2024年绿色通道45分钟课时作业与单元测评英语选择性必修第三册
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年绿色通道45分钟课时作业与单元测评英语选择性必修第三册 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第63页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
II.七选五
French explorer Jacques Cartier is known mainly for exploring the St. Lawrence River and giving Canada its name.
Like many other European explorers, Jacques Cartier went to North America looking for gold and perhaps a shortcut to Asia. 1___ It became France's main route into Canada.
Jacques Cartier was born on 31 December 1491 in Brittany, a province of France. In about 1534, the king of France asked him to lead an expedition(远征) to the New World in search of riches and a new route to Asia.
2 ___There he and his crew explored the land around the Gulf of Saint Lawrence and met Native Americans. When he sailed back to France, he took with him two Native Americans.
3 ___This time, Cartier sailed deeper into the Gulf of Saint Lawrence and into the Saint Lawrence River. The two Native Americans he had taken before had learnt French, and they served as guides. About 260 miles inland, Cartier reached the Native American village of Stadacona. Today, the city of Quebec stands near that place.
Cartier and his men were among the first Europeans to winter in what is now Canada. 4___ After returning to France he reported tales told by the native people of treasures farther inland.
Cartier once again crossed the Atlantic in 1541. 5 ___When he returned to France in 1542, he was told that they were just the common minerals pyrite(黄铁矿)(fool's gold) and quartz(石英).
A. A second voyage came in May 1535.
B. Instead he found the Saint Lawrence River.
C. The bitter cold surprised them, and some of the men died.
D. He made three voyages of exploration in dangerous waters.
E. Cartier was considered one of the most devoted explorers of the period.
F. He explored further and found what he thought were gold and diamonds.
G. In the spring of 1534, Cartier sailed across the Atlantic Ocean to what is now Canada.
French explorer Jacques Cartier is known mainly for exploring the St. Lawrence River and giving Canada its name.
Like many other European explorers, Jacques Cartier went to North America looking for gold and perhaps a shortcut to Asia. 1___ It became France's main route into Canada.
Jacques Cartier was born on 31 December 1491 in Brittany, a province of France. In about 1534, the king of France asked him to lead an expedition(远征) to the New World in search of riches and a new route to Asia.
2 ___There he and his crew explored the land around the Gulf of Saint Lawrence and met Native Americans. When he sailed back to France, he took with him two Native Americans.
3 ___This time, Cartier sailed deeper into the Gulf of Saint Lawrence and into the Saint Lawrence River. The two Native Americans he had taken before had learnt French, and they served as guides. About 260 miles inland, Cartier reached the Native American village of Stadacona. Today, the city of Quebec stands near that place.
Cartier and his men were among the first Europeans to winter in what is now Canada. 4___ After returning to France he reported tales told by the native people of treasures farther inland.
Cartier once again crossed the Atlantic in 1541. 5 ___When he returned to France in 1542, he was told that they were just the common minerals pyrite(黄铁矿)(fool's gold) and quartz(石英).
