2024年绿色通道45分钟课时作业与单元测评英语选择性必修第三册
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年绿色通道45分钟课时作业与单元测评英语选择性必修第三册 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第74页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
III.单句写作
1.振作起来!我们的麻烦很快就会过去,我们最终会成功的。
__________________! Our troubles will soon be over and we'll succeed in the end.
2.如果塑料和橡胶被焚烧,它们会释放出有毒气体。
If plastic and rubber are burnt, they'll ______.
3.考虑到你在舞蹈方面很有天赋,我们强烈建议你报名参加这门课程。
Since you are talented in dancing, we highly recommend that you ______________________.
4.此刻,我感到非常饥饿,但要生火煮饭实在太危险了。
I was very hungry then, but it was dangerous ______________________.
5.此事确实对公众恢复对发展的信心起到了促进作用。
It really helped the public __________________ the development.
1.振作起来!我们的麻烦很快就会过去,我们最终会成功的。
__________________! Our troubles will soon be over and we'll succeed in the end.
2.如果塑料和橡胶被焚烧,它们会释放出有毒气体。
If plastic and rubber are burnt, they'll ______.
3.考虑到你在舞蹈方面很有天赋,我们强烈建议你报名参加这门课程。
Since you are talented in dancing, we highly recommend that you ______________________.
4.此刻,我感到非常饥饿,但要生火煮饭实在太危险了。
I was very hungry then, but it was dangerous ______________________.
5.此事确实对公众恢复对发展的信心起到了促进作用。
It really helped the public __________________ the development.
答案:
1. Cheer up
2. give off poisonous gases
3. (should) sign up for this course
4. to make fire to cook
5. restore their faith in
2. give off poisonous gases
3. (should) sign up for this course
4. to make fire to cook
5. restore their faith in
I.阅读理解
Antarctica experienced its hottest day on record earlier this month, peaking at 64.9 degrees Fahrenheit. As a result, in just over a week, 4 inches of Eagle Island's snowpack melted - that's about 20% of the island's total seasonal snow accumulation.
“I haven't seen melt ponds develop this quickly in Antarctica,” Mauri Pelto, a geologist at Nichols College in Massachusetts, told NASA's Earth Observatory. “You see these kinds of melt events in Alaska and Greenland, but not usually in Antarctica.” As Pelto noted, melt events like this are quite rare for Antarctica, even during the summer. It's one of the coldest places on Earth.
This heat wave was the result of continuous high temperatures, he said, which almost never occurred on the continent until the 21st century. It's the kind of weather event that grows increasingly common as global temperatures rise.
This month, high pressure over Cape Horn in Chile islands allowed warm temperatures to build up and travel. Antarctica's northernmost part is typically protected from these high temperatures due to strong winds that cross the Southern Hemisphere, but those winds were unusually weak and couldn't stop the high temperatures from penetrating (穿透) the continent's northern tip, NASA reported.
Ice caps in Antarctica are already melting rapidly due to heat - trapping gas pollution from humans. Rising sea levels could be catastrophic for the millions of people who live along the world's coasts: Antarctica's ice sheets contain enough water to raise global sea levels by nearly 200 feet, according to the World Meteorological Organisation.
And earlier this month, a massive iceberg along the western edge of Antarctica broke off from the Pine Island Glacier. The 116 square mile - chunk of ice likely fell apart as a result of warmer sea temperatures, and it's evidence that the glacier is quickly responding to climate change, the European Space Agency said.
1. How does Mauri Pelto feel about the melting of icebergs in Antarctica?
A. Surprised.
B. Concerned.
C. Fearful.
D. Natural.
2. Why do high temperatures rarely reach Antarctica?
A. Because Antarctica is too far away.
B. Because its icebergs are so big.
C. Because strong winds stop them.
D. Because it is in the Southern Hemisphere.
3. What would happen if the Antarctic icebergs all melted?
A. The earth would become even warmer.
B. People would have plenty of fresh water.
C. The sea levels would rise by 200 metres.
D. Many coastal areas would be flooded.
4. What is the main idea of this text?
A. Coastal residents are at risk.
B. Antarctic icebergs are melting fast.
C. The earth is suffering from pollution.
D. Antarctica holds huge amounts of water.
Antarctica experienced its hottest day on record earlier this month, peaking at 64.9 degrees Fahrenheit. As a result, in just over a week, 4 inches of Eagle Island's snowpack melted - that's about 20% of the island's total seasonal snow accumulation.
