(
—I'm afraid not. I ______ take care of my grandmother at home. She is ill.
A.can
B.may
C.could
D.have to
D
) 7. —Can you come to have dinner with me this evening?—I'm afraid not. I ______ take care of my grandmother at home. She is ill.
A.can
B.may
C.could
D.have to
答案:
【解析】:考查情态动词辨析。句意:——今晚你能来和我一起吃晚饭吗?——恐怕不行。我不得不在家照顾我的奶奶。她生病了。A. can 能,会;B. may 可能;C. could 能(can 的过去式);D. have to 不得不。根据“She is ill.”可知,因为奶奶生病了,所以“不得不”照顾她,have to 强调客观上的“必须,不得不”,符合语境。故答案为 D。
【答案】:D
【答案】:D
(
— Yes. It is good for both the environment and his health.
A.rude
B.friendly
C.important
D.wise
D
) 8. — Do you think it is ______ of Jim not to eat meat for three days a week?— Yes. It is good for both the environment and his health.
A.rude
B.friendly
C.important
D.wise
答案:
【解析】:首先分析语境,对话中询问的是对Jim一周三天不吃肉这一行为的看法,并指出这对环境和他的健康都有好处。接下来,我们逐一考虑选项:
* A. rude(粗鲁的):此选项与对话内容不符,因为不吃肉并不显得粗鲁。
* B. friendly(友好的):此选项同样不符合语境,不吃肉与友好性无直接关联。
* C. important(重要的):虽然健康和环境都很重要,但此选项未能直接回应对话中关于Jim行为的评价。
* D. wise(明智的):此选项符合对话内容,因为不吃肉对环境和健康都有益,显示出一种明智的选择。
综合以上分析,可以确定答案为D,即“wise”。
【答案】:D
* A. rude(粗鲁的):此选项与对话内容不符,因为不吃肉并不显得粗鲁。
* B. friendly(友好的):此选项同样不符合语境,不吃肉与友好性无直接关联。
* C. important(重要的):虽然健康和环境都很重要,但此选项未能直接回应对话中关于Jim行为的评价。
* D. wise(明智的):此选项符合对话内容,因为不吃肉对环境和健康都有益,显示出一种明智的选择。
综合以上分析,可以确定答案为D,即“wise”。
【答案】:D
(
A.before
B.if
C.until
D.since
B
) 9. Your English handwriting will certainly improve ______ you practice it for some time.A.before
B.if
C.until
D.since
答案:
【解析】:本题考查连词词义辨析。before在……之前,引导时间状语从句;if如果,引导条件状语从句;until直到……为止,引导时间状语从句;since自从,引导时间状语从句,也可表示“因为”,引导原因状语从句。分析句子结构可知,“_____ you practice it for some time”为从句,且前后句之间存在条件关系,故应用if引导该条件状语从句。
【答案】:B
【答案】:B
(
—______
A.OK. I will.
B.Yes, please.
C.It's hard to say.
D.It doesn't matter.
A
)10. —Simon, remember to lock the door before leaving the house.—______
OK. I will.
.A.OK. I will.
B.Yes, please.
C.It's hard to say.
D.It doesn't matter.
答案:
【解析】:本题考察的是日常交际用语。题干中的句子意思是“Simon,记得离开家之前锁门。”这是一个祈使句,表示请求或命令。对于此类祈使句的回答,通常要表达“会去做”的意思。
A选项“OK. I will.”表示“好的,我会的。”,符合语境,表示Simon会记住锁门。
B选项“Yes, please.”通常用于接受别人的帮助或提供的东西,不符合语境。
C选项“It's hard to say.”表示“很难说。”,这与题干中的语境不符。
D选项“It doesn't matter.”表示“没关系。”,这通常用于回应别人的道歉,与题干语境不符。
【答案】:A
A选项“OK. I will.”表示“好的,我会的。”,符合语境,表示Simon会记住锁门。
B选项“Yes, please.”通常用于接受别人的帮助或提供的东西,不符合语境。
C选项“It's hard to say.”表示“很难说。”,这与题干中的语境不符。
D选项“It doesn't matter.”表示“没关系。”,这通常用于回应别人的道歉,与题干语境不符。
【答案】:A
三、信息还原
阅读下面短文,从短文后所给的选项中选出能填入短文空白处的最佳选项,使短文通顺连贯,其中有两项是多余选项。
Time flies when we play with our smartphone. 1 Why are we so addicted to (入迷) smartphones but easily bored by studying?
It all results from something small and hard to see: dopamine (多巴胺). 2 Our brains produce it when we eat yummy food, after we exercise or when we get a prize.
When we play with smartphones, we don't know what we'll see next, or who will send us a message. This uncertainty (不确定性) makes the dopamine system (系统) active. 3 And to get more dopamine, we continue checking our phones. Studying doesn't provide such uncertainty. Without this excitement, we get bored much more easily.
4 According to scientists, apps can become less interesting if we turn off notifications (通知) or change the screen colors to black and white. We can also set time limits (限制) on apps to avoid using them too much.
"As for studying, you could check our progress daily or weekly and reward yourself for it," said Daniel Wong, writer of The Happy Student. "You could also search for interesting topics connected with your textbooks. 5 This will make knowledge much more interesting to learn."
A.Can we do something to change that?
B.Dopamine is also bad for us sometimes.
C.When our expectations are met, dopamine is produced.
D.But when we work and study, one hour feels like a year.
E.Use what you've learned to make a difference in the real world.
F.Dopamine is a "pleasure chemical" that makes people feel good.
