第42页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
一、单词拼写
1. The boy wants to study l______ (法律) to help more in need when he grows up.
2. We should prevent people from catching s______ (鲨鱼) for their fins. It’s bad for the environment.
3. With the development of i__________ (工业), more pollution problems will be caused and then dealt with by our government.
1. The boy wants to study l______ (法律) to help more in need when he grows up.
2. We should prevent people from catching s______ (鲨鱼) for their fins. It’s bad for the environment.
3. With the development of i__________ (工业), more pollution problems will be caused and then dealt with by our government.
答案:
1. law 2. sharks 3. industry
二、单项填空
答案 4 - 6
4. It is ____ of them to kill elephants for ivory. They will be punished according to the law.
A. stupid B. careful C. cruel D. impolite
答案 4 - 6
4. It is ____ of them to kill elephants for ivory. They will be punished according to the law.
A. stupid B. careful C. cruel D. impolite
答案:
4. C【点拨】考查形容词辨析。根据“It is... of them to kill elephants for ivory.”可知,他们为了获取象牙杀大象是很残忍的。故选 C。
5. Just as many old people who like traditional Chinese culture do in our city, ____ my grandma ____ my grandpa watches Beijing Opera daily.
A. both; and B. either; or C. neither; nor D. not only; but also
A. both; and B. either; or C. neither; nor D. not only; but also
答案:
5. D【点拨】根据“watches Beijing Opera daily”可知爷爷和奶奶每天都看京剧,再根据“watches”可知此处主语用 not only...but also 连接,遵循就近原则。故选 D。
6. Many great aged ____ passed away during that time, which has caused great loss in Chinese ____ field.
A. scientists; scientific B. science; scientists C. scientific; science D. science; scientific
A. scientists; scientific B. science; scientists C. scientific; science D. science; scientific
答案:
6. A【点拨】根据句意可知第一空应该是一个职业名词,再根据前面的 Many 可知应该用复数名词;第二空 field 前应该用形容词,scientific field 意为“科学领域”。故选 A。
三、根据汉语意思完成句子
7. 实际上,对于父母来说,再怎么关注孩子们的安全都不为过。
__________ __________, to parents, children’s safety can’t be paid too much attention to.
8. 你最好不要熬夜,熬夜有害健康。
You’d better not stay up late. It ______ ______ ______ your health.
9. 当我们站在这栋楼顶部的时候,几乎看不见下面的人。
As we stood ______ ______ ______ the building, the people below were hardly visible.
10. 在夏天他们通常会切掉树上无用的枝叶。
They usually ______ ______ the useless branches and leaves of the trees in summer.
11. 如果食物链断裂,很多动物会因为找不到足够的食物而死亡。
If ______ ______ ______ ______ breaks, many animals will die because they can’t find enough food.
7. 实际上,对于父母来说,再怎么关注孩子们的安全都不为过。
__________ __________, to parents, children’s safety can’t be paid too much attention to.
8. 你最好不要熬夜,熬夜有害健康。
You’d better not stay up late. It ______ ______ ______ your health.
9. 当我们站在这栋楼顶部的时候,几乎看不见下面的人。
As we stood ______ ______ ______ the building, the people below were hardly visible.
10. 在夏天他们通常会切掉树上无用的枝叶。
They usually ______ ______ the useless branches and leaves of the trees in summer.
11. 如果食物链断裂,很多动物会因为找不到足够的食物而死亡。
If ______ ______ ______ ______ breaks, many animals will die because they can’t find enough food.
答案:
7. In fact 8. is harmful to 9. at the top of
10. cut off 11. the food chain
10. cut off 11. the food chain
四、|跨学科·化学 完形填空
答案 12 - 21
主题:人与自然·环境保护 学科素养:思维品质 体裁:记叙文 词数:约260 建议用时:6分钟
Patricia has a big glass bottle. She got it from her grandfather. The girl 12 it half full with clean water. The 13 shone in the sunlight. Each drop was proud of its own purity (纯洁).