“I haven't seen melt ponds develop this quickly in Antarctica,” Mauri Pelto, a geologist at Nichols College in Massachusetts, told NASA's Earth Observatory. “You see these kinds of melt events in Alaska and Greenland, but not usually in Antarctica.” As Pelto noted, melt events like this are quite rare for Antarctica, even during the summer. It's one of the coldest places on Earth.
This heat wave was the result of continuous high temperatures, he said, which almost never occurred on the continent until the 21st century. It's the kind of weather event that grows increasingly common as global temperatures rise.
This month, high pressure over Cape Horn in Chile islands allowed warm temperatures to build up and travel. Antarctica's northernmost part is typically protected from these high temperatures due to strong winds that cross the Southern Hemisphere, but those winds were unusually weak and couldn't stop the high temperatures from penetrating (穿透) the continent's northern tip, NASA reported.
Ice caps in Antarctica are already melting rapidly due to heat - trapping gas pollution from humans. Rising sea levels could be catastrophic for the millions of people who live along the world's coasts: Antarctica's ice sheets contain enough water to raise global sea levels by nearly 200 feet, according to the World Meteorological Organisation.
And earlier this month, a massive iceberg along the western edge of Antarctica broke off from the Pine Island Glacier. The 116 square mile - chunk of ice likely fell apart as a result of warmer sea temperatures, and it's evidence that the glacier is quickly responding to climate change, the European Space Agency said.
1. How does Mauri Pelto feel about the melting of icebergs in Antarctica?
A. Surprised.
B. Concerned.
C. Fearful.
D. Natural.
2. Why do high temperatures rarely reach Antarctica?
A. Because Antarctica is too far away.
B. Because its icebergs are so big.
C. Because strong winds stop them.
D. Because it is in the Southern Hemisphere.
3. What would happen if the Antarctic icebergs all melted?
A. The earth would become even warmer.
B. People would have plenty of fresh water.
C. The sea levels would rise by 200 metres.
D. Many coastal areas would be flooded.
4. What is the main idea of this text?
A. Coastal residents are at risk.
B. Antarctic icebergs are melting fast.
C. The earth is suffering from pollution.
D. Antarctica holds huge amounts of water.
答案:
1.A 推理判断题。根据第二段中莫里·佩尔托所说的话“I haven't seen melt ponds develop this quickly in Antarctica”和 “You see these kinds of melt events in Alaska and Greenland, but not usually in Antarctica.”可知,莫里·佩尔托认为南极洲冰山的融化速度非常快,这是罕见的。由此可推知,他对此感到很惊讶。故选A。
2.C 细节理解题。根据第四段中的“Antarctica’s northernmost part is typically protected from these high temperatures due to strong winds that cross the Southern Hemisphere”可知,南半球的强风阻挡了高温进入南极洲。故选C。
3.D 推理判断题。根据第五段中的“Rising sea levels could be catastrophic for the millions of people who live along the world's coasts: Antarctica's ice sheets contain enough water to raise global sea levels by nearly 200 feet”可知,南极洲冰盖拥有大量的水,可以使海平面大幅上升。由此可推知,如果南极洲的冰山都融化,许多沿海地区将会被水淹没。故选D。
4.B 主旨大意题。通读全文可知,文章围绕南极洲的冰山融化展开,介绍了南极洲经历了有记录以来最热的一天,为期一周多的热浪使南极洲鹰岛上20%的积雪融化,人类排放的温室气体近年来持续影响着南极洲的冰川。由此可推知,文章主要是关于南极洲的冰山正在迅速融化。故选B。
2.C 细节理解题。根据第四段中的“Antarctica’s northernmost part is typically protected from these high temperatures due to strong winds that cross the Southern Hemisphere”可知,南半球的强风阻挡了高温进入南极洲。故选C。
3.D 推理判断题。根据第五段中的“Rising sea levels could be catastrophic for the millions of people who live along the world's coasts: Antarctica's ice sheets contain enough water to raise global sea levels by nearly 200 feet”可知,南极洲冰盖拥有大量的水,可以使海平面大幅上升。由此可推知,如果南极洲的冰山都融化,许多沿海地区将会被水淹没。故选D。
4.B 主旨大意题。通读全文可知,文章围绕南极洲的冰山融化展开,介绍了南极洲经历了有记录以来最热的一天,为期一周多的热浪使南极洲鹰岛上20%的积雪融化,人类排放的温室气体近年来持续影响着南极洲的冰川。由此可推知,文章主要是关于南极洲的冰山正在迅速融化。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看