2025年学霸组合训练七年级英语上册译林版扬州专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学霸组合训练七年级英语上册译林版扬州专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学霸组合训练七年级英语上册译林版扬州专版》

一、阅读理解

When you start junior high school, you start a new life. How do you feel about it? What do you think about your new classmates and teachers? Do you like being a middle school student? Let's see what the students of your age have to say.
Piao Yurong, Beijing
The biggest feeling when I started junior high school was excitement (激动). I'm excited because I get to make great progress (进步) and learn more knowledge. I am excited because I can say goodbye to my past life and start a new journey. I am looking forward to (期待) making new friends. All in all, I just want to say, "Junior high school, I am coming!"
Meng Jiaqi, Nanjing
From last two months' experience (经历), I learned that there are lots of chances and challenges (挑战) in middle school. We need to catch chances and work hard to get good results (成绩).
Last month, I took part in the School Chinese Poetry Competition (诗词大会) along with my classmates. We tried our best to remember every poem (诗歌) and get ready for it well. Luckily, we won first prize in the competition! I'm really proud (骄傲的) of what we have done. I learned that success (成功) only comes with hard work.
Zhao Han, Hangzhou
I have eight classes every day including Chinese, Maths, English, Art and Music. Among (在……中) these subjects, I like English best. Although I am a little weak in it, I am still interested in it. Because I like our English teacher, Miss Liu, very much.
Miss Liu is pretty and friendly. All of my classmates like her. After school, we have some clubs. I am a member of the Art Club. It's really fun.
We draw a lot of pictures in the club. You see! My school life is very colourful! I enjoy it very much.
(
B
)1. How does Piao Yurong feel about junior high school?
A. Happy.
B. Excited.
C. Sad.
D. Worried.
(
C
)2. Which saying can we use to describe (描述) Meng Jiaqi's experience of the School Chinese Poetry Competition?
A. It's never too old to learn.
B. Love me, love my dog.
C. No pains, no gains.
D. East or west, home is the best.
(
C
)3. Why does Zhao Han like English best?
A. Because she is a little weak in English.
B. Because she is pretty and friendly.
C. Because she likes her English teacher very much.
D. Because she is a member of the English Club.
(
D
)4. What is the main (主要的) idea of the passage?
A. Worries about study.
B. Subjects at school.
C. New teachers and new friends.
D. Different ideas about school life.
答案: 1.B 细节理解题。根据“The biggest feeling when I started junior high school was excitement.”可知,Piao Yurong对初中是感到兴奋的。故选B。
2.C 推理判断题。根据Meng Jiaqi的经历以及“I learned that success only comes with hard work.”可推断,Meng Jiaqi的经历告诉我们“一分耕耘一分收获”。故选C。
3.C 细节理解题。根据“Because I like our English teacher,Miss Liu,very much.”可知,Zhao Han最喜欢英语是因为她非常喜欢她的英语老师。故选C。
4.D 主旨大意题。通读全文可知,文章讲述的是三名学生在初中生活开始后的不同感受和看法。选项D“关于学校生活的不同观点”符合题意。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