第28页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
五、阅读理解
答案 21 - 23
主题:人与社会·人际沟通 学科素养:思维品质
体裁:记叙文 词数:约290 建议用时:7分钟
In our daily life, we are often so shy that we can't deal with the situation that we are not used to. But what if something unusual or unexpected happens? That's what I experienced one evening.
As I was riding my bike home in the evening, I saw a dirty dog with orange and white fur. It looked sad and lost, simply sitting in the middle of the road by a pedestrian crossing (人行横道). It seemed unsure of what to do as it stared at the passing traffic. Nobody seemed to notice the dog either, only passing it at a distance.
At first, I also crossed over to the other side, hoping that somebody else would care for the dog. But, realizing that the dog might suddenly get up and walk into the traffic, I decided to do something to help the dog.
When the light changed, I saw my chance. I used my bike to guide the dog to a street corner to keep it safe from passing cars. Slowly but surely, I was able to encourage the dog to keep walking until finally, we both got to the street corner. I messaged a dog shelter group to let them know about where the dog was. Yet, by the time I turned to it again, the dog was gone.
Sometimes we don't know what we will find or see in our daily life. Still, what matters is how we deal with them. Although I am shy in these situations, I am glad I found the courage to help a dog in need, even if just for a moment.
21. Why didn't the writer help the dog in the beginning?
A. The writer didn't want to hurt the lovely dog.
B. The writer didn't know the dog's owner.
C. The writer was too shy to deal with the situation.
D. The writer was too busy to help the dog in need.
22. 新考法 逻辑排序 What is the correct order of what happened in the story?
a. I decided to do something to help the poor dog.
b. I used my bike to guide the dog to a street corner.
c. I was riding my bike home in the evening.
d. I am glad I found the courage to help a dog in need.
A. c—b—d—a
B. b—a—c—d
C. b—c—a—d
D. c—a—b—d
23. What does the underlined word “messaged” in Paragraph 4 probably mean?
A. Read a message for.
B. Sent a message to.
C. Got a message from.
D. Took a message for.
答案 21 - 23
主题:人与社会·人际沟通 学科素养:思维品质
体裁:记叙文 词数:约290 建议用时:7分钟
In our daily life, we are often so shy that we can't deal with the situation that we are not used to. But what if something unusual or unexpected happens? That's what I experienced one evening.
As I was riding my bike home in the evening, I saw a dirty dog with orange and white fur. It looked sad and lost, simply sitting in the middle of the road by a pedestrian crossing (人行横道). It seemed unsure of what to do as it stared at the passing traffic. Nobody seemed to notice the dog either, only passing it at a distance.
At first, I also crossed over to the other side, hoping that somebody else would care for the dog. But, realizing that the dog might suddenly get up and walk into the traffic, I decided to do something to help the dog.
When the light changed, I saw my chance. I used my bike to guide the dog to a street corner to keep it safe from passing cars. Slowly but surely, I was able to encourage the dog to keep walking until finally, we both got to the street corner. I messaged a dog shelter group to let them know about where the dog was. Yet, by the time I turned to it again, the dog was gone.
Sometimes we don't know what we will find or see in our daily life. Still, what matters is how we deal with them. Although I am shy in these situations, I am glad I found the courage to help a dog in need, even if just for a moment.
21. Why didn't the writer help the dog in the beginning?
A. The writer didn't want to hurt the lovely dog.
B. The writer didn't know the dog's owner.
C. The writer was too shy to deal with the situation.
D. The writer was too busy to help the dog in need.
22. 新考法 逻辑排序 What is the correct order of what happened in the story?
a. I decided to do something to help the poor dog.
b. I used my bike to guide the dog to a street corner.
c. I was riding my bike home in the evening.
d. I am glad I found the courage to help a dog in need.
A. c—b—d—a
B. b—a—c—d
C. b—c—a—d
D. c—a—b—d
23. What does the underlined word “messaged” in Paragraph 4 probably mean?
A. Read a message for.
B. Sent a message to.
C. Got a message from.
D. Took a message for.
答案:
【主旨大意】本文主要介绍了作者某天晚上帮助狗狗的不寻常经历。
21. C【点拨】细节理解题。根据“we are often so shy that we can’t deal with the situation that we are not used to”以及“Although I am shy in these situations”可知作者感到害羞,无法应对不习惯的情况,所以作者刚开始没有帮助那只狗。故选 C。
22. D【点拨】细节理解题。根据“As I was riding my bike home in the evening, I saw a dirty dog with orange and white fur.”可知刚开始作者骑车回家,故 c 排第一,排除 B 和 C;根据“I decided to do something to help the dog”可知之后作者决定做些事情帮助这只狗,故 a 排第二,排除 A。故选 D。
23. B【点拨】词义猜测题。根据“I messaged a dog shelter group to let them know about where the dog was.”可知是给一个狗狗收容所小组发了信息,让他们知道狗在哪里,故此处画线单词意为“给……发信息”。故选 B。
21. C【点拨】细节理解题。根据“we are often so shy that we can’t deal with the situation that we are not used to”以及“Although I am shy in these situations”可知作者感到害羞,无法应对不习惯的情况,所以作者刚开始没有帮助那只狗。故选 C。
22. D【点拨】细节理解题。根据“As I was riding my bike home in the evening, I saw a dirty dog with orange and white fur.”可知刚开始作者骑车回家,故 c 排第一,排除 B 和 C;根据“I decided to do something to help the dog”可知之后作者决定做些事情帮助这只狗,故 a 排第二,排除 A。故选 D。
23. B【点拨】词义猜测题。根据“I messaged a dog shelter group to let them know about where the dog was.”可知是给一个狗狗收容所小组发了信息,让他们知道狗在哪里,故此处画线单词意为“给……发信息”。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看