第32页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
一、单词拼写
1. 立德树人 诚实守信 Nobody is a f______(傻瓜). So please be honest.
2. I can’t sleep well recently. That’s why I feel so t______(劳累的) and sleepy.
3. She was so ______(窘迫的) that she didn’t know what to say at that moment.
4. There will be a ______(装束) party tonight.
1. 立德树人 诚实守信 Nobody is a f______(傻瓜). So please be honest.
2. I can’t sleep well recently. That’s why I feel so t______(劳累的) and sleepy.
3. She was so ______(窘迫的) that she didn’t know what to say at that moment.
4. There will be a ______(装束) party tonight.
答案:
1. fool 2. tired 3. embarrassed 4. costume
二、单项填空
答案 5 - 7
5. — What happened ____ her just now?
— Oh, she hurt her knee while playing football.
A. with B. for C. to D. at
答案 5 - 7
5. — What happened ____ her just now?
— Oh, she hurt her knee while playing football.
A. with B. for C. to D. at
答案:
5. C【点拨】句意:——刚刚她发生了什么事?——哦,她踢足球的时候弄伤了膝盖。with 和,用;for 对于;to 朝,向,对于;at 在……。sth. happened to sb. 某人发生了某事。故选 C。
6. — Why do you look so tired and sleepy?
— I ____ and watched a football game last night.
A. stayed up B. cared about
C. brought out D. turned down
— I ____ and watched a football game last night.
A. stayed up B. cared about
C. brought out D. turned down
答案:
6. A【点拨】考查动词短语辨析。根据句意“你为什么看起来如此疲劳困乏”,便可知这里指的是昨天晚上“熬夜”看足球赛了。stay up 熬夜,故选 A。
7. — Could you help your brother ____, Mary?
— OK, but where are his sweater and trousers?
A. brush teeth B. get dressed
C. do the dishes D. do homework
— OK, but where are his sweater and trousers?
A. brush teeth B. get dressed
C. do the dishes D. do homework
答案:
7. B【点拨】考查动词短语。brush teeth 刷牙;get dressed 穿衣;do the dishes 洗碗;do homework 做作业。根据答语玛丽问毛衣和裤子在哪,可知要做的事情是帮弟弟穿衣服。故选 B。
三、阅读理解
答案 8 - 10
主题:人与社会·乐于助人 学科素养:思维品质
体裁:记叙文 词数:约 230 建议用时:6 分钟
One day I walked into a park near my house after work. I wanted to look for a quiet place and did some reading to relax as usual. I found a bench (长椅) and a man was sitting on one end, but there was much room for at least two more bodies. So I sat on the bench.
The man looked at me strangely but remained seated. His clothes were dirty, and his hair was untidy, and soon I caught an unpleasant smell from him. I looked at him and smiled kindly, and he smiled back. He wasn’t bothering me, and I guessed I wasn’t bothering him.
We both sat there for over an hour. I was reading. He was sitting in silence. He then walked in front of me and bowed. In a low but clear voice, he said, “Thank you.” “For what?” I questioned. He looked at the ground as he said, “Usually people won’t even look at me, let alone sit by me. Thank you for treating me like a human being.”
I was shocked. We just shared a bench. I didn’t know what to say as he walked away.
Then, from his words I realized my action may make him feel warm, and a small kindness truly meant something to a man who had a hard life.
8. What did the writer like to do after work?
A. He liked to walk in the park.
B. He liked to talk with his friends.
C. He liked to relax by doing some reading.
D. He liked to find a quiet place to sleep.
9. What can we learn about the man from Paragraph 2?
A. He was lost in the park.
B. He was a friend of the writer.
C. He probably lived a hard life.
D. He enjoyed talking with the writer.
10. What does the underlined word “bothering” mean?
A. Troubling. B. Comforting.
C. Praising. D. Warning.
答案 8 - 10
主题:人与社会·乐于助人 学科素养:思维品质
体裁:记叙文 词数:约 230 建议用时:6 分钟
One day I walked into a park near my house after work. I wanted to look for a quiet place and did some reading to relax as usual. I found a bench (长椅) and a man was sitting on one end, but there was much room for at least two more bodies. So I sat on the bench.
The man looked at me strangely but remained seated. His clothes were dirty, and his hair was untidy, and soon I caught an unpleasant smell from him. I looked at him and smiled kindly, and he smiled back. He wasn’t bothering me, and I guessed I wasn’t bothering him.
We both sat there for over an hour. I was reading. He was sitting in silence. He then walked in front of me and bowed. In a low but clear voice, he said, “Thank you.” “For what?” I questioned. He looked at the ground as he said, “Usually people won’t even look at me, let alone sit by me. Thank you for treating me like a human being.”
I was shocked. We just shared a bench. I didn’t know what to say as he walked away.
Then, from his words I realized my action may make him feel warm, and a small kindness truly meant something to a man who had a hard life.
8. What did the writer like to do after work?
A. He liked to walk in the park.
B. He liked to talk with his friends.
C. He liked to relax by doing some reading.
D. He liked to find a quiet place to sleep.
9. What can we learn about the man from Paragraph 2?
A. He was lost in the park.
B. He was a friend of the writer.
C. He probably lived a hard life.
D. He enjoyed talking with the writer.
10. What does the underlined word “bothering” mean?
A. Troubling. B. Comforting.
C. Praising. D. Warning.
答案:
【主旨大意】本文讲述了作者在公园里和一位落魄的男人同坐一张长凳,而得到意外的感谢的故事。
8. C【点拨】细节理解题。根据第一段中的“One day I walked into a park near my house after work. I wanted to look for a quiet place and did some reading to relax as usual.”可知,下班后,作者喜欢通过阅读来放松。故选 C。
9. C【点拨】推理判断题。根据第二段中的“His clothes were dirty, and his hair was untidy, and soon I caught an unpleasant smell from him.”可知,这位男士的衣服很脏,头发蓬乱,身上散发着难闻的气味,由此可推知这位男士可能过着艰苦的生活。故选 C。
10. A【点拨】词义猜测题。根据第三段中的“We both sat there for over an hour. I was reading. He was sitting in silence.”可知,作者和这位男士互不打扰,所以画线词的含义是“打扰”。故选 A。
8. C【点拨】细节理解题。根据第一段中的“One day I walked into a park near my house after work. I wanted to look for a quiet place and did some reading to relax as usual.”可知,下班后,作者喜欢通过阅读来放松。故选 C。
9. C【点拨】推理判断题。根据第二段中的“His clothes were dirty, and his hair was untidy, and soon I caught an unpleasant smell from him.”可知,这位男士的衣服很脏,头发蓬乱,身上散发着难闻的气味,由此可推知这位男士可能过着艰苦的生活。故选 C。
10. A【点拨】词义猜测题。根据第三段中的“We both sat there for over an hour. I was reading. He was sitting in silence.”可知,作者和这位男士互不打扰,所以画线词的含义是“打扰”。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看