2025年5年中考3年模拟八年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟八年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟八年级英语上册译林版》

1.—Which animal lives mainly on plants?
—A ______ does.
D

A.tiger
B.bear
C.wolf
D.zebra
答案: D 根据常识可知,老虎、熊、狼都以食肉为主,只有斑马是食草性动物。故选 D。
2.「2024 天津中考」People may use different body language ______ the same feelings.
B

A.show
B.to show
C.showed
D.shows
答案: B 固定结构 use sth. to do sth.意为“用某物做某事”。故选 B。
3.—It is really a waste of time to play phone games.
—Exactly! As teenagers, we have more
meaningful
things to do.
A.careful
B.successful
C.meaningful
D.peaceful
答案: C 句意:——玩手机游戏真是浪费时间。——没错!作为青少年,我们有更多有意义的事情要做。meaningful 意为“有意义的”。故选 C。
4.Henry keeps exercising every morning.
A
, he looks healthier and healthier.
A.As a result
B.In order to
C.However
D.Moreover
答案: A 考查固定短语的用法。设空处前意为“亨利坚持每天早上锻炼”,设空处后意为“他看起来越来越健康了”,设空处前后表示因果关系。as a result 意为“结果,因此”。故选 A。
5.After we came into the house, we found him lying on the ground with his mouth ______ and eyes ______.
D

A.open;close
B.to open;closed
C.opened;close
D.open;closed
答案: D 句意:在我们进入房间之后,我们发现他张着嘴、闭着眼睛躺在地上。open 可作形容词,意为“张着的”;closed 可作形容词,意为“关着的,闭着的”。根据句意可知选 D。
Ⅱ.完形填空(每小题 1 分,共 15 分)
「2024 江苏淮安中考改编」
On a cold sunny day, I sat in my car and watched dolphins swim in the sea. 6, I saw some dolphins were beached(搁浅). It was very 7 for them to be out of water. I knew they needed help.
8 thinking too much, I jumped out of my car and ran to the beach. I first called the
police but their 9 was far away. It was a life-or-death moment for the dolphins. I didn’t know 10 to help them, so I put a message on the Internet. I hoped someone could see it and come to 11 those lovely animals.
Minutes later, three teenage boys from a nearby school came first. It was like light that drove the darkness away. Then more and more people 12. We decided to save the smaller dolphins first and worked together to move them back to the 13 water successfully.
To my surprise, 14 the smaller dolphins were saved, none of them left. They stayed in the water and made strange sounds to encourage the other dolphins. After we 15 the rescue (救援) work, all the dolphins raised their heads from water and swam around to show their 16 to us. Then, they swam back to the deep sea.
It touched me a lot and made my heart 17. The dolphins had a great sense of helping each other when there was 18. I realized that our volunteer group was just like the dolphins. On such a cold day, 19 cared about getting wet or dirty. We tried our best to save the dolphins and communicated again and again to make sure everyone was safe.
I will never forget this 20. People can always learn from our friends—animals.
6.A.Suddenly B.Luckily C.Happily D.Excitedly
7.A.amazing B.important C.dangerous D.necessary
8.A.With B.Without C.By D.On
9.A.eye B.hand C.ear D.knee
10.A.why B.which C.how D.when
11.A.save B.watch C.enjoy D.find
12.A.changed B.moved C.left D.arrived
13.A.dirtier B.quieter C.cleaner D.deeper
14.A.before B.whenever C.after D.until
15.A.finished B.started C.closed D.tried
16.A.interests B.thanks C.rights D.worries
17.A.broken B.cold C.hurt D.warm
18.A.challenge B.doubt C.trouble D.courage
19.A.anybody B.nobody C.somebody D.everybody
20.A.experience B.journey C.disaster D.show
答案: 6.A 考查副词辨析。根据“I saw some dolphins were beached”可知,作者突然看到一些海豚搁浅了。故选 A。
7.C 考查形容词辨析。根据“...for them to be out of water.”可知,离开水对海豚来说很危险。故选 C。
8.B 考查介词辨析。根据语境可知,作者没有想太多,就从车上跳下来,跑向海滩。故选 B。
9.B 考查名词辨析。此处表示警察离得很远,帮不上忙。hand 有“帮助”的意思,符合语境。故选 B。
10.C 考查宾语从句引导词。下文介绍了作者在网上发了一条消息求助,由此可知,此处表示不知道如何帮助它们。故选 C。
11.A 考查动词辨析。此处是说希望有人能看到信息,来拯救那些可爱的动物。故选 A。
12.D 考查动词辨析。句意:然后越来越多的人来了。change 改变;move 移动;leave 离开;arrive 到达。故选 D。
13.D 考查形容词辨析。根据语境可知是让它们回到更深的海域。故选 D。
14.C 考查连词辨析。根据语境可知,小海豚获救后,它们都没有离开。故选 C。
15.A 考查动词辨析。根据下文中的所有的海豚都从水中抬起头来可知,救援工作完成了。故选 A。
16.B 考查名词辨析。此处是说海豚向拯救它们的人表达感谢。故选 B。
17.D 考查形容词辨析。此处是说海豚的做法让作者心中感到很温暖。故选 D。
18.C 考查名词辨析。句意:当遇到麻烦时,海豚们有一种互相帮助的强烈意识。故选 C。
19.B 考查代词辨析。此处是说人们都努力拯救海豚,没有人在乎淋湿或弄脏。故选 B。
20.A 考查名词辨析。句意:我永远不会忘记这段经历。experience 经历;journey 旅行;disaster 灾难;show 节目。故选 A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