阅读下面短文,从短文后所给的选项中选出能填入短文空白处的最佳选项,使短文通顺连贯,其中有两项是多余选项。
Time flies when we play with our smartphone. 1 Why are we so addicted to (入迷) smartphones but easily bored by studying?
It all results from something small and hard to see: dopamine (多巴胺). 2 Our brains produce it when we eat yummy food, after we exercise or when we get a prize.
When we play with smartphones, we don't know what we'll see next, or who will send us a message. This uncertainty (不确定性) makes the dopamine system (系统) active. 3 And to get more dopamine, we continue checking our phones. Studying doesn't provide such uncertainty. Without this excitement, we get bored much more easily.
4 According to scientists, apps can become less interesting if we turn off notifications (通知) or change the screen colors to black and white. We can also set time limits (限制) on apps to avoid using them too much.
"As for studying, you could check our progress daily or weekly and reward yourself for it," said Daniel Wong, writer of The Happy Student. "You could also search for interesting topics connected with your textbooks. 5 This will make knowledge much more interesting to learn."
A.Can we do something to change that?
B.Dopamine is also bad for us sometimes.
C.When our expectations are met, dopamine is produced.
D.But when we work and study, one hour feels like a year.
E.Use what you've learned to make a difference in the real world.
F.Dopamine is a "pleasure chemical" that makes people feel good.
答案:
【解析】:
1. 第一个空前文提到“Time flies when we play with our smartphone.”,后文提到“Why are we so addicted to (入迷) smartphones but easily bored by studying?”,说明此处需要一个表示对比的句子,D选项“But when we work and study, one hour feels like a year.”(但是当我们工作和学习时,一小时就像一年。)正好符合语境,表示玩智能手机时时间过得很快,但工作和学习时时间却过得很慢。
2. 第二个空前文提到“It all results from something small and hard to see: dopamine (多巴胺).”,后文解释了多巴胺在吃美味食物、锻炼后或获得奖励时产生,说明此处需要解释多巴胺是什么,F选项“Dopamine is a 'pleasure chemical' that makes people feel good.”(多巴胺是一种让人感觉良好的“愉悦化学物质”。)符合语境。
3. 第三个空前文提到“This uncertainty (不确定性) makes the dopamine system (系统) active.”,后文提到“And to get more dopamine, we continue checking our phones.”,说明此处需要解释不确定性如何使多巴胺系统活跃,C选项“When our expectations are met, dopamine is produced.”(当我们的期望得到满足时,多巴胺就会产生。)虽然不完全直接描述不确定性,但可以理解为不确定性带来的期望满足是多巴胺产生的原因之一,且其他选项更不符合语境,故此处选C。但更严格的解释应关注不确定性带来的奖励预期,不过在此选择题语境下,C选项为最佳。
4. 第四个空后文提到“According to scientists, apps can become less interesting if we turn off notifications (通知) or change the screen colors to black and white.”,说明此处需要一个提出问题的句子,询问是否能做些什么来改变对智能手机上瘾的情况,A选项“Can we do something to change that?”(我们能做些什么来改变吗?)符合语境。
5. 第五个空前文提到“You could also search for interesting topics connected with your textbooks.”,后文提到“This will make knowledge much more interesting to learn.”,说明此处需要一个建议,将学到的知识应用于实际,使学习变得更有趣,E选项“Use what you've learned to make a difference in the real world.”(用你所学到的知识在现实世界中产生影响。)符合语境。
【答案】:
D;F;C;A;E
1. 第一个空前文提到“Time flies when we play with our smartphone.”,后文提到“Why are we so addicted to (入迷) smartphones but easily bored by studying?”,说明此处需要一个表示对比的句子,D选项“But when we work and study, one hour feels like a year.”(但是当我们工作和学习时,一小时就像一年。)正好符合语境,表示玩智能手机时时间过得很快,但工作和学习时时间却过得很慢。
2. 第二个空前文提到“It all results from something small and hard to see: dopamine (多巴胺).”,后文解释了多巴胺在吃美味食物、锻炼后或获得奖励时产生,说明此处需要解释多巴胺是什么,F选项“Dopamine is a 'pleasure chemical' that makes people feel good.”(多巴胺是一种让人感觉良好的“愉悦化学物质”。)符合语境。
3. 第三个空前文提到“This uncertainty (不确定性) makes the dopamine system (系统) active.”,后文提到“And to get more dopamine, we continue checking our phones.”,说明此处需要解释不确定性如何使多巴胺系统活跃,C选项“When our expectations are met, dopamine is produced.”(当我们的期望得到满足时,多巴胺就会产生。)虽然不完全直接描述不确定性,但可以理解为不确定性带来的期望满足是多巴胺产生的原因之一,且其他选项更不符合语境,故此处选C。但更严格的解释应关注不确定性带来的奖励预期,不过在此选择题语境下,C选项为最佳。
4. 第四个空后文提到“According to scientists, apps can become less interesting if we turn off notifications (通知) or change the screen colors to black and white.”,说明此处需要一个提出问题的句子,询问是否能做些什么来改变对智能手机上瘾的情况,A选项“Can we do something to change that?”(我们能做些什么来改变吗?)符合语境。
5. 第五个空前文提到“You could also search for interesting topics connected with your textbooks.”,后文提到“This will make knowledge much more interesting to learn.”,说明此处需要一个建议,将学到的知识应用于实际,使学习变得更有趣,E选项“Use what you've learned to make a difference in the real world.”(用你所学到的知识在现实世界中产生影响。)符合语境。
【答案】:
D;F;C;A;E
查看更多完整答案,请扫码查看