第51页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
答案 1 - 10
I am a plastic bottle. A week ago, I was on a supermarket shelf. I had a normal life, like other bottles full __1__ water. I felt really happy.
Then a tall woman __2__ me up and put me in her basket! The woman took me home and put me in the __3__. It was cold, but I soon made friends with the bottles in it. __4__, only a few hours later, she took me out of the fridge and drank the water inside me. Then she threw me into the dustbin. I never felt so __5__ and alone.
Early the next morning, a man took me out of the dustbin. He threw me into the back of a truck. There were so many horrible smells. Then I was pushed together with the rest of the rubbish. Soon I was __6__ flat (扁平). I can't believe how thin I became.
I slept for a while. Then I __7__, and I found myself in a terrible place. Everything around me was ugly and had horrible smells. I kept hoping that I would be moved __8__ else. Then huge trucks came and covered us with some soil.
I asked __9__ bottle what would happen to us. He said that we would never leave this horrible crowded place, but would have to stay here for thousands of years.
“Why can't they reuse or __10__ us?” I cried.
1. A. of B. on
C. in D. for
2. A. passed B. called
C. picked D. dropped
3. A. oven B. fridge
C. bow D. blender
4. A. Since B. Although
C. Therefore D. However
5. A. excited B. interested
C. empty D. thirsty
6. A. completely B. luckily
C. happily D. beautifully
7. A. took up B. stood up
C. woke up D. rose up
8. A. everywhere B. somewhere
C. nowhere D. anywhere
9. A. other B. others
C. another D. the others
10. A. recycle B. remember
C. realize D. record
I am a plastic bottle. A week ago, I was on a supermarket shelf. I had a normal life, like other bottles full __1__ water. I felt really happy.
Then a tall woman __2__ me up and put me in her basket! The woman took me home and put me in the __3__. It was cold, but I soon made friends with the bottles in it. __4__, only a few hours later, she took me out of the fridge and drank the water inside me. Then she threw me into the dustbin. I never felt so __5__ and alone.
Early the next morning, a man took me out of the dustbin. He threw me into the back of a truck. There were so many horrible smells. Then I was pushed together with the rest of the rubbish. Soon I was __6__ flat (扁平). I can't believe how thin I became.
I slept for a while. Then I __7__, and I found myself in a terrible place. Everything around me was ugly and had horrible smells. I kept hoping that I would be moved __8__ else. Then huge trucks came and covered us with some soil.
I asked __9__ bottle what would happen to us. He said that we would never leave this horrible crowded place, but would have to stay here for thousands of years.
“Why can't they reuse or __10__ us?” I cried.
1. A. of B. on
C. in D. for
2. A. passed B. called
C. picked D. dropped
3. A. oven B. fridge
C. bow D. blender
4. A. Since B. Although
C. Therefore D. However
5. A. excited B. interested
C. empty D. thirsty
6. A. completely B. luckily
C. happily D. beautifully
7. A. took up B. stood up
C. woke up D. rose up
8. A. everywhere B. somewhere
