精英家教网 > 练习册解析答案 > 新课程能力培养八年级英语人教版 > 第80页解析答案
新课程能力培养八年级英语人教版

新课程能力培养八年级英语人教版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册新课程能力培养八年级英语人教版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

一、阅读理解 Do you want to know what our life will be like in the future? Let's have a look. You may be surprised! You will go to the kitchen when you are hungry. You will give orders to the kitchen robot. The robot will prepare the food for you in a few minutes. Then it will send it to you. In the kitchen you will find a special food machine. The food machine will tell you what your body needs. It will help you eat healthily. The food machine will connect with the kitchen robot. The robot can get signals (信号) and messages from the food machine. After having a meal, you can go to your home office. You will work at home and you don't need to go out to work anymore. You will have a special information screen. You can get any information on the screen. When you receive a message from a friend in America, your information screen will be turned on automatically (自动地). Your friend's face appears on the screen. The screen will translate English into Chinese. And the Chinese words appear at the bottom. (
B
) 1. What is the second paragraph about? A. It's about healthy food. B. It's about the kitchen robot. C. It's about a nice kitchen. D. It's about a robot which can do homework. (
B
) 2. According to the passage, ______ will tell you what your body needs. A. the kitchen robot B. the food machine C. the information screen D. the computer (
C
) 3. What does the underlined word "message" mean in Chinese? A. 菜单 B. 机器 C. 信息 D. 笔记 (
B
) 4. You can see your friend's face ______. A. on the wall B. on the screen C. on the Internet D. on TV 二、完形填空 My uncle Sid is a famous scientist. He likes to make
lots of
predictions about the future. He says that
in
100 years some things will be
better
than now. For example, we won't
have to
do the dishes or sweep the floor because we'll all have robots in our homes. Also, we won't need to use paper money. We'll all use digital money
to buy
things. We'll have more free time, and traveling will be faster and cheaper than it is now. Maybe some people will
spend
their vacations in space stations.
答案:一、
1. B
解析:段落大意题。第二段主要讲述了饿了的时候去厨房给厨房机器人下命令,机器人会准备食物并送来,所以是关于厨房机器人的,B选项正确。
2. B
解析:细节理解题。根据“The food machine will tell you what your body needs.”可知,食物机会告诉你身体需要什么,B选项正确。
3. C
解析:词义猜测题。根据“When you receive a message from a friend in America, your information screen will be turned on automatically.”可知,从朋友那里收到的应该是“信息”,message“信息”,C选项正确。
4. B
解析:细节理解题。根据“Your friend's face appears on the screen.”可知,能在屏幕上看到朋友的脸,B选项正确。
二、
1. B
解析:考查形容词短语。句意:他喜欢对未来做很多预测。“lots of”可以修饰可数名词复数predictions,B选项正确。
2. A
解析:考查介词。句意:他说100年后有些事情会比现在更好。“in+一段时间”表示“在……之后”,用于一般将来时,A选项正确。
3. C
解析:考查形容词比较级。句意:100年后有些事情会比现在更好。“than”是比较级标志词,用good的比较级better,C选项正确。
4. D
解析:考查情态动词。句意:例如,我们将不必洗碗或扫地,因为我们家里都会有机器人。“won't have to”表示“将不必”,have to强调客观需要,D选项正确。
5. C
解析:考查非谓语动词。句意:我们都会用数字货币买东西。“use sth. to do sth.”是固定搭配,意为“用某物做某事”,所以用to buy,C选项正确。
6. A
解析:考查动词。句意:也许有些人会在空间站度假。“spend vacations”表示“度假”,spend“花费,度过”符合语境,A选项正确。