Accidents
答案: 【解析】:
1. 文章主要讲述了道路安全的重要性,以及遵守交通规则可以防止交通事故的发生。文章最后强调,如果我们学习并遵守交通规则,就不应该再发生交通事故。因此,选项D“obeying the rules of the road can prevent you from having accidents”最能概括文章的主旨。
2. 文章第二段明确指出,“Most traffic accidents shouldn't happen. They happen because people are careless.”(大多数交通事故本不该发生。它们发生是因为人们粗心大意。)因此,选项A“Because people are careless”是正确答案。
3. 在文章第二段中,“A frequent cause of traffic accidents is speed.”这句话的意思是“交通事故的一个常见原因是速度。”根据上下文,可以推断出“frequent”在这里的意思是“频繁的”。因此,选项C是正确答案。
4. 文章第三段明确指出,“Bicycle riders can cause accidents by changing directions suddenly or without warning other road users.”(骑自行车的人突然改变方向或不警告其他道路使用者可能会造成事故。)因此,选项C“By turning suddenly or without warning other road users”是正确答案。
5. 文章主要讲述了一次关于道路安全的讲座,讲座强调了遵守交通规则的重要性,以防止交通事故的发生。虽然文章提到了“Road Safety Week at Jason's school”,但这只是文章的背景信息,并不是文章的主旨。因此,选项B“A Talk on Safety”最能概括文章的内容。
【答案】:
1. D
2. A
3. C
4. C
5. B

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