A. A second voyage came in May 1535.
B. Instead he found the Saint Lawrence River.
C. The bitter cold surprised them, and some of the men died.
D. He made three voyages of exploration in dangerous waters.
E. Cartier was considered one of the most devoted explorers of the period.
F. He explored further and found what he thought were gold and diamonds.
G. In the spring of 1534, Cartier sailed across the Atlantic Ocean to what is now Canada.
答案:
1.B 根据前文的“Like many other European explorers, Jacques Cartier went to North America looking for gold and perhaps a shortcut to Asia.”和后文的“It became France's main route into Canada.”可知,此处强调雅克·卡地亚去北美发现的内容。B选项符合语境,其中的the Saint Lawrence River与后文的It相呼应。故选B。
2.G 根据前文的“In about 1534, the king of France asked him to lead an expedition (远征) to the New World in search of riches and a new route to Asia.”可知,法国国王要求他率领一支探险队去新大陆寻找财富,并开辟一条通往亚洲的新路线,后文应该陈述1534年卡地亚的探险经过或发现。G选项承接前文,符合语境,指出1534年春天,卡地亚横跨大西洋到达现在的加拿大。且后文“There he and his crew explored the land around the Gulf of Saint Lawrence and met Native Americans.”中的There即指加拿大。故选G。
3.A 后文“This time, Cartier sailed deeper into the Gulf of Saint Lawrence and into the Saint Lawrence River.”描述的是他的第二次航行。A选项“A second voyage came in May 1535.”引起后文,符合语境。故选A。
4.C 前文“Cartier and his men were among the first Europeans to winter in what is now Canada.”描述了卡地亚和他的手下在加拿大过冬的情况。C选项“The bitter cold surprised them, and some of the men died.”承接前文,指出严寒使卡地亚的手下死了很多人,符合语境。故选C。
5.F 根据前文的“Cartier once again crossed the Atlantic in 1541.”可知,此处描述的是卡地亚进行第三次航行,后文应该承接他的发现。F选项符合语境,且后文“When he returned to France in 1542, he was told that they were just the common minerals pyrite (黄铁矿) (fool's gold) and quartz (石英).”中的they指代选项中的gold and diamonds。故选F。
2.G 根据前文的“In about 1534, the king of France asked him to lead an expedition (远征) to the New World in search of riches and a new route to Asia.”可知,法国国王要求他率领一支探险队去新大陆寻找财富,并开辟一条通往亚洲的新路线,后文应该陈述1534年卡地亚的探险经过或发现。G选项承接前文,符合语境,指出1534年春天,卡地亚横跨大西洋到达现在的加拿大。且后文“There he and his crew explored the land around the Gulf of Saint Lawrence and met Native Americans.”中的There即指加拿大。故选G。
3.A 后文“This time, Cartier sailed deeper into the Gulf of Saint Lawrence and into the Saint Lawrence River.”描述的是他的第二次航行。A选项“A second voyage came in May 1535.”引起后文,符合语境。故选A。
4.C 前文“Cartier and his men were among the first Europeans to winter in what is now Canada.”描述了卡地亚和他的手下在加拿大过冬的情况。C选项“The bitter cold surprised them, and some of the men died.”承接前文,指出严寒使卡地亚的手下死了很多人,符合语境。故选C。
5.F 根据前文的“Cartier once again crossed the Atlantic in 1541.”可知,此处描述的是卡地亚进行第三次航行,后文应该承接他的发现。F选项符合语境,且后文“When he returned to France in 1542, he was told that they were just the common minerals pyrite (黄铁矿) (fool's gold) and quartz (石英).”中的they指代选项中的gold and diamonds。故选F。
III.完形填空
(2024.河南南阳中学高二校考)Four years ago, I was selected to be an exchange student abroad. I was filled with joy when I knew the news. At that time, it 1 me that life as an exchange student was free. And fortunately, the reality met my 2 .
My host mother went above and beyond to meet my needs, teachers were accommodating, and I could use my status as an 3 when I needed a favour. Schoolmates 4 wanted to know me better. With all this 5 treatment, I thought to myself, “Hold on! Is this what you 6 to have?” I remembered I'd applied for the exchange to 7 myself.
To develop greater 8 , I joined the school's swim team, even though I had no 9 . For over five months I walked — sometimes unwillingly — to 10 , doing the best I could for three hours each day. One of my accomplishments that year was competing in a big swim meet. In an outsider's view, it might not 11 , especially since I didn't even win. However, I was never the 12 type, nor have I ever been particularly outstanding in terms of discipline. Yet that was exactly what I 13 . That made me grow into a player from a beginner. I have 14 a lot, both as a swimmer and as an individual.
Though growth can take many forms, it can only be attained by breaking free from comfort zones. Surely this is not an interesting process, but it always makes 15 to a better version of yourself!
1. A. upset
B. hit
C. comforted
D. troubled
2. A. standards
B. conditions
C. expectations
D. demands
3. A. exception
B. introduction
C. honour
D. excuse
4. A. gradually
B. eagerly
C. patiently
D. slightly
5. A. unique
B. equal
C. formal
D. selfless
6. A. promise
B. manage
C. mean
D. continue
7. A. improve
B. recognise
C. prove
D. satisfy
8. A. independence
B. confidence
C. courage
D. determination
9. A. support
B. enthusiasm
C. experience
D. guidance
10. A. practices
B. trials
C. courses
D. tests
11. A. deserve
B. bring
C. earn
D. replace
12. A. social
B. ambitious
C. popular
D. athletic
13. A. understood
B. discovered
C. lacked
D. achieved
14. A. prayed
B. matured
C. participated
D. waited
15. A. devoted
B. open
C. close
D. accustomed
(2024.河南南阳中学高二校考)Four years ago, I was selected to be an exchange student abroad. I was filled with joy when I knew the news. At that time, it 1 me that life as an exchange student was free. And fortunately, the reality met my 2 .
My host mother went above and beyond to meet my needs, teachers were accommodating, and I could use my status as an 3 when I needed a favour. Schoolmates 4 wanted to know me better. With all this 5 treatment, I thought to myself, “Hold on! Is this what you 6 to have?” I remembered I'd applied for the exchange to 7 myself.
To develop greater 8 , I joined the school's swim team, even though I had no 9 . For over five months I walked — sometimes unwillingly — to 10 , doing the best I could for three hours each day. One of my accomplishments that year was competing in a big swim meet. In an outsider's view, it might not 11 , especially since I didn't even win. However, I was never the 12 type, nor have I ever been particularly outstanding in terms of discipline. Yet that was exactly what I 13 . That made me grow into a player from a beginner. I have 14 a lot, both as a swimmer and as an individual.