C. nowhere D. anywhere
9. A. other B. others
C. another D. the others
10. A. recycle B. remember
C. realize D. record
答案:
1. A【点拨】句意:我过着正常的生活,像其他装满水的瓶子一样。(be)full of意为“充满”。根据句意可知“我”在超市的架子上,就像其他的装满水的瓶子一样,根据“full... water”可知填of,故选A。
2. C【点拨】句意:然后,一个高个子女人把我拿起来,放在她的篮子里!根据下文可知是她把“我”放进了篮子里,故第一步先拿起来,短语pick up意为“拿起”符合题意,故选C。
3. B【点拨】句意:那个女人把我带回家,放在冰箱里。根据下文“she took me out of the fridge”可知她把“我”从冰箱里拿出来。故首先她把“我”放在了冰箱里。故选B。
4. D【点拨】句意:然而,仅仅几个小时后,她就把我从冰箱里拿出来,喝了我体内的水。根据“but I soon made friends with the bottles in it”可知“我”在冰箱里交了朋友,但是很快被拿出去了,中间在情感上有对比,however表示“然而”,符合题意。故选D。
5. C【点拨】句意:我从未感到如此空虚和孤独。excited激动的;interested感兴趣的;empty空虚的;thirsty口渴的。根据前文那个女人喝光了瓶里的水,且下文提到“感到孤独”可知,空处应填消极情感的词,故选C。
6. A【点拨】句意:很快我就完全扁了。根据“Then I was pushed together with the rest of the rubbish.”可知,“我”和其他的垃圾被压在一起。故应该是彻底扁了。故选A。
7. C【点拨】句意:然后我醒来,发现自己身处一个可怕的地方。took up占据;stood up起立;woke up醒来;rose up上升;起立。根据“I slept for a while.”可知,“我”睡了一会,因此此处指醒来发现自己身处可怕的地方。故选C。
8. B【点拨】句意:我一直希望我能被搬到别的地方去。陈述句中用somewhere表示“某地”,根据“Everything around me... had horrible smells.”可知,周围的一切都很丑陋且有着糟糕的气味,所以“我”希望被搬到其他的地方。故选B。
9. C【点拨】句意:我问另一个瓶子我们会怎样。根据句意可知是“我”问了一个瓶子,并不是两者之中的另一个,而是泛指的另一个。故选C。
10. A【点拨】句意:为什么他们不能重复使用或回收我们?根据reuse可知是回收利用,与环保相关的词汇。故选A。
2. C【点拨】句意:然后,一个高个子女人把我拿起来,放在她的篮子里!根据下文可知是她把“我”放进了篮子里,故第一步先拿起来,短语pick up意为“拿起”符合题意,故选C。
3. B【点拨】句意:那个女人把我带回家,放在冰箱里。根据下文“she took me out of the fridge”可知她把“我”从冰箱里拿出来。故首先她把“我”放在了冰箱里。故选B。
4. D【点拨】句意:然而,仅仅几个小时后,她就把我从冰箱里拿出来,喝了我体内的水。根据“but I soon made friends with the bottles in it”可知“我”在冰箱里交了朋友,但是很快被拿出去了,中间在情感上有对比,however表示“然而”,符合题意。故选D。
5. C【点拨】句意:我从未感到如此空虚和孤独。excited激动的;interested感兴趣的;empty空虚的;thirsty口渴的。根据前文那个女人喝光了瓶里的水,且下文提到“感到孤独”可知,空处应填消极情感的词,故选C。
6. A【点拨】句意:很快我就完全扁了。根据“Then I was pushed together with the rest of the rubbish.”可知,“我”和其他的垃圾被压在一起。故应该是彻底扁了。故选A。
7. C【点拨】句意:然后我醒来,发现自己身处一个可怕的地方。took up占据;stood up起立;woke up醒来;rose up上升;起立。根据“I slept for a while.”可知,“我”睡了一会,因此此处指醒来发现自己身处可怕的地方。故选C。
8. B【点拨】句意:我一直希望我能被搬到别的地方去。陈述句中用somewhere表示“某地”,根据“Everything around me... had horrible smells.”可知,周围的一切都很丑陋且有着糟糕的气味,所以“我”希望被搬到其他的地方。故选B。
9. C【点拨】句意:我问另一个瓶子我们会怎样。根据句意可知是“我”问了一个瓶子,并不是两者之中的另一个,而是泛指的另一个。故选C。
10. A【点拨】句意:为什么他们不能重复使用或回收我们?根据reuse可知是回收利用,与环保相关的词汇。故选A。
[2024西安三模]
答案 11 - 14
There are different kinds of plants and animals on the earth and they get their food in different ways. Food chains are just used to show who eats what in a very simple way.
Food Chains
Here are some examples of food chains.
A garden food chain might look like this:

Humans can also be part of a food chain. A farm food chain could look like this:

A food chain shows how plants and animals are connected with each other based on the food they eat. Food chains are different depending on the habitat. A habitat is the scientific name for a place where animals and plants live. Habitats can be very different from each other, so a garden food chain would be very different from a farm food chain.
Food chains usually start with a green plant, such as grass or a tree. This is because plants can directly change sunlight into energy that they can use for themselves. These plants are called “producers”, and they create or produce their own food. They use this food to grow leaves, flowers, fruit and seeds.
