精英家教网 > 练习册解析答案 > 新课程能力培养八年级英语人教版 > 第87页解析答案
新课程能力培养八年级英语人教版

新课程能力培养八年级英语人教版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册新课程能力培养八年级英语人教版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

一、阅读理解 When people have different opinions or needs, conflicts (冲突) may happen. Naomi Drew, the writer of The Kids' Guide to Working Out Conflicts: How to Keep Cool, Stay Safe, and Get Along, gives kids some useful advice on getting on with friends. Q1: A friend of mine often hangs out with our friends, but he has never invited me. What can I do? A1: If a friend does something you don't like, don't be afraid to talk to him. Don't be angry with him. Try to make him understand your feelings so that you can work through it together. Q2: My friend is rude (无礼的) to other people. She said if I didn't like her, she would stop being my friend. A2: Never "sell out" just to follow one friend. Do what you believe is right, and you can ever find some new friends. Q3: My friend and I argue a lot. Although we'll be friends again soon, I don't like it. What should I do? A3: "Winning an argument" isn't always worth (值得) it. Next time when you argue, let your friend "win" if the thing is not important to you. If you give in (让步) a little, so may your friend. And remember, probably your friend isn't wrong. He or she just sees things differently. (
A
) 1. What does Naomi Drew do? A. A writer. B. A reporter. C. A guide. D. A teacher. (
C
) 2. What's the advice for Q1? A. Find a friend. B. Understand others. C. Have a talk. D. Hang out often. (
D
) 3. Which of the following is Naomi Drew's opinion? A. See things differently from others. B. It's impossible to win every argument. C. Winning isn't everything, but it sure is nice. D. It's OK to give in when two argue on something small. (
A
) 4. All of the questions are about conflicts between . A. friends B. neighbors C. children and parents D. teachers and students (
D
) 5. Whom might this article be written for? A. Adults who need some useful advice on getting on with friends. B. Men who need some useful advice on getting on with friends. C. Women who need some useful advice on getting on with friends. D. Kids who need some useful advice on getting on with friends.
答案:1. A
解析:根据“Naomi Drew, the writer of...”可知,Naomi Drew是一名作家,“writer”意为“作家”。
2. C
解析:根据A1中的“If a friend does something you don't like, don't be afraid to talk to him.”可知,建议是和朋友谈谈,“Have a talk”符合语境。
3. D
解析:根据A3中的“Next time when you argue, let your friend 'win' if the thing is not important to you. If you give in (让步) a little, so may your friend.”可知,当为小事争吵时让步是可以的,D选项符合。
4. A
解析:根据“gives kids some useful advice on getting on with friends”以及三个问题都是关于朋友之间的冲突,可知问题是关于朋友之间的。
5. D
解析:根据“gives kids some useful advice on getting on with friends”可知,文章是写给需要关于和朋友相处建议的孩子的。