第26页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
( )1. How many animals helped Tortoise look for his house?
A. One.
B. Two.
C. Three.
D. Four.
( )2. What do we know about the animals?
A. They are careful.
B. They are helpful.
C. They are brave.
D. They are clever.
( )3. 新考法图示理解 What was the weather like later that day?

( )4. Why did Tortoise shrink back into his shell?
A. Because he was afraid.
B. Because he was sad.
C. Because he was shy.
D. Because he was tired.
( )5. What's the best title for the text?
A. Tortoise Loves the Veld
B. Tortoise Helps His Friends
C. Tortoise Finds His Home
D. Tortoise Loses His Way
A. One.
B. Two.
C. Three.
D. Four.
C
( )2. What do we know about the animals?
A. They are careful.
B. They are helpful.
C. They are brave.
D. They are clever.
B
( )3. 新考法图示理解 What was the weather like later that day?
D
( )4. Why did Tortoise shrink back into his shell?
A. Because he was afraid.
B. Because he was sad.
C. Because he was shy.
D. Because he was tired.
A
( )5. What's the best title for the text?
A. Tortoise Loves the Veld
B. Tortoise Helps His Friends
C. Tortoise Finds His Home
D. Tortoise Loses His Way
C
答案:
阅读理解·语篇导读 本文讲述了一只陆龟在草原上寻找家,最后意识到温暖舒适的壳就是自己的家的故事。
快速对答案 1—5 C B D A C
1.C 细节理解题。根据文章第一、二、三段中出现的小动物 Snail、Sparrow 和 Ladybird 可知,一共有三个小动物提供帮助。
2.B 推理判断题。根据文章第一、二、三段中小动物们说的 I'll help you look 可知,它们都乐于帮助陆龟。故选 B 项。
3.D 细节理解题。根据第四段中的“The rain began to drip.”可知选 D 项。
4.A 细节理解题。根据第四段中的“… squeaked Tortoise with fright,and he shrank back into his shell.”可知,陆龟缩进壳里是因为他害怕。故选 A 项。
5.C 主旨大意题。根据文章内容可知,文章主要讲述了一只陆龟找家的故事,故选 C 项。
快速对答案 1—5 C B D A C
1.C 细节理解题。根据文章第一、二、三段中出现的小动物 Snail、Sparrow 和 Ladybird 可知,一共有三个小动物提供帮助。
2.B 推理判断题。根据文章第一、二、三段中小动物们说的 I'll help you look 可知,它们都乐于帮助陆龟。故选 B 项。
3.D 细节理解题。根据第四段中的“The rain began to drip.”可知选 D 项。
4.A 细节理解题。根据第四段中的“… squeaked Tortoise with fright,and he shrank back into his shell.”可知,陆龟缩进壳里是因为他害怕。故选 A 项。
5.C 主旨大意题。根据文章内容可知,文章主要讲述了一只陆龟找家的故事,故选 C 项。
素养:文化意识
题材:节假日活动
词数:205
难度:★★★
建议用时:7 分钟
答案 6—10
新素材素材话题:在家招待亲朋好友的建议
[2025 湖南长沙期末]One of the most enjoyable things about the holiday season is spending time with family and friends. It's especially great to welcome them into your home. 6
First, your guests will surely be happy and thankful when they stay in a clean and tidy house. 7 Pay special attention to the rooms where your guests will be sleeping. Make sure you get clean and fresh bedding for your guests. 8 It allows your guests to read or check their phones before bedtime and helps them move around safely at night in a strange place.
Next, it's also a good idea to prepare some snacks and drinks ahead of time. Learn about what your guests like and you can prepare the right food. 9 Home-made meals would also be wise, though it takes time and work.
Finally, don't forget to plan activities! Whoever comes to stay with you for the holidays, find out what they like to do and make plans for them. 10 They might want to take a tour of the city themselves or enjoy a dinner out on their own one night.
Do your best to prepare your home for guests, but it's also important to accept that things may not be perfect.
