2024年绿色通道45分钟课时作业与单元测评英语选择性必修第三册


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年绿色通道45分钟课时作业与单元测评英语选择性必修第三册 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



I.阅读理解
  (2023.辽宁朝阳部分高中高二联考)Yu Yi,Honorary President of Shanghai Yangpu Senior High School, is among the first generation of Chinese teachers after the founding of the People's Republic of China in 1949.
  Yu was born in 1929,not long before Japan invaded(侵略)China.Her road to education was very difficult.During the war,Yu studied in many schools before she was admitted to Zhenjiang High School.
  In 1947,  Yu was admitted to the
Department of Education of Fudan University in Shanghai.In 1951,as she was about to become a teacher,Yu decided to tie her future to the motherland.
       As a Chinese teacher,Yu has been thinking about how to teach every class well.Rather than follow the traditional teaching method,in which teachers keep speaking while students just listen,Yu used a different one. She had her students read revolutionary(革命)books,which put the“red gene(基因)”in their blood and helped them set higher goals. In her view,
Chinese classes not only teach children to use the language,but also shape children's souls.For decades,Yu has devoted herself to her work.She has also written many books on teaching.
  “I have said I will be a teacher for the rest of my life,and I will also learn to be a teacher for the rest of my life,which is by no means empty talk.I have been learning all my life,constantly improving and perfecting my personality.I keep thinking about how many lessons I have given and how many are really taught to students,”Yu says.
1.Which of the following orders is RIGHT about Yu's experiences?
 ①She became the honorary president of Shanghai Yangpu Senior High School.
 ②She went to the Department of Education of Fudan University.
 ③She decided to connect her future with her country.
 ④She attended Zhenjiang High School after studying in many schools.
A.④②①③     B.④②③①
C.②③④①     D.②④③①
2.How should students learn Chinese in Yu's view?
A.They should just learn more about Chinese history.
B.They should only learn and use revolutionary works.
C.They should speak Chinese and listen to teachers more.
D.They should have their souls shaped besides using Chinese.
3.What do Yu's words mainly suggest?
A.She finds it not easy to work as a teacher.
B.She decides to devote herself to teaching.
C.She has written a lot of books on teaching.
D.She is fond of commenting on others' lessons.
4.How can we describe Yu according to the text?
A.Creative and learned.
B.Wise but selfish.
C.Caring and forgiving.
D.Energetic but careless.
答案: 1.B 细节理解题。根据第二段最后一句“During the war, Yu studied in many schools before she was admitted to Zhenjiang High School.”及第三段“In 1947, Yu was admitted to the Department of Education of Fudan University in Shanghai. In 1951, as she was about to become a teacher, Yu decided to tie her future to the motherland.”可知,于漪先进入镇江高中,然后在1947年考入复旦大学教育系,随后在1951年即将参加工作时,决定把自己的未来与祖国联系起来。根据常识可知,于漪成为上海杨浦高级中学的名誉校长应是在她参加工作以后。所以,正确的顺序是④②③①。故选B。
2.D 细节理解题。根据第四段中的“In her view, Chinese classes not only teach children to use the language, but also shape children’s souls.”可知,于漪认为,学生们在学习语文时,除了要使用语言外,还要通过语言来塑造自己的灵魂。故选D。
3.B 推理判断题。根据最后一段于漪说的话“I have said I will be a teacher for the rest of my life, and I will also learn to be a teacher for the rest of my life, which is by no means empty talk.”可知,于漪说她要做一辈子的教师,也要一辈子学习当一名教师。由此可知,她决心投身到教育事业中。故选B。
4.A 推理判断题。根据第四段中的“Rather than follow the traditional teaching method, in which teachers keep speaking while students just listen, Yu used a different one.”和“She has also written many books on teaching.”及最后一段中的“I have been learning all my life, constantly improving and perfecting my personality.”可推断,于漪是一个富有创新精神、学识渊博的人。故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