2025年学霸组合训练七年级英语上册译林版扬州专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学霸组合训练七年级英语上册译林版扬州专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学霸组合训练七年级英语上册译林版扬州专版》

一、阅读理解

“This is the third time that you have been late, Julia. Why?” Mr Malone stopped Julia as she walked by his desk. Julia explained, “I'm sorry. I was cleaning the tables in the Science Room. Someone spilled(洒) the chemical, so cleaning took me longer than usual.”
Mr Malone replied, “I've talked to you about your lateness. I am afraid you won't be able to go with us in the field trip.” “But...” Julia cried. Mr Malone stopped her, “Unless(除非) your parent comes in to discuss this with head teacher and me, you can't go to the field trip.”
After dinner, Julia tried to be brave to talk to her dad. She told about the messy science tables and how her Science teacher would deduct(减去) points from their daily grades if they did not clean up. Her friends' next class was on the opposite side(对面) of the building. Since her class was nearby, Julia volunteered to help clean up so that her friends would not be late. Then she explained how this would stop her from the school trip. Her dad watched her for several seconds. Finally, he simply said, “I'll be there right after school.”
The next day after school, Julia walked to the office. Her father and Mr Malone were already there. Mrs Thompson, the head teacher, spoke, “Julia, why were you cleaning the science tables alone?”
Julia answered slowly, “I guess no one wants to clean up, and I don't want my friends to get into trouble.” “But you got yourself in a problem,” Mrs Thompson said. Julia nodded(点头). Julia's dad said, “You're still responsible(有责任的) for breaking the rule—being late, even if it was for a good thing. Do you have any ideas for a punishment(惩罚)?” Julia shook her head hopelessly.
“Normally, your lateness would stop you from some school activities. However, I have thought about the reason and will let you go on the trip,” Mrs Thompson said. Julia jumped out of her seat, repeating, “Thank you, thank you, thank you!”
“Don't be too excited. You'll have a one - day detention(课后留校) for each lateness,” Mrs Thompson warned. “I hope you won't be late again.”
“No, Madam, I won't,” Julia replied, smiling from ear to ear.
(
)1. Mr Malone stopped Julia because ______.
A. she was late for class again
B. she didn't finish her experiment(实验)
C. she didn't go to the Science class
D. she didn't clean up the classroom
(
B
)2. What happened to Julia in the end?
A. Her friends and classmates all liked her.
B. She was able to go to the field trip.
C. She couldn't go to school for three days.
D. She was not understood by teachers.
(
C
)3. From this story, we can learn that ______.
A. parents are always on our side
B. helping friends often gets us in some problems
C. we should be responsible for breaking the rules
D. we can be late for class if it is for a good thing
答案: 1.A 细节理解题。根据“This is the third time that you have been late, Julia. Why?”Mr Malone stopped Julia as she walked by his desk.”可知Mr Malone拦住朱莉娅是因为她上课又迟到了,故选A。
2.B 细节理解题。根据倒数第三段“However, I have thought about the reason and will let you go on the trip”可知朱莉娅最后被允许参加郊游,故选B。
3.C 推理判断题。根据“You’re still responsible for breaking the rule—being late, even if it was for a good thing.”以及“You'll have a one - day detention(课后留校) for each lateness,”可知迟到破坏了学校规则,会受到惩罚,可推测我们应该对违反规则的行为负责,故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