A.It's better to put a lamp next to the bed.
B.So give your house a good cleaning from top to bottom.
C.However, don't forget to give your guests their space.
D.When you offer their favourite treats, they'll feel extra welcome.
E.Here are some ways that help make your house ready for guests.
题材:节假日活动
词数:205
难度:★★★
建议用时:7 分钟
答案 6—10
E B A D C
新素材素材话题:在家招待亲朋好友的建议
[2025 湖南长沙期末]One of the most enjoyable things about the holiday season is spending time with family and friends. It's especially great to welcome them into your home. 6
First, your guests will surely be happy and thankful when they stay in a clean and tidy house. 7 Pay special attention to the rooms where your guests will be sleeping. Make sure you get clean and fresh bedding for your guests. 8 It allows your guests to read or check their phones before bedtime and helps them move around safely at night in a strange place.
Next, it's also a good idea to prepare some snacks and drinks ahead of time. Learn about what your guests like and you can prepare the right food. 9 Home-made meals would also be wise, though it takes time and work.
Finally, don't forget to plan activities! Whoever comes to stay with you for the holidays, find out what they like to do and make plans for them. 10 They might want to take a tour of the city themselves or enjoy a dinner out on their own one night.
Do your best to prepare your home for guests, but it's also important to accept that things may not be perfect.
A.It's better to put a lamp next to the bed.
B.So give your house a good cleaning from top to bottom.
C.However, don't forget to give your guests their space.
D.When you offer their favourite treats, they'll feel extra welcome.
E.Here are some ways that help make your house ready for guests.
答案:
阅读还原·语篇导读 本文主要介绍了如何为在家接待客人做准备。
快速对答案 6—10 E B A D C
6.E 根据“It's especially great to welcome them into your home.”可知,此句应引出在家接待客人的方法。选项 E(这是一些有助于让你的房子为客人做好准备的方法。)符合语境。故选 E 项。
7.B 根据“First,your guests will surely be happy and thankful when they stay in a clean and tidy house.”可知,此处与打扫房屋有关。选项 B(所以要把房子从上到下好好打扫一番。)符合语境。故选 B 项。
8.A 根据“It allows your guests to read or check their phones before bedtime and helps them move around safely at night in a strange place.”可知,此处是说要为客人准备灯。选项 A(床边放盏灯就更好了。)符合语境。故选 A 项。
9.D 根据“Learn about what your guests like and you can prepare the right food.”可知,此处与准备食物有关。选项 D(当你提供他们最喜欢的食物时,他们会感到格外受欢迎。)符合语境。故选 D 项。
10.C 根据“They might want to take a tour of the city themselves or enjoy a dinner out on their own one night.”可知,客人需要自己的空间。选项 C(然而,不要忘记给你的客人自己的空间。)符合语境。故选 C 项。
快速对答案 6—10 E B A D C
6.E 根据“It's especially great to welcome them into your home.”可知,此句应引出在家接待客人的方法。选项 E(这是一些有助于让你的房子为客人做好准备的方法。)符合语境。故选 E 项。
7.B 根据“First,your guests will surely be happy and thankful when they stay in a clean and tidy house.”可知,此处与打扫房屋有关。选项 B(所以要把房子从上到下好好打扫一番。)符合语境。故选 B 项。
8.A 根据“It allows your guests to read or check their phones before bedtime and helps them move around safely at night in a strange place.”可知,此处是说要为客人准备灯。选项 A(床边放盏灯就更好了。)符合语境。故选 A 项。
9.D 根据“Learn about what your guests like and you can prepare the right food.”可知,此处与准备食物有关。选项 D(当你提供他们最喜欢的食物时,他们会感到格外受欢迎。)符合语境。故选 D 项。
10.C 根据“They might want to take a tour of the city themselves or enjoy a dinner out on their own one night.”可知,客人需要自己的空间。选项 C(然而,不要忘记给你的客人自己的空间。)符合语境。故选 C 项。
查看更多完整答案,请扫码查看