2024年绿色通道45分钟课时作业与单元测评英语选择性必修第三册
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年绿色通道45分钟课时作业与单元测评英语选择性必修第三册 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第23页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
II.七选五
Wakeful Rest
When many students finish studying, they often go straight to another activity. 1 Some might even play a video game or watch television. But research suggests that resting after your study may be a both no - cost and effective way to help you remember what you have studied and improve your learning.
2 Resting is difficult when you have too much stimulation(刺激)from electronic devices, lights and so on. While this might sound unusual to you, many studies have explored benefits of resting after learning - what is called “wakeful rest". A study examined how well old people in good health could remember certain words, from which researchers found old adults who rested for 10 minutes after learning had a better memory. “A period of wakeful rest immediately after new learning improves free recall," the researchers wrote. 3
Another study found that both young and old adults were able to better remember - or recollect - information from given passages after doing wakeful rest. The findings appeared in Neuroscience Letters. 4 “Wakeful rest led to higher overall recollection in both age groups," the researchers noted. They thought wakeful rest allows for superior memory consolidation(巩固), resulting in stronger representations of experienced events which can be discovered by tests of free recall and recognition.
5 Rest quietly for five to ten minutes. Do not look at your phone, read stories or play games. Just limit the amount of stimulation you get. It is really that easy!
A. Such an activity promotes good health.
B. Perhaps they look at their phones or go online.
C. This study involved 45 young people and 40 elderly adults.
D. The results were strong even after seven days, they added.
E. If you want to give “wakeful rest” a try, here are a few simple things to do.
F. Working long hours can greatly increase the risk of suffering injury or illness, a study says.
G. The basic idea is that your brain gets a chance to rest by reducing your activity after the study.
Wakeful Rest
When many students finish studying, they often go straight to another activity. 1 Some might even play a video game or watch television. But research suggests that resting after your study may be a both no - cost and effective way to help you remember what you have studied and improve your learning.
2 Resting is difficult when you have too much stimulation(刺激)from electronic devices, lights and so on. While this might sound unusual to you, many studies have explored benefits of resting after learning - what is called “wakeful rest". A study examined how well old people in good health could remember certain words, from which researchers found old adults who rested for 10 minutes after learning had a better memory. “A period of wakeful rest immediately after new learning improves free recall," the researchers wrote. 3
Another study found that both young and old adults were able to better remember - or recollect - information from given passages after doing wakeful rest. The findings appeared in Neuroscience Letters. 4 “Wakeful rest led to higher overall recollection in both age groups," the researchers noted. They thought wakeful rest allows for superior memory consolidation(巩固), resulting in stronger representations of experienced events which can be discovered by tests of free recall and recognition.
5 Rest quietly for five to ten minutes. Do not look at your phone, read stories or play games. Just limit the amount of stimulation you get. It is really that easy!
