精英家教网 > 练习册解析答案 > 新课程能力培养八年级英语人教版 > 第50页解析答案
新课程能力培养八年级英语人教版

新课程能力培养八年级英语人教版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册新课程能力培养八年级英语人教版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

一、阅读理解 Gina Green is Lucy's aunt. She is very good at making milk shakes. Every Saturday, Lucy goes to play with Linda, Aunt Gina's daughter. Aunt Gina always makes milk shakes for Lucy. Today, she wants to make a strawberry milk shake. What she needs: -Eight fresh strawberries -Four spoons of sugar -Two big cups of milk -Three small glasses How to make it: -Cut the fresh strawberries into small pieces; -Put the sugar over them; -Put the strawberries in the freezer (冰柜) for about an hour; -Add the milk and turn on the blender; -Take the strawberries out and put them in the blender; -Pour the milk shake into glasses. Now, it's time for them to enjoy the strawberry milk shake! (
D
) 1. Today is _______. A. Monday B. Wednesday C. Friday D. Saturday (
D
) 2. To make the milk shake, Aunt Gina needs _______ spoon(s) of sugar. A. one B. two C. three D. four (
B
) 3. Aunt Gina doesn't need _______ to make the milk shake. A. sugar B. yogurt C. milk D. ice cream (
C
) 4. Aunt Gina needs to _______ after adding the milk. A. add the sugar B. cut up the strawberries C. turn on the blender D. put the strawberries in the freezer
答案:1. D
解析:根据“Every Saturday... Today, she wants to make a strawberry milk shake.”可知今天是周六,选D。
2. D
解析:根据“What she needs: Four spoons of sugar”可知需要四勺糖,选D。
3. B
解析:根据“What she needs: Eight fresh strawberries, Four spoons of sugar, Two big cups of milk, Three small glasses”可知不需要酸奶,选B。
4. C
解析:根据“How to make it: Add the milk and turn on the blender”可知加完牛奶后打开搅拌机,选C。
"Today I will
teach
you to cook," said my mother. I didn't know
how
it would go, but I agree. I saw my mother cook rice before, so I did it easily.
But
when it came to cooking vegetables, I didn't know how to do it. My father asked me to cut up one cabbage and make other ingredients (原料)
ready
. "Now put some garlic (大蒜) into the pot. Then,
add
some turmeric (姜黄根粉) and put the cabbage. Don't forget to add some salt." My father stood next to me and told me what I should do.
After
finishing the cabbage, I cooked beef soup.
Finally
, I finished cooking the meal in almost two hours. I
served
the food to my parents. They ate it and said it was wonderful. At last, it was
my
turn to eat the food. I thought it was terrible. From that day on, I learnt to cook. The first experience of
tasting
my own cooking was so terrible, but it taught me a great lesson. I started respecting (尊重) food, as I learnt that one had to try his best to cook it.
答案:(由于第50页完形填空选项缺失,无法准确作答。)