2025年初中必刷题八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中必刷题八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年初中必刷题八年级英语上册人教版》

( )1. In this poem, ____ is/are always by our side.
D

( )2. 新考法 内容回填 According to the rhythm (韵律), ____ can be put in the blank.
A

( )3. In the poem, the underlined word “Somewhere” means “____”.
C

( )4. 新考法 写作意图 The purpose of writing this poem is to ____.
D
答案: 阅读理解·语篇导读本文主要赞美了家人给予彼此的爱。
快速对答案1—4 D A C D
1. D 细节理解题。根据文中"Parents, brothers, and sisters so dear, Anytime, they are always near."可知,在这首诗里,家人总是在我们身边。
2. A 推理判断题。分析诗歌韵律可知,设空应与下行中的 away 押韵,结合选项可知用 day。故选A 项。
3. C 词义猜测题。根据文中"In their arms, we find a place to rest, Somewhere we are truly blessed."可猜测出 Somewhere 指的是 in their arms。
4. D 推理判断题。整首诗描述了家人的爱,故本诗的写作目的是赞美家人之间的爱。
Ⅱ 阅读还原
体裁:说明文 题材:日常活动 词数:172 难度:★★★ 建议用时:7 分钟
答案 5—9
[2025 河南漯河调研]Many parents do not let their children do housework because they want their children to focus on their studies. This thought must be changed. 5
D

Housework builds children's responsibility (责任).
Children are a part of the family, so it is clear that they also have responsibility for doing housework. 6
C
The adults who did housework at age 3 or 4 are likely to be successful in their mid-20s because they have more responsibility for other areas of their lives.
7
A

It is very bad when children cannot do housework. They can just stand there and see their parents do chores. Sharing housework helps make everyone be in good moods. Therefore, start doing housework with children!
Housework makes children independent.
Grandparents and parents cannot always be on children's side. 8
E
Teaching them how to do housework is an important way to make them become independent adults in the future.
9
B
This is because not only you want them to share the housework, but also housework plays a part in children's development.

A.Housework makes children happy.
B.Do not wait to tell kids to do housework until they are older!
C.Chores help build the responsible adults in the future.
D.Because doing housework brings children some advantages that people may not know.
E.Children have to know how to live by themselves, including how to manage time to do chores.
答案: 阅读还原·语篇导读本文主要介绍了做家务带给孩子们的益处。
快速对答案5—9 D C A E B
5. D 根据"Many parents do not let their children do housework because they want their children to focus on their studies. This thought must be changed."可知,此处应介绍要改变这种观点的原因。D 选项(因为做家务会给孩子们带来一些人们可能不知道的好处。)符合语境。
6. C 根据"Children are a part of the family, so it is clear that they also have responsibility for doing housework."可知,做家务有助于培养孩子们的责任心。C 选项(家务有助于培养未来负责任的成年人。)符合语境。
7. A 根据"Sharing housework helps make everyone be in good moods."可知,分担家务有助于让每个人都有好心情。A 选项(家务使孩子们快乐。)符合语境。
8. E 根据"Housework makes children independent."可知,此处与培养孩子的独立性有关。E 选项(孩子们必须知道如何独立生活,包括如何管理做家务的时间。)符合语境。
9. B 此处位于整篇文章的结尾段,应是在进行总结。B 选项(不要等到孩子们长大才告诉他们做家务!)符合语境。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