精英家教网 > 练习册解析答案 > 新课程能力培养八年级英语人教版 > 第32页解析答案
新课程能力培养八年级英语人教版

新课程能力培养八年级英语人教版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册新课程能力培养八年级英语人教版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

一、阅读理解
My best friend is one of my classmates. We have the same hobby—playing basketball. He is taller than me. I'm a little bit quiet, but he is outgoing. He always tells funny jokes and makes me laugh.
We often play basketball together after school. One day, when we were playing basketball, he suddenly fell down and hurt his leg. I was really worried. I quickly sent him to the school clinic. The doctor said it was not too serious, but he needed to rest for a few days.
During those days, I went to his home to help him with his homework and brought him some books to read. When he was better, we went back to the basketball court again. Our friendship became even stronger.
(
B
) 1. What's the relationship between the writer and his friend?
A. They are brothers.
B. They are classmates.
C. They are cousins.
D. They are neighbors.
(
C
) 2. What do they like to do together?
A. Play football.
B. Watch TV.
C. Play basketball.
D. Go shopping.
(
C
) 3. What happened to the writer's friend one day?
A. He lost his basketball.
B. He hurt his arm.
C. He fell down and hurt his leg.
D. He had a fight with others.
(
C
) 4. What did the writer do when his friend was hurt?
A. He just stood there.
B. He laughed at him.
C. He sent him to the hospital.
D. He called the teacher.
答案:1. B
解析:根据第一段“My best friend is one of my classmates.”可知作者和朋友是同学关系,选B。
2. C
解析:由第一段“We have the same hobby—playing basketball.”及第二段“We often play basketball together after school.”可知他们喜欢一起打篮球,选C。
3. C
解析:第二段提到“One day, when we were playing basketball, he suddenly fell down and hurt his leg.”,所以朋友摔倒伤了腿,选C。
4. C
解析:第二段明确说“I quickly sent him to the school clinic.”,clinic意为诊所,选项C中“hospital”虽不完全等同,但结合选项,此处C为最佳答案,选C。
二、完形填空
If you want to have true friends, you should be a true friend yourself. 1 what you can do? Here are some tips (建议).
Laugh and cry together
Laughing with a friend is the best, but sometimes crying brings you closer together. Don't be 2 to be yourself when you stay with your friends. Share your true 3 with your friends. Then friends will know each other much better.
Be a nice gift giver
Gift-giving isn't 4 for birthdays or holidays. It can be a fun way of making your friends 5 special! But you don't need to buy expensive 6. Making things by yourself shows your care, because you put time and 7 into your gifts.
Stand up for him or her
If someone laughs at your friend, don't just 8 there quietly. Do something about it! You can try to find a good way to solve (解决) the problem and make others 9 your friend differently. Sometimes it's necessary for you to make him or her feel better. It may not be 10, but it's what a good friend should do.
( ) 1. A. Think
B. Wonder
C. Describe
D. Guess
( ) 2. A. bored
B. tired
C. surprised
D. afraid
( ) 3. A. feelings
B. habits
C. grades
D. minds
( ) 4. A. later
B. very
C. just
D. quite
( ) 5. A. keep
B. feel
C. become
D. get
( ) 6. A. gifts
B. clothes
C. shoes
D. balls
( ) 7. A. money
B. dreams
C. ideas
D. ways
( ) 8. A. stand
B. leave
C. drive
D. stop
( ) 9. A. look at
B. think about
C. talk to
D. look for
( ) 10. A. strict
B. sorry
C. easy
D. smart
答案:1. B
解析:根据语境“想知道你能做什么吗?这里有一些建议。”,wonder表示“想知道”,符合句意,选B。
2. D
解析:“不要害怕做自己”,be afraid to do sth.意为“害怕做某事”,选D。
3. A
解析:和朋友分享真实的“感受”,feelings符合语境,选A。
4. C
解析:“送礼物不只是为了生日或节日”,just表示“仅仅,只”,选C。
5. B
解析:“让你的朋友感到特别”,feel special意为“感到特别”,选B。
6. A
解析:前文讲送礼物,此处指“不需要买昂贵的礼物”,选A。
7. C
解析:自己做礼物体现用心,因为投入了时间和“想法”,ideas符合,选C。
8. A
解析:“不要只是静静地站在那里”,stand there意为“站在那里”,选A。
9. B
解析:“让别人以不同的方式看待你的朋友”,think about有“看待,考虑”之意,选B。
10. C
解析:“这可能不容易,但这是好朋友应该做的”,easy符合语境,选C。