第38页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
Ⅲ.阅读理解(每小题2分,共10分)
生幂「2025江苏泰州姜堰期中」
① After my year 8 in China,I went to study in a boarding(寄宿)school for the boys in the UK.The school life is quite different from that in
China.
② At 7:30 each morning,we get up and put on our school uniform.We wear a suit,a tie and leather shoes.We don't have morning reading,but we spend the morning discussing problems with our teachers and sharing ideas with our classmates in our classroom.In the evening,we do our homework quietly for about two hours.
③ Also we can take part in many different kinds of activities.We have over 30 clubs S,such as soccer,swimming and tennis.During lunchtime or after school,I often go to play soccer with my friends.I'm also taking a class called digital creator (小小编程师).It's about how to code(编程)and make small computer programs.It is interesting and
I've learned a lot.
④ Boarding school has opened a window for me.My new life in the UK is colorful.
21.What do the students in the UK spend their
morning doing?
A.Doing their homework quietly.
B.Making small computer programs.
C.Reading books aloud in the classroom.
D.Talking about problems with the teachers.
22.新大意 What is mainly talked about in
Paragraph 3?
A.Activities. B.Classes.
C.Clubs. D.Programs.
23.Which of the following is TRUE?
A.The writer goes home after school every day.
B.The writer just finished high school in China.
C.There are no girl students in the writer's UK
school.
D.The writer now studies in a mixed school in
the UK.
24.What can we infer(推断)from the passage?
A.The writer's school life is bad.
B.The writer likes his school in the UK.
C.The school has a lot of new windows.
D.They have Chinese classes every week.
25.新 Where can we find the passage?
A.In a storybook.
B.In a history book.
C.In a travel guidebook.
D.In a newspaper.
生幂「2025江苏泰州姜堰期中」
① After my year 8 in China,I went to study in a boarding(寄宿)school for the boys in the UK.The school life is quite different from that in
China.
② At 7:30 each morning,we get up and put on our school uniform.We wear a suit,a tie and leather shoes.We don't have morning reading,but we spend the morning discussing problems with our teachers and sharing ideas with our classmates in our classroom.In the evening,we do our homework quietly for about two hours.
③ Also we can take part in many different kinds of activities.We have over 30 clubs S,such as soccer,swimming and tennis.During lunchtime or after school,I often go to play soccer with my friends.I'm also taking a class called digital creator (小小编程师).It's about how to code(编程)and make small computer programs.It is interesting and
I've learned a lot.
④ Boarding school has opened a window for me.My new life in the UK is colorful.
21.What do the students in the UK spend their
morning doing?
A.Doing their homework quietly.
B.Making small computer programs.
C.Reading books aloud in the classroom.
D.Talking about problems with the teachers.
22.新大意 What is mainly talked about in
Paragraph 3?
A.Activities. B.Classes.
C.Clubs. D.Programs.
23.Which of the following is TRUE?
A.The writer goes home after school every day.
B.The writer just finished high school in China.
C.There are no girl students in the writer's UK
school.
D.The writer now studies in a mixed school in
the UK.
24.What can we infer(推断)from the passage?
A.The writer's school life is bad.
B.The writer likes his school in the UK.
C.The school has a lot of new windows.
D.They have Chinese classes every week.
25.新 Where can we find the passage?
A.In a storybook.
B.In a history book.
C.In a travel guidebook.
D.In a newspaper.
答案:
21.D 细节理解题。根据“We don't have morning reading...sharing ideas with our classmates in our classroom.”可知,在英国,学生会在早上和老师讨论问题,和同学们分享自己的想法。故选 D。22.A 段落大意题。根据“Also we can take part in many different kinds of activities.”及本段其他内容可知,第三段主要讲述了学校的活动。故选 A。23.C 推理判断题。根据“I went to study in a boarding school for the boys in the UK”可知,作者所在的学校是男子寄宿学校,因此是没有女生的。故选 C。24.B 推理判断题。根据“Boarding school has opened a window for me. My new life in the UK is colorful.”可知,寄宿学校为作者打开了一扇窗户,他在英国的生活多姿多彩。由此推断,作者喜欢他在英国的学校。故选 B。25.D 文章出处题。根据全文内容可知,本文主要介绍了作者在英国男子寄宿学校的学习生活,因此可以在报纸上看到,故选 D。
26.
E
27.C
28.F
29.D
30.A
答案:
26.E 根据设空处的下一句“他也被称为‘火箭之王’”可知,选项中 E 项(他被称为“中国航天之父”)符合语境。27.C 本段主要介绍了钱学森的求学经历,根据设空处的下一句“毕业后,他在美国工作了几年”可知,选项中 C 项(24 岁时,他去了美国学习)符合语境。28.F 根据设空处的下一句“然后,它成为中国火箭和航空科学研究的领导机构”可知,选项中 F 项(1956 年,钱学森建议成立一个专门的机构)符合语境。29.D 设空处上句讲述了当时中国的条件很艰苦,选项 D 提到“但是钱学森和他的团队仍然勇敢地面对困难”,与上句衔接紧密。30.A 根据设空处的后一句“当中华人民共和国急需科学家时,他回来帮助火箭工业”可知,选项中 A 项(我也感受到了他对我们国家深切的爱)符合语境。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看