A. Such an activity promotes good health.
B. Perhaps they look at their phones or go online.
C. This study involved 45 young people and 40 elderly adults.
D. The results were strong even after seven days, they added.
E. If you want to give “wakeful rest” a try, here are a few simple things to do.
F. Working long hours can greatly increase the risk of suffering injury or illness, a study says.
G. The basic idea is that your brain gets a chance to rest by reducing your activity after the study.
答案:
1.B 根据上文“When many students finish studying, they often go straight to another activity.”及下文“Some might even play a video game or watch television.”可推知,空处应承接上文,说明学生在学习行为结束后可能会进行的活动。B项“Perhaps they look at their phones or go online.(也许他们会看手机或者上网)”承上启下,符合语境。故选B。
2.G 根据第一段最后一句“But research suggests that resting after your study may be a both no - cost and effective way to help you remember what you have studied and improve your learning.”可知,空处内容应与第一段中提到的这种休息方式有关;根据下文“Resting is difficult when you have too much stimulation (刺激) from electronic devices, lights and so on.”可知,当你有太多来自电子设备、灯光等的刺激时,你很难休息。这说明空处内容应提到休息与活动。G项“The basic idea is that your brain gets a chance to rest by reducing your activity after the study.(基本理念就是:学习结束后,通过减少活动使你的大脑有机会得到休息)”承上启下,符合语境。故选G。
3.D 根据上文“‘A period of wakeful rest immediately after new learning improves free recall,’ the researchers wrote.”可知,上文提到了清醒休息的好处。这说明空处内容也应与清醒休息的好处有关。D项“The results were strong even after seven days, they added.(他们补充说,即使在七天后,结果也是有说服力的)”承接上文,符合语境。故选D。
4.C 根据下文“‘Wakeful rest led to higher overall recollection in both age groups,’ the researchers noted.”中的both可以看出,空处应是介绍了这项研究中参与的两组人群。C项“This study involved 45 young people and 40 elderly adults.(这项研究涉及45名年轻人和40名老年人)”承上启下,符合语境,其中的This study指的是上文中的Another study。故选C。
5.E 根据下文“Rest quietly for five to ten minutes. Do not look at your phone, read stories or play games. Just limit the amount of stimulation you get.”可知,本段介绍了一些清醒休息的具体做法。E项“If you want to give ‘wakeful rest’ a try, here are a few simple things to do.(如果你想试一试清醒休息,这里有一些简单的事情可以做)”总起下文,符合语境。故选E。
2.G 根据第一段最后一句“But research suggests that resting after your study may be a both no - cost and effective way to help you remember what you have studied and improve your learning.”可知,空处内容应与第一段中提到的这种休息方式有关;根据下文“Resting is difficult when you have too much stimulation (刺激) from electronic devices, lights and so on.”可知,当你有太多来自电子设备、灯光等的刺激时,你很难休息。这说明空处内容应提到休息与活动。G项“The basic idea is that your brain gets a chance to rest by reducing your activity after the study.(基本理念就是:学习结束后,通过减少活动使你的大脑有机会得到休息)”承上启下,符合语境。故选G。
3.D 根据上文“‘A period of wakeful rest immediately after new learning improves free recall,’ the researchers wrote.”可知,上文提到了清醒休息的好处。这说明空处内容也应与清醒休息的好处有关。D项“The results were strong even after seven days, they added.(他们补充说,即使在七天后,结果也是有说服力的)”承接上文,符合语境。故选D。
4.C 根据下文“‘Wakeful rest led to higher overall recollection in both age groups,’ the researchers noted.”中的both可以看出,空处应是介绍了这项研究中参与的两组人群。C项“This study involved 45 young people and 40 elderly adults.(这项研究涉及45名年轻人和40名老年人)”承上启下,符合语境,其中的This study指的是上文中的Another study。故选C。
5.E 根据下文“Rest quietly for five to ten minutes. Do not look at your phone, read stories or play games. Just limit the amount of stimulation you get.”可知,本段介绍了一些清醒休息的具体做法。E项“If you want to give ‘wakeful rest’ a try, here are a few simple things to do.(如果你想试一试清醒休息,这里有一些简单的事情可以做)”总起下文,符合语境。故选E。
III.完形填空
(2024.湖北武汉武钢三中高二校考)
When I was young, I struggled with body image and disordered eating. I used disordered eating to deal with my __1__ and feel more in control of my life. Afterwards, over - exercise to __2__ my body for what I'd eaten, especially if I thought the __3__ too much.
But later I realised how unhealthy my __4__ were. A happier life was possible, the one in which I'd hang out with friends and join in enjoyable exercise in my free time __5__. I wanted to have a wonderful life filled with amazing __6__. In response to it, I stopped punishing my body and began to __7__ it right. My body and I had done nothing __8__ in eating and enjoying food, but my life would be happier once I was healthier.
Once I became healthier, I dove back into __9__. I attended Zumba classes with an old roommate. __10__ how cool it was and how privileged I was that my body could do so many fancy dance moves. I even became one of the __11__ of the technique award.
We live in a world where feeling okay about our eating and body image is close to __12__ sometimes. But a life free of diet culture and body __13__ is the one that everyone should fight for. I'm so __14__ that I'm able to exercise my body through dancing, and here I want to __15__ other particular body's abilities.
