第60页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
We are beautiful red-crowned cranes(鹤)from Yancheng.We have red caps on top of our heads.
You may 21
red-crowned crane 23
are the most beautiful dancers of all the birds.We
are also good singers. We sing loudly and
25
to warm East Asia when snow comes.We give birth
to baby cranes there.We like to live together on
wetlands in China and some other 26
We live on worms and small fish.We like to
live in long grasses.Water and grasses are important
for 27
28
endangered birds in the world now.People keep
29
buildings.We don't have enough space to live in.
And we don't have enough food to feed our babies
30
You may 21
think
the caps are our feathers.In fact,they are combs(冠).We are one of the 22largest
birds in size in the world.An adult red-crowned crane 23
weighs
up to 10 kilograms.We are good at 24dancing
.I think we are the most beautiful dancers of all the birds.We
are also good singers. We sing loudly and
25
beautifully
.We are good at flying as well.We fly to warm East Asia when snow comes.We give birth
to baby cranes there.We like to live together on
wetlands in China and some other 26
places
.We live on worms and small fish.We like to
live in long grasses.Water and grasses are important
for 27
us
.But sometimes,life is even 28
harder
these years.We are one of the most endangered birds in the world now.People keep
29
changing
our living areas into farms and buildings.We don't have enough space to live in.
And we don't have enough food to feed our babies
30
because
people fish and hunt too much.
答案:
短文填空·语篇导读 本文主要介绍了丹顶鹤的特点和生活习性等。
21. think 分析句子结构可知,此处应填动词;情态动词 may 后接动词原形,结合句意和所给词,故填 think。
22. largest 句意为:我们是世界上体型最大的鸟类之一。根据空后的 in size 可知,此处指“大的”,large 符合语境;根据 one of the 和 birds 可知,此处应用形容词最高级,故填 largest。
23. weighs 句意为:一只成年丹顶鹤重达 10 千克。根据空后的 10 kilograms 可知,此处用 weigh;句子时态为一般现在时,主语为第三人称单数,故填 weighs。
24. dancing 句意为:我们擅长跳舞。根据下文“I think we are the most beautiful dancers of all the birds.”可知,此处指跳舞;be good at doing sth 意为“擅长做某事”,故填 dancing。
25. beautifully 句意为:我们唱得又大声又优美。根据上文“We are also good singers.”可知,此处指唱得优美;此处应用副词作状语,结合所给词,故填 beautifully。
26. places 句意为:我们喜欢群居在中国和其他一些地方的湿地。根据 in China 可知此处指地点,应用 place,由 some other 可知填 places。
27. us 句意为:水和草对我们来说很重要。由语境可知此处指“我们”,for 为介词,其后应使用人称代词的宾格,故填 us。
28. harder 句意为:但是这些年,有时候生活甚至更艰难了。根据下文可知此处指生存条件艰难,应用 hard;由 even 可知填比较级 harder。
29. changing 句意为:人们持续将我们生活的地区改为农场和建筑物。根据“We don't have enough space to live in.”可知此处指将生活的地区改为农场和楼房,应用 change;keep doing sth 为固定搭配,意为“持续做某事”,故填 changing。
30. because 句意为:并且我们没有足够的食物来喂养我们的幼崽,因为人们捕鱼和狩猎太多了。空前后内容为因果关系且原因在后,故填 because。
21. think 分析句子结构可知,此处应填动词;情态动词 may 后接动词原形,结合句意和所给词,故填 think。
22. largest 句意为:我们是世界上体型最大的鸟类之一。根据空后的 in size 可知,此处指“大的”,large 符合语境;根据 one of the 和 birds 可知,此处应用形容词最高级,故填 largest。
23. weighs 句意为:一只成年丹顶鹤重达 10 千克。根据空后的 10 kilograms 可知,此处用 weigh;句子时态为一般现在时,主语为第三人称单数,故填 weighs。
24. dancing 句意为:我们擅长跳舞。根据下文“I think we are the most beautiful dancers of all the birds.”可知,此处指跳舞;be good at doing sth 意为“擅长做某事”,故填 dancing。
25. beautifully 句意为:我们唱得又大声又优美。根据上文“We are also good singers.”可知,此处指唱得优美;此处应用副词作状语,结合所给词,故填 beautifully。
26. places 句意为:我们喜欢群居在中国和其他一些地方的湿地。根据 in China 可知此处指地点,应用 place,由 some other 可知填 places。
27. us 句意为:水和草对我们来说很重要。由语境可知此处指“我们”,for 为介词,其后应使用人称代词的宾格,故填 us。
28. harder 句意为:但是这些年,有时候生活甚至更艰难了。根据下文可知此处指生存条件艰难,应用 hard;由 even 可知填比较级 harder。
29. changing 句意为:人们持续将我们生活的地区改为农场和建筑物。根据“We don't have enough space to live in.”可知此处指将生活的地区改为农场和楼房,应用 change;keep doing sth 为固定搭配,意为“持续做某事”,故填 changing。
30. because 句意为:并且我们没有足够的食物来喂养我们的幼崽,因为人们捕鱼和狩猎太多了。空前后内容为因果关系且原因在后,故填 because。
31.[2025辽宁营口期中]蓝鲸是世界上最大的
动物。最近一次的科学调查中,同学们发现
它们正濒临灭绝。请你根据下面的表格信
息,写一篇不少于80词的英语短文,呼吁人
们保护蓝鲸。
栖息地 海洋
食物 海洋中的小型动物
濒临灭绝的原因 ((21))
严峻的形势 越每少年。海洋中的蓝鲸越来
措施 ((21))
The blue whales are the largest animals in
the world.______ ______ ______ ______ ______ ______
动物。最近一次的科学调查中,同学们发现
它们正濒临灭绝。请你根据下面的表格信
息,写一篇不少于80词的英语短文,呼吁人
们保护蓝鲸。
栖息地 海洋
食物 海洋中的小型动物
濒临灭绝的原因 ((21))
hunting and
海受洋到人受类到污捕染杀(。 pollute);严峻的形势 越每少年。海洋中的蓝鲸越来
措施 ((21))
keep the oceans clean and
保禁持止海捕洋杀干蓝净鲸。;The blue whales are the largest animals in
the world.______ ______ ______ ______ ______ ______
答案:
31.【参考范文】
The blue whales are the largest animals in the world. They live in the ocean and feed on small animals in the ocean.
The blue whale is facing a serious situation. There are fewer blue whales in the ocean every year because of hunting and pollution. To protect blue whales, humans need to take measures such as reducing pollution to keep the oceans clean and banning blue whale hunting.
Protecting the blue whale not only requires the joint efforts of the international community, but also requires everyone to start from the small things in daily life.
The blue whales are the largest animals in the world. They live in the ocean and feed on small animals in the ocean.
The blue whale is facing a serious situation. There are fewer blue whales in the ocean every year because of hunting and pollution. To protect blue whales, humans need to take measures such as reducing pollution to keep the oceans clean and banning blue whale hunting.
Protecting the blue whale not only requires the joint efforts of the international community, but also requires everyone to start from the small things in daily life.
查看更多完整答案,请扫码查看