2024年绿色通道45分钟课时作业与单元测评英语选择性必修第三册


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年绿色通道45分钟课时作业与单元测评英语选择性必修第三册 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



II.七选五
(2024.江苏扬州高二练习)We need art in our homes. Here are four reasons you should know about art.
. Art breathes life into a home.
Your home is “your place”, and that's why decorating it to your liking is so important.
1___ And, surrounding yourself with art you love will help you enjoy where you spend a majority of your time.
Plus, from a functional design standpoint, art acts as a focal point, makes a room appear finished, and immediately shows off your interests and ideals to visitors. 2___
. Art lets you express yourself and encourages dialogue.
Without needing words, art can be the perfect way to express who you are to both yourself and others. Why? 3___ And, when you love a piece enough to hang it on your wall, that story speaks volumes about you.
Whether it's your personality or what you value in life, art can be the perfect translator. This lets you form deeper connections with those who come into your home.
. Art reminds us of what is possible.
4___ That's why we follow Instagram accounts of artists. It is inspiring to see someone both creating and devoting their time to what gives them the most joy in life. By pursuing these passions, they inspire us to do the same.
. 5___
A piece of art can produce powerful emotions when we look at it. Art can cheer us up after a bad day, make us remember, or inspire us to do more in life. It can provide comfort that we are not the only ones feeling a certain way. It also provides a reflection back to us that enables us to chew on our own reactions, emotions, and thoughts.

A. Art tells a story.
B. Art also opens us up to criticism.
C. Art helps us recognise our emotions.
D. You need to feel comfortable in your space.
E. Seeing other people do what they love is inspiring.
F. An artwork serves as a reminder that we should question our habits.
G. By choosing to live with art, you are choosing to bring more life into your home.
答案: 语篇导读 本文是一篇说明文。文章主要介绍了我们的家里需要艺术的原因。1.D 下文“And, surrounding yourself with art you love will help you enjoy where you spend a majority of your time.”说明空处应提到使自己看到喜欢的艺术对自己的影响。选项D引出下文,指的是置身于自己喜欢的艺术中,你会感到很舒适和享受。故选D。2.G 上文“Plus, from a functional design standpoint, art acts as a focal point, makes a room appear finished, and immediately shows off your interests and ideals to visitors.”说明艺术可以让房间看起来完美,并可以立即向客人展现出你的兴趣与理想。选项G承接上文,是对上文的进一步升华。故选G。3.A 下文“And, when you love a piece enough to hang it on your wall, that story speaks volumes about you.”说明你喜欢的艺术品会讲述关于你的故事。选项A引出下文,是对下文的总结,其中story为关键词。故选A。4.E 下文“That's why we follow Instagram accounts of artists.”说明我们关注并浏览艺术家的Instagram账号。选项E引出下文,是对下文的解释与说明,因为看到艺术家们做自己喜欢做的事能够鼓舞人心,所以关注他们的账号。故选E。5.C 空处为本段小标题。下文“A piece of art can produce powerful emotions when we look at it... our own reactions, emotions, and thoughts.”说明艺术品可以使我们产生强烈的情感,安慰和激励我们,为我们提供反思。选项C能概括本段内容,为最佳小标题。故选C。
III.完形填空
  We've all been there before: You're driving down the road when suddenly a pothole seems to appear out of nowhere and sends the  1  jumping. Most think potholes are  2 , but artist Jim Bachor sees them as a canvas for his artwork.
Bachor uses the  3  art form of mosaic to create eye - catching, colourful images of famous artists like Aretha Franklin or simple everyday  4  like food. He even makes less - appealing visuals of insects.
Bachor was a graphic designer for 20 years before he began his  5  in mosaic. He regards an incidental trip to Europe as his motivation to change careers.
While  6  in Italy, Bachor fell in love with Pompeii, a preserved ancient Roman city. A tour guide pointed out a mosaic, made of mainly glass and marble, and said to Bachor, “Glass and marble don't  7 . So, this looks essentially the way the artist intended.” Bachor said, “That kind of staying power just  8  me so much.”
A year later Bachor returned to attend a mosaic class in Ravenna, Italy, to learn the proper way to  9  the ancient technique. Years after that, he mastered the technique. He  10  that mosaics can be significant today just as the art form over 1,000 years ago. “I just saw that there was a(n)  11  to bring it into the new age as a contemporary subject,” he says.
So, Bachor decided to make a special piece  12  for that pothole. He has  13  mosaic pothole art around Chicago, Detroit, New York City and even in Finland.
While he may not be getting  14  from drivers or passengers, Bachor's art is  15  a pleasant surprise to discover.

