2025年综合应用创新题典中点九年级英语下册人教版安徽专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点九年级英语下册人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年综合应用创新题典中点九年级英语下册人教版安徽专版》

六、阅读理解
答案 23 - 25
主题:人与社会·艺术文化 学科素养:文化意识
体裁:记叙文 词数:约240 建议用时:6分钟
A Chinese student, Zheng Xiaohui has had lots of erhu performances on the street in Italy. She hopes to spread Chinese culture to the world.
Since she was 9, Zheng has been playing erhu and winning prizes in many national music competitions. She arrived in Italy in 2021 and studied for a master’s degree. Since April 2023, she has been performing on the street during her free time. She usually does three or four shows a month. She always carefully prepares for each performance for the perfect play. Usually she plays different music such as traditional Chinese folk music, classical music, popular music and famous Italian music.
Her beautiful music catches many people’s attention. They would stop to listen. They all say it was their first time meeting such a wonderful musical instrument.
In fact, Zheng didn’t plan to perform on the street at first, but her idea changed after watching a video of a violinist’s street performance. Thinking back to her first show, she was very nervous at the time. But the listeners’ praise cheered her up. Finally all made her very relaxed. Later, some people even started to dance to her music. After performing a few times, Zheng began recording and putting videos of her shows on the Internet. They become hot online. This certainly introduces Chinese erhu to the world.
She says, “I believe Chinese music has built a bridge for cultural communication.”
23. How many kinds of music are mentioned in the text?
A. Two.
B. Three.
C. Four.
D. Five.
24. How do people in Italy like erhu?
A. They dislike it.
B. They don’t mind it.
C. They can’t stand it.
D. They love it very much.
25. What was Zheng’s feeling like at her first show?
A. Scared → Happy → Relaxed.
B. Happy → Humorous → Patient.
C. Bored → Relaxed → Happy.
D. Nervous → Happy → Relaxed.
答案: 23. C 【点拨】细节理解题。根据第二段中的“Usually she plays different music such as traditional Chinese folk music, classical music, popular music and famous Italian music.”可知文中提到了 4 种不同的音乐。故选 C。
24. D 【点拨】细节理解题。根据第三段中的“They all say it was their first time meeting such a wonderful musical instrument.”可知他们非常喜欢二胡。故选 D。
25. D 【点拨】细节理解题。根据第四段中的“Thinking back to her first show, she was very nervous at the time. But the listeners’ praise cheered her up. Finally all made her very relaxed.”可知郑的第一次演出的感情变化是:紧张→开心→放松。故选 D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