第56页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
五、阅读理解
答案 26 - 28
主题:人与社会·学校生活 学科素养:思维品质
体裁:应用文 词数:约120 建议用时:4分钟
Goodbye, dear school, it’s time to part,
With the heavy heart and teary eyes,
I’ll miss the halls where I once did start,
And all the moments that passed.
The friends I’ve made, the lessons learned,
The laughs we shared, the tears we shed,
These memories forever shall be burned,
Into my heart and in my head.
But now it’s time to say goodbye,
To all the fun and games we played,
To all the dreams we dared to try,
And all the friendships that we made.
So farewell, dear school, I’ll miss you so,
And all the times we’ve had together,
But in my heart, I’ll always know,
These memories will last forever.
26. What is the poem mainly about?
A. Graduation from school.
B. Starting a new school year.
C. Memories of the summer vacation.
D. A journey to the college.
27. What is the writer going to miss?
A. The heavy heart and teary eyes.
B. The moments that passed.
C. The new school year.
D. The food in the dining hall.
28. How does the writer feel according to the first stanza (诗节)?
A. Excited. B. Sad.
C. Calm. D. Comfortable.
答案 26 - 28
主题:人与社会·学校生活 学科素养:思维品质
体裁:应用文 词数:约120 建议用时:4分钟
Goodbye, dear school, it’s time to part,
With the heavy heart and teary eyes,
I’ll miss the halls where I once did start,
And all the moments that passed.
The friends I’ve made, the lessons learned,
The laughs we shared, the tears we shed,
These memories forever shall be burned,
Into my heart and in my head.
But now it’s time to say goodbye,
To all the fun and games we played,
To all the dreams we dared to try,
And all the friendships that we made.
So farewell, dear school, I’ll miss you so,
And all the times we’ve had together,
But in my heart, I’ll always know,
These memories will last forever.
26. What is the poem mainly about?
A. Graduation from school.
B. Starting a new school year.
C. Memories of the summer vacation.
D. A journey to the college.
27. What is the writer going to miss?
A. The heavy heart and teary eyes.
B. The moments that passed.
C. The new school year.
D. The food in the dining hall.
28. How does the writer feel according to the first stanza (诗节)?
A. Excited. B. Sad.
C. Calm. D. Comfortable.
答案:
【主旨大意】这是一首诗歌,作者表达了对过去时光的眷恋和即将毕业的不舍之情。
26. A【点拨】推理判断题。从“So farewell, dear school, I’ll miss you so”可知是要与学校分别,因此应该是要毕业了,故选A。
27. B【点拨】细节理解题。根据全文尤其是最后一句可知作者将怀念过去的时光,故选B。
28. B【点拨】推理判断题。根据第一节诗中的“the heavy heart and teary eyes”可知作者是难过的,故选B。
26. A【点拨】推理判断题。从“So farewell, dear school, I’ll miss you so”可知是要与学校分别,因此应该是要毕业了,故选A。
27. B【点拨】细节理解题。根据全文尤其是最后一句可知作者将怀念过去的时光,故选B。
28. B【点拨】推理判断题。根据第一节诗中的“the heavy heart and teary eyes”可知作者是难过的,故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看