1. A. body B. rock C. car D. sand
2. A. challenging B. interesting C. discouraging D. annoying
3. A. modern B. ancient C. elegant D. mysterious
4. A. objects B. ideas C. routines D. projects
5. A. duty B. career C. belief D. instruction
6. A. travelling B. living C. working D. studying
7. A. last B. connect C. fade D. resolve
8. A. reminded B. confused C. troubled D. impressed
9. A. introduce B. perform C. promote D. describe
10. A. argued B. imagined C. remembered D. realised
11. A. link B. time C. opportunity D. voice
12. A. artwork B. machinery - work C. code D. literature
13. A. discovered B. created C. improved D. taught
14. A. help B. invitation C. money D. praise
15. A. nearly B. merely C. certainly D. personally
答案: 1.C 根据上文You're driving down the road可知,你在路上开着车,所以是车突然间跳了起来,car符合语境。故选C。
2.D 根据上文“You're driving down the road when suddenly a pothole seems to appear out of nowhere and sends the 1 jumping.”可知,你在路上开着车,结果车突然间跳了起来,此时应该是很恼火的,annoying符合语境。故选D。
3.B 根据下文“to learn the proper way to 9 the ancient technique”可知,这是一种古老的艺术形式,ancient符合语境。故选B。
4.A 根据本句中的“simple everyday 4 like food”可知,食物应是属于物品,objects符合语境。故选A。
5.B 根据下文“He regards an incidental trip to Europe as his motivation to change careers.”可知,此处应指职业生涯,career符合语境。故选B。
6.A 根据上文“He regards an incidental trip to Europe as his motivation to change careers.”可知,在欧洲旅游的经历使他有了转行的想法,所以是指旅游时,travelling符合语境。故选A。
7.C 根据下文“That kind of staying power just 8 me so much.”可知,这种持久力说明玻璃和大理石制成的马赛克艺术不会褪色,fade符合语境。故选C。
8.D 根据“That kind of staying power just 8 me so much.”可知,此处应指这种持久力使他印象深刻,impressed符合语境。故选D。
9.B 根据本句中的“to learn the proper way to 9 the ancient technique”可知,巴克尔是在学习如何呈现这种技艺,perform符合语境。故选B。
10.D 根据下文“mosaics can be just as significant today as the art form over 1,000 years ago”可知,此处应指他意识到今天的马赛克艺术和1,000多年前的艺术形式一样重要,realised符合语境。故选D。
11.C 根据本句中的“I just saw that there was a(n) 11 to bring it into the new age as a contemporary subject”可知,此处指巴克尔看到了把马赛克艺术作为一个当代主题带入新时代的机会,opportunity符合语境。故选C。
12.A 根据“So, Bachor decided to make a special piece of 12 for that pothole.”可知,此处表示巴克尔决定做一个特别的艺术品来展现那次的凹坑,artwork符合语境。故选A。
13.B 根据“He has 13 mosaic pothole art around Chicago, Detroit, New York City and even in Finland.”可知,艺术品是被创作出来的,created符合语境。故选B。
14.D 根据“While he may not be getting 14 from drivers or passengers, Bachor's art is 15 a pleasant surprise to discover.”可知,他创作的是凹坑艺术,这是司机和乘客不喜欢遇到的,所以应该是不会称赞他,praise符合语境。故选D。
15.C 根据“While he may not be getting 14 from drivers or passengers, Bachor's art is 15 a pleasant surprise to discover.”可知,此处表示虽然巴克尔创作的艺术不会得到司机和乘客的称赞,但是他的艺术确实是令人惊喜的发现,certainly符合语境。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