One day, Patricia’s cousin, Robin, came for a visit. While Patricia was away, the boy saw the bottle and thought, “What will happen 14 I put some ink (墨水) into the water?”
Robin searched Patricia’s desk and 15 a pen in her desk. Just as he was putting a few drops of ink into the bottle, Patricia walked in. “Robin, what are you doing?” she asked. But it was already too 16. Patricia watched the ink slowly mix with the water. Soon the water 17 blue.
“Don’t you know that once a bottle of water gets dirty, it’s very hard to make it clean again?” Patricia said 18.
“I’m sorry,” Robin said in a low voice. “I was just curious (好奇的).”
Patricia tried many ways to make the water 19 again, but it was useless. The bottle of water would never be as clean as it was before.
The world’s seas are like this bottle of water. Once we pollute them, it will be very 20 to make them clean again. However, some people do not seem to 21 this. They’ve poured many dirty or even toxic (有毒的) “drops” into the world’s “bottle”. If everyone pays attention to the sea protection, the world will be a better place.
12. A. agreed B. filled C. entered D. pointed
13. A. coffee B. milk C. water D. juice
14. A. if B. since C. but D. so
15. A. protected B. offered C. missed D. found
16. A. late B. dry C. huge D. quiet
17. A. felt B. heard C. turned D. sounded
18. A. luckily B. really C. angrily D. easily
19. A. rich B. clean C. comfortable D. dark
20. A. popular B. exciting C. successful D. difficult
21. A. laugh at B. set up C. care about D. take away
答案 12 - 21
主题:人与自然·环境保护 学科素养:思维品质 体裁:记叙文 词数:约260 建议用时:6分钟
Patricia has a big glass bottle. She got it from her grandfather. The girl 12 it half full with clean water. The 13 shone in the sunlight. Each drop was proud of its own purity (纯洁).
One day, Patricia’s cousin, Robin, came for a visit. While Patricia was away, the boy saw the bottle and thought, “What will happen 14 I put some ink (墨水) into the water?”
Robin searched Patricia’s desk and 15 a pen in her desk. Just as he was putting a few drops of ink into the bottle, Patricia walked in. “Robin, what are you doing?” she asked. But it was already too 16. Patricia watched the ink slowly mix with the water. Soon the water 17 blue.
“Don’t you know that once a bottle of water gets dirty, it’s very hard to make it clean again?” Patricia said 18.
“I’m sorry,” Robin said in a low voice. “I was just curious (好奇的).”
Patricia tried many ways to make the water 19 again, but it was useless. The bottle of water would never be as clean as it was before.
The world’s seas are like this bottle of water. Once we pollute them, it will be very 20 to make them clean again. However, some people do not seem to 21 this. They’ve poured many dirty or even toxic (有毒的) “drops” into the world’s “bottle”. If everyone pays attention to the sea protection, the world will be a better place.
