精英家教网 > 练习册解析答案 > 新课程能力培养八年级英语人教版 > 第35页解析答案
新课程能力培养八年级英语人教版

新课程能力培养八年级英语人教版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册新课程能力培养八年级英语人教版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

一、阅读理解
Can plants eat people? Probably not, but there are many plants that eat meat. Some of them are big, and they can eat small animals. One famous meat-eating plant is the Venus flytrap (捕蝇草).
The Venus flytrap is a very strange plant. It grows in dry parts of the United States. Its leaves are like the pages of a book; they can open and close very quickly. Inside the leaves, there are three small hairs. If a fly touches one of the hairs, the leaves will close quickly. The fly cannot get out. In about half an hour the leaves press the fly until it is dead. Then, the plant covers the fly. Slowly, the plant eats the fly.
Why do plants do it? Most plants get what they need from the sun, the air and the ground. In some places, the ground is very poor. It doesn't have all these important things, but animal meat has a lot of these important things. So some plants eat meat to get what they need. Let's hope that some of the bigger plants don't get the same idea!
(
C
) 1. What is the Venus flytrap?
A. It is a small animal.
B. It is a fly.
C. It is a plant.
D. It is meat.
(
C
) 2. The Venus flytrap grows in.
A. most parts of the world
B. some parts of Africa
C. dry parts of the United States
D. wet parts of England
(
A
) 3. What will happen if a fly touches one of the hairs in the Venus flytrap's leaves?
A. The leaves will close very fast.
B. The leaves will eat the fly.
C. The leaves will kill the fly.
D. The leaves will play with the fly.
(
D
) 4. Most of the plants get what they need from.
A. the sun
B. the air
C. the ground
D. All of the above.
(
C
) 5. Why do some plants eat animal meat? Because.
A. plants are dangerous to animals
B. animals are dangerous to plants
C. plants want to get what they need from animal meat
D. plants want to protect themselves against animals
答案:1. C
解析:第一段明确指出“One famous meat-eating plant is the Venus flytrap.”,所以捕蝇草是一种植物,选C。
2. C
解析:第二段提到“It grows in dry parts of the United States.”,选C。
3. A
解析:第二段“If a fly touches one of the hairs, the leaves will close quickly.”说明叶子会快速闭合,选A。
4. D
解析:第三段“Most plants get what they need from the sun, the air and the ground.”,A、B、C均提及,选D。
5. C
解析:第三段“So some plants eat meat to get what they need.”表明植物吃肉是为了获取所需,选C。