Food Chain Disruption (中断)
When the balance of a food chain is broken, it may result in a bad situation. An example is over fishing. Over the years, humans have been catching too many fish at a quick speed leaving not enough to keep a healthy population. Because of this, other animals such as the turtles are endangered. So, humans should make sure our activities don't harm the ecosystem.
11. How does the passage explain “food chains”?
A. By telling stories. B. By asking questions.
C. By listing numbers. D. By giving examples.
12. What can be best put in “ ▲ ” in the second food chain?
A. Chickens. B. Trees. C. Sunlight. D.Flowers.
13. What can we know from the passage?
A. A garden food chain may be the same as a forest food chain.
B. Food chains usually start with human beings.
C. Different habitats lead to different food chains.
D. Plants are called “producers” because they produce food for others.
14. What is the purpose of the passage?
A. To list all kinds of food for human beings.
B. To explain why the turtles are endangered.
C. To ask people to keep the balance of the ecosystem.
D. To stop people from catching fish.
答案 11 - 14
There are different kinds of plants and animals on the earth and they get their food in different ways. Food chains are just used to show who eats what in a very simple way.
Food Chains
Here are some examples of food chains.
A garden food chain might look like this:
Humans can also be part of a food chain. A farm food chain could look like this:
A food chain shows how plants and animals are connected with each other based on the food they eat. Food chains are different depending on the habitat. A habitat is the scientific name for a place where animals and plants live. Habitats can be very different from each other, so a garden food chain would be very different from a farm food chain.
Food chains usually start with a green plant, such as grass or a tree. This is because plants can directly change sunlight into energy that they can use for themselves. These plants are called “producers”, and they create or produce their own food. They use this food to grow leaves, flowers, fruit and seeds.
Food Chain Disruption (中断)
When the balance of a food chain is broken, it may result in a bad situation. An example is over fishing. Over the years, humans have been catching too many fish at a quick speed leaving not enough to keep a healthy population. Because of this, other animals such as the turtles are endangered. So, humans should make sure our activities don't harm the ecosystem.
11. How does the passage explain “food chains”?
A. By telling stories. B. By asking questions.
C. By listing numbers. D. By giving examples.
12. What can be best put in “ ▲ ” in the second food chain?
A. Chickens. B. Trees. C. Sunlight. D.Flowers.
13. What can we know from the passage?
A. A garden food chain may be the same as a forest food chain.
B. Food chains usually start with human beings.
C. Different habitats lead to different food chains.
D. Plants are called “producers” because they produce food for others.
14. What is the purpose of the passage?
A. To list all kinds of food for human beings.
B. To explain why the turtles are endangered.
C. To ask people to keep the balance of the ecosystem.
D. To stop people from catching fish.
答案:
11. D【点拨】细节理解题。根据“Food chains are just used to show who eats what in a very simple way.”及“Here are some examples of food chains.”可知,作者通过举例子的方式来介绍食物链。故选D。
12. A【点拨】推理判断题。根据“A food chain shows how plants and animals are connected with each other based on the food they eat.”以及常识可知,虫子吃叶子,鸡吃虫子,人类吃鸡,因此第二条食物链处填chickens“鸡”更合适。故选A。
13. C【点拨】推理判断题。根据“Habitats can be very different from each other, so a garden food chain would be very different from a farm food chain.”可知生活环境不同,就会造就不同的食物链。故选C。
14. C【点拨】推理判断题。根据最后一段内容和“So, humans should make sure our activities don’t harm the ecosystem.”可知,人类的活动和食物链息息相关,因此人类要保持生态系统平衡。故选C。
12. A【点拨】推理判断题。根据“A food chain shows how plants and animals are connected with each other based on the food they eat.”以及常识可知,虫子吃叶子,鸡吃虫子,人类吃鸡,因此第二条食物链处填chickens“鸡”更合适。故选A。
13. C【点拨】推理判断题。根据“Habitats can be very different from each other, so a garden food chain would be very different from a farm food chain.”可知生活环境不同,就会造就不同的食物链。故选C。
14. C【点拨】推理判断题。根据最后一段内容和“So, humans should make sure our activities don’t harm the ecosystem.”可知,人类的活动和食物链息息相关,因此人类要保持生态系统平衡。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看