第89页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
Ⅰ.用 and、but、or 或 so 填空
1. I bought a present for my son,
2. The Spring Festival usually comes in January
3. Mr Chen is in a meeting,
4. She tried her best,
5. People often think we look the same,
1. I bought a present for my son,
and
he liked it very much.2. The Spring Festival usually comes in January
or
February.3. Mr Chen is in a meeting,
so
he can't have a talk with you now.4. She tried her best,
but
she failed the Maths exam again.5. People often think we look the same,
but
we're different.
答案:
1.and 2.or 3.so 4.but 5.but
6. Jack is a ____ student, and he always listens to the teachers ____.
A.careful; careful
B.careful; carefully
C.carefully; careful
D.carefully; carefully
B
A.careful; careful
B.careful; carefully
C.carefully; careful
D.carefully; carefully
答案:
B 句意:杰克是个细心的学生,他总是认真听老师讲课。第一个空修饰名词 student 用形容词careful;第二个空修饰动词短语 listens to 用副词carefully,故选 B。
7. Spend more time and effort,
A.but
B.and
C.so
D.or
and
you will get better results!A.but
B.and
C.so
D.or
答案:
B 根据"Spend more time and effort...you will get better results!"可知,此处表示递进关系,and 符合语境。故选 B。
8. “My mother bought me a nice notebook.” The structure of the sentence is “
A.S+V+O+C
B.S+V+O+O
C.S+V+O
D.S+V+P
B
”.A.S+V+O+C
B.S+V+O+O
C.S+V+O
D.S+V+P
答案:
B 分析句子结构可知,此句是带有双宾语的简单句,主语是 My mother;谓语是 bought;间接宾语是 me;直接宾语是 a nice notebook。故选 B。
9. Which of the following sentences is “S+V+O+C”?
A.You should enjoy English.
B.They help people live a better life.
C.The head teacher gave a speech to the whole school.
D.Now computers are becoming smaller and better.
A.You should enjoy English.
B.They help people live a better life.
C.The head teacher gave a speech to the whole school.
D.Now computers are becoming smaller and better.
答案:
B You should enjoy English.主语+谓语+宾语;They help people live a better life.主语+谓语+宾语+宾补;The head teacher gave a speech to the whole school.主语+谓语+直接宾语+介词+间接宾语;Now computers are becoming smaller and better.主语+系动词+表语。故选 B。
10. —On Oct. 17th,
—Yes, the school was full of people having fun, just like a big party.
A.no
B.few
C.a few
D.quite a few
D
people came and said happy birthday to Nankai University.—Yes, the school was full of people having fun, just like a big party.
A.no
B.few
C.a few
D.quite a few
答案:
D 根据"the school was full of people having fun"可知,人相当多,应用 quite a few 修饰 people,故选 D。
Ⅲ.短文填空 环保意识
根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使其意思完整。
Many types of animals come from rainforests. Thousands of animals make their h 11 in rain-forests. There are many beautiful birds, insects and so on. Many of them live in trees, over 30 metres from the g 12. There are a 13 thousands of different plants, and lots of them are tall trees!
Rainforests are very i 14 to us. We need them! Trees and other plants in rainforests help to make the oxygen that we breathe. They stop the world getting too cold or too hot. They p 15 us with wood, rubber, fruit and many of our medicines.
Sadly, in many places, rainforests are in d 16. For example, many years ago, there was a large rainforest on Java Island (爪哇岛). There were thousands of different plants and animals in the rainforest, but now there is n 17. People cut down trees b 18 they wanted to grow rice. They also wanted to grow rubber trees to make rubber. Animals had to m 19 to other places, but many of them disappeared forever. The same thing is h 20 now in many other parts of the world.
Rainforests really need our help.
11.
16.
根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使其意思完整。
Many types of animals come from rainforests. Thousands of animals make their h 11 in rain-forests. There are many beautiful birds, insects and so on. Many of them live in trees, over 30 metres from the g 12. There are a 13 thousands of different plants, and lots of them are tall trees!
Rainforests are very i 14 to us. We need them! Trees and other plants in rainforests help to make the oxygen that we breathe. They stop the world getting too cold or too hot. They p 15 us with wood, rubber, fruit and many of our medicines.
Sadly, in many places, rainforests are in d 16. For example, many years ago, there was a large rainforest on Java Island (爪哇岛). There were thousands of different plants and animals in the rainforest, but now there is n 17. People cut down trees b 18 they wanted to grow rice. They also wanted to grow rubber trees to make rubber. Animals had to m 19 to other places, but many of them disappeared forever. The same thing is h 20 now in many other parts of the world.
Rainforests really need our help.
11.
homes
12. ground
13. also
14. important
15. provide
16.
danger
17. none
18. because
19. move
20. happening
答案:
11.homes 此处指"成千上万的动物在雨林里安家",home 在此处用作名词,且需用复数形式,表示不止一个动物的家。
12.ground 根据语境可知,此处指"许多动物生活在离地面 30 多米高的树上",ground 意为"地面",符合语境。
13.also 此处表示"也有成千上万种不同的植物",且根据首字母提示可知,also 符合语境。
14.important 句意:雨林对我们非常重要。important 意为"重要的",符合语境。
15.provide provide sb. with sth.意为"为某人提供某物",为固定短语,且根据上下文时态可知,此处需用一般现在时,主语 They 为复数,provide 需用原形。
16.danger 句意:遗憾的是,在许多地方,雨林正处于危险之中。in danger 意为"处于危险之中",为固定短语。
17.none 此处指"以前雨林中有成千上万种不同的植物和动物,但是现在一个植物或动物也没有了",none 意为"没有一个",符合语境。
18.because 句意:人们砍伐树木因为他们想种水稻。设空处前后内容之间为因果关系,前为结果,后为原因,because 意为"因为",符合语境。
19.move 此处表示"动物们不得不搬到其他地方"。move to 意为"搬到",且 had to 后需接动词原形。
20.happening 此处指"在世界的许多其他地方也在发生着同样的事情",happen 意为"发生",且根据空前的 is 和空后的 now 可知,此处需用现在进行时。
12.ground 根据语境可知,此处指"许多动物生活在离地面 30 多米高的树上",ground 意为"地面",符合语境。
13.also 此处表示"也有成千上万种不同的植物",且根据首字母提示可知,also 符合语境。
14.important 句意:雨林对我们非常重要。important 意为"重要的",符合语境。
15.provide provide sb. with sth.意为"为某人提供某物",为固定短语,且根据上下文时态可知,此处需用一般现在时,主语 They 为复数,provide 需用原形。
16.danger 句意:遗憾的是,在许多地方,雨林正处于危险之中。in danger 意为"处于危险之中",为固定短语。
17.none 此处指"以前雨林中有成千上万种不同的植物和动物,但是现在一个植物或动物也没有了",none 意为"没有一个",符合语境。
18.because 句意:人们砍伐树木因为他们想种水稻。设空处前后内容之间为因果关系,前为结果,后为原因,because 意为"因为",符合语境。
19.move 此处表示"动物们不得不搬到其他地方"。move to 意为"搬到",且 had to 后需接动词原形。
20.happening 此处指"在世界的许多其他地方也在发生着同样的事情",happen 意为"发生",且根据空前的 is 和空后的 now 可知,此处需用现在进行时。
查看更多完整答案,请扫码查看