12. A. agreed B. filled C. entered D. pointed
13. A. coffee B. milk C. water D. juice
14. A. if B. since C. but D. so
15. A. protected B. offered C. missed D. found
16. A. late B. dry C. huge D. quiet
17. A. felt B. heard C. turned D. sounded
18. A. luckily B. really C. angrily D. easily
19. A. rich B. clean C. comfortable D. dark
20. A. popular B. exciting C. successful D. difficult
21. A. laugh at B. set up C. care about D. take away
答案:
【主旨大意】本文作者通过罗宾把帕特里夏瓶子里的水用墨水弄脏这个故事比喻了世界的海洋环境问题,一旦我们污染了海洋,就很难再恢复其原有的清洁。
12. B【点拨】句意:女孩把它装了一半的清水。agreed 同意;filled 装满;entered 进入;pointed 指向。根据“...it half full with clean water.”可知,这里指把它装了一半的清水,故选 B。
13. C【点拨】句意:水在阳光下闪闪发光。根据“with clean water”可知,这里指水在阳光下闪闪发光,故选 C。
14. A【点拨】句意:如果我往水里放些墨水会发生什么?后半句是前半句的条件,所以用 if 引导条件状语从句,故选 A。
15. D【点拨】句意:罗宾搜寻了帕特里夏的桌子,在她的桌子里发现了一支钢笔。根据“Robin searched Patricia’s desk”可知,是指搜寻了她的桌子,在她的桌子里发现了一支钢笔,故选 D。
16. A【点拨】句意:但已经太晚了。late 晚的;dry 干燥的;huge 巨大的;quiet 安静的。根据“Patricia watched the ink slowly mix with the water.”可知,表示已经太晚了,故选 A。
17. C【点拨】句意:很快,水变成了蓝色。根据“Soon the water...blue.”可知,是指水变成了蓝色,故选 C。
18. C【点拨】句意:“难道你不知道,一旦一瓶水变脏了,就很难再把它弄干净吗?”帕特里夏生气地说。根据“Don’t you know that once a bottle of water gets dirty, it’s very hard to make it clean again?”可知,帕特里夏很生气,故选 C。
19. B【点拨】句意:帕特里夏尝试了很多方法让水再次变干净,但都无济于事。根据“it’s very hard to make it clean again”可知,这里指尝试了很多方法让水再次变干净,故选 B。
20. D【点拨】句意:一旦我们污染了它们,就很难使它们再次干净。根据“The bottle of water would never be as clean as it was before. The world’s seas are like this bottle of water.”可知,一旦我们污染了它们,就很难使它们再次干净,故选 D。
21. C【点拨】句意:然而,有些人似乎并不关心这一点。laugh at 嘲笑;set up 建立;care about 关心;take away 拿走。根据“They’ve poured many dirty or even toxic ‘drops’ into the world’s ‘bottle’.”可知,有些人似乎并不关心这一点,故选 C。
12. B【点拨】句意:女孩把它装了一半的清水。agreed 同意;filled 装满;entered 进入;pointed 指向。根据“...it half full with clean water.”可知,这里指把它装了一半的清水,故选 B。
13. C【点拨】句意:水在阳光下闪闪发光。根据“with clean water”可知,这里指水在阳光下闪闪发光,故选 C。
14. A【点拨】句意:如果我往水里放些墨水会发生什么?后半句是前半句的条件,所以用 if 引导条件状语从句,故选 A。
15. D【点拨】句意:罗宾搜寻了帕特里夏的桌子,在她的桌子里发现了一支钢笔。根据“Robin searched Patricia’s desk”可知,是指搜寻了她的桌子,在她的桌子里发现了一支钢笔,故选 D。
16. A【点拨】句意:但已经太晚了。late 晚的;dry 干燥的;huge 巨大的;quiet 安静的。根据“Patricia watched the ink slowly mix with the water.”可知,表示已经太晚了,故选 A。
17. C【点拨】句意:很快,水变成了蓝色。根据“Soon the water...blue.”可知,是指水变成了蓝色,故选 C。
18. C【点拨】句意:“难道你不知道,一旦一瓶水变脏了,就很难再把它弄干净吗?”帕特里夏生气地说。根据“Don’t you know that once a bottle of water gets dirty, it’s very hard to make it clean again?”可知,帕特里夏很生气,故选 C。
19. B【点拨】句意:帕特里夏尝试了很多方法让水再次变干净,但都无济于事。根据“it’s very hard to make it clean again”可知,这里指尝试了很多方法让水再次变干净,故选 B。
20. D【点拨】句意:一旦我们污染了它们,就很难使它们再次干净。根据“The bottle of water would never be as clean as it was before. The world’s seas are like this bottle of water.”可知,一旦我们污染了它们,就很难使它们再次干净,故选 D。
21. C【点拨】句意:然而,有些人似乎并不关心这一点。laugh at 嘲笑;set up 建立;care about 关心;take away 拿走。根据“They’ve poured many dirty or even toxic ‘drops’ into the world’s ‘bottle’.”可知,有些人似乎并不关心这一点,故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看