1. A. passion
B. emotions
C. initiative
D. principle
2. A. abuse
B. involve
C. punish
D. defeat
3. A. amount
B. quantity
C. quality
D. calorie
4. A. reactions
B. thoughts
C. performances
D. behaviours
5. A. easily
B. quietly
C. actively
D. eagerly
6. A. memories
B. adventures
C. challenges
D. secrets
7. A. keep
B. change
C. make
D. treat
8. A. harmful
B. wrong
C. optimistic
D. painful
9. A. performance
B. dance
C. work
D. exercise
10. A. doubted
B. responded
C. realised
D. imagined
11. A. creators
B. winners
C. designers
D. collectors
12. A. innocent
B. unfortunate
C. incorrect
D. impossible
13. A. judgement
B. structure
C. energy
D. language
14. A. merciful
B. hopeful
C. grateful
D. peaceful
15. A. celebrate
B. restrict
C. discover
D. seek
(2024.湖北武汉武钢三中高二校考)
When I was young, I struggled with body image and disordered eating. I used disordered eating to deal with my __1__ and feel more in control of my life. Afterwards, over - exercise to __2__ my body for what I'd eaten, especially if I thought the __3__ too much.
But later I realised how unhealthy my __4__ were. A happier life was possible, the one in which I'd hang out with friends and join in enjoyable exercise in my free time __5__. I wanted to have a wonderful life filled with amazing __6__. In response to it, I stopped punishing my body and began to __7__ it right. My body and I had done nothing __8__ in eating and enjoying food, but my life would be happier once I was healthier.
Once I became healthier, I dove back into __9__. I attended Zumba classes with an old roommate. __10__ how cool it was and how privileged I was that my body could do so many fancy dance moves. I even became one of the __11__ of the technique award.
We live in a world where feeling okay about our eating and body image is close to __12__ sometimes. But a life free of diet culture and body __13__ is the one that everyone should fight for. I'm so __14__ that I'm able to exercise my body through dancing, and here I want to __15__ other particular body's abilities.
1. A. passion
B. emotions
C. initiative
D. principle
2. A. abuse
B. involve
C. punish
D. defeat
3. A. amount
B. quantity
C. quality
D. calorie
4. A. reactions
B. thoughts
C. performances
D. behaviours
5. A. easily
B. quietly
C. actively
D. eagerly
6. A. memories
B. adventures
C. challenges
D. secrets
7. A. keep
B. change
C. make
D. treat
8. A. harmful
B. wrong
C. optimistic
D. painful
9. A. performance
B. dance
C. work
D. exercise
10. A. doubted
B. responded
C. realised
D. imagined
11. A. creators
B. winners
C. designers
D. collectors
12. A. innocent
B. unfortunate
C. incorrect
D. impossible
13. A. judgement
B. structure
C. energy
D. language
14. A. merciful
B. hopeful
C. grateful
D. peaceful
15. A. celebrate
B. restrict
C. discover
D. seek
答案:
1.B 根据句中deal with和feel more in control of my life可知,不良饮食习惯,即乱吃东西,是作者用来处理情绪的手段。故选B。
