精英家教网 > 练习册解析答案 > 新课程能力培养八年级英语人教版 > 第48页解析答案
新课程能力培养八年级英语人教版

新课程能力培养八年级英语人教版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册新课程能力培养八年级英语人教版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

二、阅读与选择
In England, one of the most popular kinds of food is fish and chips. 1. _______
B
They put it in paper bags, and take it home, or to their workplace. Sometimes they eat it in the park or on the road. 2. _______
E
If you go to some important cities in the world, you can find people eating hamburgers and chips.
Fish and chips, and Chinese take-away food are very popular in England. But they are less popular in the USA. They eat take-away food, too, like chicken. 3. _______
C
It looks like bread with meat in it. Ham (火腿) is a kind of pork, but the hamburger does not have any pork in it. 4. _______
A
They are delicious. They are also popular in England and Australia.
A. The world's favorite food is American fast food.
B. People usually buy it in a fish and chip shop.
C. Hamburgers usually contain some beef.
D. Chinese noodles are very popular, too.
E. But the most popular kind of take-away food is the hamburger.
答案:1. B
解析:前文提到炸鱼薯条,B选项“人们通常在炸鱼薯条店买它”承接上文,符合语境。
2. E
解析:后文提到汉堡包,E选项“但最受欢迎的外卖食品是汉堡包”引出下文,符合语境。
3. C
解析:前文说汉堡包里没有猪肉,C选项“汉堡包通常含有一些牛肉”补充说明汉堡包的成分,符合语境。
4. A
解析:后文说它们在英国和澳大利亚也受欢迎,A选项“世界上最受欢迎的食物是美国快餐”中的“它们”指代美国快餐,符合语境。
三、阅读与表达
Alan is eleven years old. And it is his first time to come to China to visit his grandparents. Today is Sunday. It's his eleventh birthday. He gets up early and he wants to buy some food for his birthday party in the afternoon. He sees a big bowl of noodles on the table when he comes out of his bedroom. It is a bowl of egg and tomato noodles. Alan usually eats bread and milk for breakfast in America. He likes egg and tomato noodles, but he wants to know why Grandma cooks noodles this morning.
"It is your birthday today," says Grandma. "In China, eating noodles on your birthday means you can live longer. We call the noodles Changshou noodles. I hope you live a happy and healthy life."
"Thanks, Grandma. I think it's the first special gift I get for my birthday," says Alan.
1. When is Alan's birthday party?
2. What does Alan see on the table?
3. What does Alan often have for breakfast in America?
4. Is his grandma's gift special for Alan?
答案:1. In the afternoon.
解析:根据“He gets up early and he wants to buy some food for his birthday party in the afternoon.”可知生日派对在下午。
2. A big bowl of egg and tomato noodles.
解析:根据“He sees a big bowl of noodles on the table... It is a bowl of egg and tomato noodles.”可知看到一大碗西红柿鸡蛋面。
3. Bread and milk.
解析:根据“Alan usually eats bread and milk for breakfast in America.”可知在美国早餐通常吃面包和牛奶。
4. Yes, it is.
解析:根据“I think it's the first special gift I get for my birthday”可知奶奶的礼物对Alan来说是特别的。