2024年绿色通道45分钟课时作业与单元测评英语选择性必修第三册


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年绿色通道45分钟课时作业与单元测评英语选择性必修第三册 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



II.七选五
                                         Art in 21st Century Life
  The word “art"usually brings to mind images of white - walled galleries,abstract paintings costing millions of dollars,far removed from our everyday experience.  1
  The Internet has changed the idea that art appreciation is only for the noble.  2  You can even visit several museums around the world using virtual reality headsets,without leaving your home.
   3  Art has always been a vehicle for self - expression,but social media have made it much easier to share amateur work with the whole world. Where an amateur artist or musician might one have shared their work with a circle of friends and family,they can now sell their work to anyone in the world.
  “A picture is worth a thousand words”is the motto of data visualisation enthusiasts.The amount of information available today can be overwhelming,so some statisticians(数据分析师)made it their mission to present this mass of data using infographics that are easy for the public to understand.  4  Of course,graphs can be abused to mislead the audience,so we need to take care to interpret them the right way.

Another way that art facilitates education is by helping us to conceptualise things that are invisible to the naked eye.  5  Likewise,the mind - bending concepts in physics such as black holes can be better understood with the help of illustrators who have backgrounds in both art and science.

A.Many platforms of social media help teaching the public art.
B.Yet art is indeed closer than many would believe it to be nowadays.
C.As most of our environment is man - made,everything in it contains art.
D.Netizens are not only consumers of art but creators and participants,too.
E.Biology students would find videos such as “The Inner Life of the Cell"helpful.
F.They present information in visually appealing ways instead of using dry numbers.
G.It has enabled more people than ever to have access to visual art and music of all types.
答案: 语篇导读 本文是一篇说明文。文章说明了艺术离我们的生活很近,并且能够带来很大的价值。
1.B 上文“The word ‘art’ usually brings to mind images of white - walled galleries, abstract paintings costing millions of dollars, far removed from our everyday experience.”说明艺术需要花费大量的金钱,与我们相去甚远。下文“The Internet has changed the idea that art appreciation is only for the noble.”说明互联网的出现使得艺术与我们更为接近。B项承上启下,符合语境。故选B。
2.G 上文“The Internet has changed the idea that art appreciation is only for the noble.”和下文“You can even visit several museums around the world using virtual reality headsets, without leaving your home.”都在讲互联网的出现使得艺术与我们更为接近。G项呼应上下文,继续讲互联网给艺术与人们之间的关系带来的好处。故选G。
3.D 下文“Art has always been a vehicle for self - expression... they can now sell their work to anyone in the world.”说明网民不仅是艺术的消费者也是艺术的创作者和参与者。D项引出下文,符合语境。故选D。
4.F 上文“The amount of information available today can be overwhelming, so some statisticians (数据分析师) made it their mission to present this mass of data using infographics that are easy for the public to understand.”说明信息图的方式更容易被人们理解接受。F项说明信息图的呈现方式,符合语境。故选F。
5.E 上文“Another way that art facilitates education is by helping us to conceptualize things that are invisible to the naked eye.”说明艺术能帮助我们理解难以理解的事物。E项“生物学学生会发现诸如‘细胞的内部生命’之类的视频很有帮助”与下文“Likewise, the mind - bending concepts in physics such as black holes can be better understood with the help of illustrators who have backgrounds in both art and science.”所讲的物理学黑洞的例子都是艺术能帮助我们理解难以理解的事物的具体说明。故选E。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