第76页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
Ⅰ.根据句意及所给提示完成单词
1.The boy was excited and
2.Could you move that lamp? It's
3.The sun gives us light and
4.Because of the bad weather, there was a
5.My baby brother is a little
1.The boy was excited and
blew
(blow) all the candles out at once.2.Could you move that lamp? It's
shining
(shine) right in my eyes.3.The sun gives us light and
heat
.4.Because of the bad weather, there was a
sudden
(suddenly) change in our plan.5.My baby brother is a little
noisy
(noise) sometimes, but in fact, he brings much fun to our family.
答案:
1.blew 2.shining 3.heat 4.sudden 5.noisy
6.The sentence structure of “Millie is having a maths lesson in the classroom.” is “
A.S+V+P
B.S+V+O
C.S+V+O+O
D.S+V+O+C
B
”.A.S+V+P
B.S+V+O
C.S+V+O+O
D.S+V+O+C
答案:
B “Millie”是主语,“is having”是谓语,“a maths lesson”是宾语。因此句子结构为“S+V+O”。故选 B。
7.The sentence structure of “This modern library looks very beautiful.” is “
A.S+V+O
B.S+V+O+O
C.S+V+O+C
D.S+V+P
D
”.A.S+V+O
B.S+V+O+O
C.S+V+O+C
D.S+V+P
答案:
D “This modern library”是主语,“looks”是连系动词,“very beautiful”是表语。因此句子结构为“S+V+P”。故选 D。
8.The sentence structure of “My mother gets up early every morning.” is “
A.S+V
B.S+V+O
C.S+V+O+O
D.S+V+O+C
S+V
”.A.S+V
B.S+V+O
C.S+V+O+O
D.S+V+O+C
答案:
A “My mother”是主语,“gets up”是谓语。因此句子结构为“S+V”。故选 A。
9.—What's the structure of “He likes reading English storybooks.”?
—It is “
A.S+V+O
B.S+V+O+O
C.S+V+O+C
D.S+V+P
—It is “
A
”.A.S+V+O
B.S+V+O+O
C.S+V+O+C
D.S+V+P
答案:
A “He”是主语,“likes”是谓语,“reading English storybooks”为宾语,故选 A。
Ⅲ.阅读还原
「2025江苏苏州立达中学月考」
根据短文内容,从下面方框中选出恰当的句子补全短文,有两个选项是多余的。
Are you happy most of the time? 10.
Different people may have different temperaments (性格). It is usually believed that both genes (基因) and environment may influence people's temperaments in different ways. Scientists have found that the season of birth also plays a role.
11.
They discovered that people born in summer easily change between sad and happy moods (心情) compared to people born in winter. 13.
14.
「2025江苏苏州立达中学月考」
根据短文内容,从下面方框中选出恰当的句子补全短文,有两个选项是多余的。
Are you happy most of the time? 10.
B
Different people may have different temperaments (性格). It is usually believed that both genes (基因) and environment may influence people's temperaments in different ways. Scientists have found that the season of birth also plays a role.
11.
D
In the study, the students needed to finish some questions to know which of the four kinds of temperaments they had most. From the questions, scientists found that the students always answered something like “My mood often changes for no reason.” and “12.A
” These answers have something to do with their birthdays.They discovered that people born in summer easily change between sad and happy moods (心情) compared to people born in winter. 13.
E
The study also found that those born in autumn less possibly had a mood of sadness which may easily drive them to cry, while those born in winter were not easier to be angry.14.
C
And that is of great importance in controlling (控制) people's moods even in grown-up life.
答案:
10.B 根据“Are you happy most of the time?”可知,此处应为一个问句,与上一句对应,选项 B(或者你有时很容易生气吗?)符合语境。故选 B。11.D 根据下文介绍调查研究的具体内容可知,此处应该是介绍科学家调查的对象,选项 D(科学家对数百名大学生进行了调查)符合语境。故选 D。12.A 根据下文中的“These answers have something to do with their birthdays.”可知,此处是对参与者回答内容的补充,选项 A(我喜欢迎接新的挑战)符合语境。故选 A。13.E 根据空处的上下文可知,此处应该讨论不同季节出生的人的情绪特点,选项 E(那些总是感到快乐的人大多出生在春天或夏天)符合语境。故选 E。14.C 根据“And that is of great importance in controlling people's moods even in grown-up life.”可知,此处应该总结全文,阐述科学家认为季节对人的情绪有影响,选项 C(科学家认为季节对人体有影响)符合语境。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看