2.C 根据下文“In response to it, I stopped punishing my body and began to treat it right.”可知,作者在乱吃东西后,用过度锻炼来惩罚身体。punish是原词复现。故选C。
3.A 上文提到在乱吃东西后,作者会通过过度锻炼来惩罚自己,结合句中too much可推知,此处应表示当作者认为自己食量太大时,就会通过过度锻炼来惩罚自己的身体。故选A。
4.D 上文提到当作者认为自己食量太大时,就会通过过度锻炼来惩罚自己的身体,结合常识可知,这是一种不健康的行为。故选D。
5.C 句中列举的hang out with friends and join in enjoyable exercise是健康的、积极的行为。故选C。
6.A 根据句中I wanted to have a wonderful life可推知,此处应表示作者不想再过不健康的生活,而是想让自己的人生充满美好的回忆。故选A。
7.D 根据句中I stopped punishing my body可知,作者不再惩罚自己的身体,由此可知,此处应表示作者开始正确对待身体。故选D。
8.B 根据上文I stopped punishing my body可推知,作者停止惩罚自己的身体,说明她意识到在吃和享受食物方面,自己和身体没有做错什么。故选B。
9.B 下文so many fancy dance moves提到舞蹈,由此可知,此处应表示作者又重新开始跳舞。故选B。
10.C 根据句意以及下文how cool it was and how privileged I was that my body could do so many fancy dance moves可知,此处应表示作者意识到自己的身体能做这么多复杂的舞蹈动作是一件很酷的事情。故选C。
11.B 根据句意以及下文of the technique award可知,此处应表示作者在舞蹈方面获得了奖项。故选B。
12.D 根据下文that everyone should fight for可推知,在我们的世界里,对自己的饮食和身体形象感觉良好几乎是不可能的,所以要争取。故选D。
13.A 根据上文“feeling okay about our eating and body image is close to impossible sometimes”可知,我们很难对自身饮食和身体形象感觉良好。由此推知,我们的世界充斥着对饮食习惯和身体形象的评判,所以没有对饮食文化和身体评判的生活是我们应该争取的。故选A。
14.C 根据下文I'm able to exercise my body through dancing可知,此处应表示作者很感激能够通过跳舞来锻炼她的身体。故选C。
15.C 根据上文“I realized how cool it was and how privileged I was that my body could do so many fancy dance moves.”和句中other particular body’s abilities可推知,作者想发现自己身体具有的其他特别本领。故选C。
2.C 根据下文“In response to it, I stopped punishing my body and began to treat it right.”可知,作者在乱吃东西后,用过度锻炼来惩罚身体。punish是原词复现。故选C。
3.A 上文提到在乱吃东西后,作者会通过过度锻炼来惩罚自己,结合句中too much可推知,此处应表示当作者认为自己食量太大时,就会通过过度锻炼来惩罚自己的身体。故选A。
4.D 上文提到当作者认为自己食量太大时,就会通过过度锻炼来惩罚自己的身体,结合常识可知,这是一种不健康的行为。故选D。
5.C 句中列举的hang out with friends and join in enjoyable exercise是健康的、积极的行为。故选C。
6.A 根据句中I wanted to have a wonderful life可推知,此处应表示作者不想再过不健康的生活,而是想让自己的人生充满美好的回忆。故选A。
7.D 根据句中I stopped punishing my body可知,作者不再惩罚自己的身体,由此可知,此处应表示作者开始正确对待身体。故选D。
8.B 根据上文I stopped punishing my body可推知,作者停止惩罚自己的身体,说明她意识到在吃和享受食物方面,自己和身体没有做错什么。故选B。
9.B 下文so many fancy dance moves提到舞蹈,由此可知,此处应表示作者又重新开始跳舞。故选B。
10.C 根据句意以及下文how cool it was and how privileged I was that my body could do so many fancy dance moves可知,此处应表示作者意识到自己的身体能做这么多复杂的舞蹈动作是一件很酷的事情。故选C。
11.B 根据句意以及下文of the technique award可知,此处应表示作者在舞蹈方面获得了奖项。故选B。
12.D 根据下文that everyone should fight for可推知,在我们的世界里,对自己的饮食和身体形象感觉良好几乎是不可能的,所以要争取。故选D。
13.A 根据上文“feeling okay about our eating and body image is close to impossible sometimes”可知,我们很难对自身饮食和身体形象感觉良好。由此推知,我们的世界充斥着对饮食习惯和身体形象的评判,所以没有对饮食文化和身体评判的生活是我们应该争取的。故选A。
14.C 根据下文I'm able to exercise my body through dancing可知,此处应表示作者很感激能够通过跳舞来锻炼她的身体。故选C。
15.C 根据上文“I realized how cool it was and how privileged I was that my body could do so many fancy dance moves.”和句中other particular body’s abilities可推知,作者想发现自己身体具有的其他特别本领。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看