2024年绿色通道45分钟课时作业与单元测评英语选择性必修第三册
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年绿色通道45分钟课时作业与单元测评英语选择性必修第三册 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第42页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
I.阅读理解
The number of birds in North America has declined by almost 3 billion since 1970, according to a study published in Science. The researchers estimated changes in the populations of 529 species using long−term bird−monitoring databases. Those data showed that the number of individual birds across all of those species had decreased by 29 percent, from around 10 billion in 1970 to just over 7 billion in 2017.
“The data they used provide probably the best long−term, large information on species abundances for any group of animals or plants anywhere in the world,” Natalie Wright, a bird biologist tells The Atlantic. “There's always uncertainty, but if they are wrong, they are likely underestimating the size of population declines."
The team also examined 10 years’ worth of data from a network of 143 weather radars, which picked up bird migrations, and found a reduction in migratory biomass of about 14 percent since 2007. “Two completely different and independent monitoring techniques thus signal major population loss across the continent," the authors wrote in their paper.
The results are particularly concerning because many of the species showing declines are not considered rare or in danger, but are almost everywhere and potentially act as important contributors to food webs and ecosystem function. More than 90 percent of the loss in abundance in the survey data was due to declines in 12 families, including sparrows and blackbirds. Some other species, including many ducks, instead showed increases in abundance−possibly as a result of focused conservation efforts in recent years.
The findings should be a wake−up call. Many of the birds studied spend time in multiple countries within and beyond North America. What our birds need now is a historic, global effort that unites people and organisations with one common goal: bringing our birds back.
1. How does the first paragraph show the bird reduction?
A. By comparing figures.
B. By listing some examples.
C. By using experts' words.
D. By doing experiments.
2. What can we infer about the function of the data according to Natalie Wright?
A. It's wrong.
B. It's formal.
C. It's helpful.
D. It's useless.
3. Which of the following is particularly worrying?
A. The focus of conservation efforts has turned out wrong.
B. Some ducks are likely to lose their ecosystem function.
C. Few species across the continent show the increase.
D. The population of widespread species is declining.
4. What is the author's purpose in writing the text?
A. To point out the importance of raising birds.
B. To call on people to work together to bring birds back.
C. To analyse the concerning results of long−term research.
D. To inform people of the dangers many species are facing.
The number of birds in North America has declined by almost 3 billion since 1970, according to a study published in Science. The researchers estimated changes in the populations of 529 species using long−term bird−monitoring databases. Those data showed that the number of individual birds across all of those species had decreased by 29 percent, from around 10 billion in 1970 to just over 7 billion in 2017.
“The data they used provide probably the best long−term, large information on species abundances for any group of animals or plants anywhere in the world,” Natalie Wright, a bird biologist tells The Atlantic. “There's always uncertainty, but if they are wrong, they are likely underestimating the size of population declines."
The team also examined 10 years’ worth of data from a network of 143 weather radars, which picked up bird migrations, and found a reduction in migratory biomass of about 14 percent since 2007. “Two completely different and independent monitoring techniques thus signal major population loss across the continent," the authors wrote in their paper.
The results are particularly concerning because many of the species showing declines are not considered rare or in danger, but are almost everywhere and potentially act as important contributors to food webs and ecosystem function. More than 90 percent of the loss in abundance in the survey data was due to declines in 12 families, including sparrows and blackbirds. Some other species, including many ducks, instead showed increases in abundance−possibly as a result of focused conservation efforts in recent years.
The findings should be a wake−up call. Many of the birds studied spend time in multiple countries within and beyond North America. What our birds need now is a historic, global effort that unites people and organisations with one common goal: bringing our birds back.
1. How does the first paragraph show the bird reduction?
A. By comparing figures.
B. By listing some examples.
C. By using experts' words.
D. By doing experiments.
2. What can we infer about the function of the data according to Natalie Wright?
A. It's wrong.
B. It's formal.
C. It's helpful.
D. It's useless.
3. Which of the following is particularly worrying?
A. The focus of conservation efforts has turned out wrong.
B. Some ducks are likely to lose their ecosystem function.
C. Few species across the continent show the increase.
D. The population of widespread species is declining.
4. What is the author's purpose in writing the text?
A. To point out the importance of raising birds.
B. To call on people to work together to bring birds back.
C. To analyse the concerning results of long−term research.
D. To inform people of the dangers many species are facing.
答案:
1.A 细节理解题。根据第一段最后一句可知,第一段是通过对比1970年和2017年鸟类个体的数量来表明鸟类的减少的。故选A。
2.C 推理判断题。根据第二段第一句可推断,这些数据对于人类了解物种的丰富程度有很大的帮助。故选C。
3.D 细节理解题。根据第四段第一句可知,一些作用重要且广泛分布的物种的数量也在减少,这是最令人担忧的。故选D。
4.B 写作意图题。根据最后一段第一句“The findings should be a wake-up call.”和最后一句可推知,作者在文章中指出鸟类物种数量减少的现象是为了号召人们一起合作,从而挽回鸟类数量逐渐减少的局面。故选B。
2.C 推理判断题。根据第二段第一句可推断,这些数据对于人类了解物种的丰富程度有很大的帮助。故选C。
3.D 细节理解题。根据第四段第一句可知,一些作用重要且广泛分布的物种的数量也在减少,这是最令人担忧的。故选D。
4.B 写作意图题。根据最后一段第一句“The findings should be a wake-up call.”和最后一句可推知,作者在文章中指出鸟类物种数量减少的现象是为了号召人们一起合作,从而挽回鸟类数量逐渐减少的局面。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看