Though growth can take many forms, it can only be attained by breaking free from comfort zones. Surely this is not an interesting process, but it always makes 15 to a better version of yourself!
1. A. upset
B. hit
C. comforted
D. troubled
2. A. standards
B. conditions
C. expectations
D. demands
3. A. exception
B. introduction
C. honour
D. excuse
4. A. gradually
B. eagerly
C. patiently
D. slightly
5. A. unique
B. equal
C. formal
D. selfless
6. A. promise
B. manage
C. mean
D. continue
7. A. improve
B. recognise
C. prove
D. satisfy
8. A. independence
B. confidence
C. courage
D. determination
9. A. support
B. enthusiasm
C. experience
D. guidance
10. A. practices
B. trials
C. courses
D. tests
11. A. deserve
B. bring
C. earn
D. replace
12. A. social
B. ambitious
C. popular
D. athletic
13. A. understood
B. discovered
C. lacked
D. achieved
14. A. prayed
B. matured
C. participated
D. waited
15. A. devoted
B. open
C. close
D. accustomed
答案:
1.B。根据空后that life as an exchange student was anxiety-free可知,此处指那时作者想到的是交换生的生活是无忧无虑的。故选B。
2.C。根据后文“My host mother went above and beyond to meet my needs, teachers were accommodating, and I could use my status as an 3 when I needed a favour.”可知,做交换生的真实生活符合作者的预期。故选C。
3.D。根据空前and I could use my status可知,此处指作者可以利用自己交换生的身份作为理由来寻求帮助。故选D。
4.B。根据空后wanted to know me better可知,作者是来自国外的交换生,所以学校里的学生对作者感到好奇,热切地想要了解她。故选B。
5.A。根据前文“My host mother went above and beyond to meet my needs, teachers were accommodating, and I could use my status as an 3 when I needed a favour. Schoolmates 4 wanted to know me better.”可知,作者得到了寄宿家庭和老师的关爱以及同学们的关注,这是给作者的特殊待遇。故选A。
6.C。根据后文“I remembered I'd applied for the exchange to 7 myself.”可知,此处表示作者内心想的是“这(特别的待遇)是你想要的吗?”。故选C。
7.A。根据后文“To develop greater 8, I joined the school’s swim team, even though I had no 9.”可知,作者当初申请做交换生是为了提升自己。故选A。
8.D。根据后文doing the best I could for three hours each day可知,作者为了培养自己的意志力,加入了学校游泳队。故选D。
9.C。根据后文“That made me grow into a player from a beginner.”可知,作者在加入学校游泳队时是个新手,之前没有经验。故选C。
10.A。根据后文doing the best I could for three hours each day可知,此处指五个多月以来,作者每天都去进行游泳训练。故选A。
11.A。根据后文especially since I didn't even win可知,此处指在别人看来,作者参加游泳比赛或许并不值得赞扬,因为她没有获胜。故选A。
12.D。根据前文“In an outsider's view, it might not 11 praise”可知,此处提到别人可能认为参加游泳比赛不值得赞扬,但作者认为能够参加游泳比赛是自己最好的成就之一,故此处是作者解释自己有这种想法的原因,即她既不擅长运动,在自律方面也不够出色。故选D。
13.D。根据前文“For over five months, I walked — sometimes unwillingly — to 10, doing the best I could for three hours each day.”和后文“That made me grow into a player from a beginner.”可知,作者通过游泳练习有所收获。故选D。
14.B。根据前文“That made me grow into a player from a beginner.”和后文Though growth can take many forms可知,此处表示作者成熟了很多。故选B。
15.C。根据空后to a better version of yourself可知,此处指这不是一个有趣的过程,但总能使你接近一个更好的自己。故选C。
2.C。根据后文“My host mother went above and beyond to meet my needs, teachers were accommodating, and I could use my status as an 3 when I needed a favour.”可知,做交换生的真实生活符合作者的预期。故选C。
3.D。根据空前and I could use my status可知,此处指作者可以利用自己交换生的身份作为理由来寻求帮助。故选D。
4.B。根据空后wanted to know me better可知,作者是来自国外的交换生,所以学校里的学生对作者感到好奇,热切地想要了解她。故选B。
5.A。根据前文“My host mother went above and beyond to meet my needs, teachers were accommodating, and I could use my status as an 3 when I needed a favour. Schoolmates 4 wanted to know me better.”可知,作者得到了寄宿家庭和老师的关爱以及同学们的关注,这是给作者的特殊待遇。故选A。
6.C。根据后文“I remembered I'd applied for the exchange to 7 myself.”可知,此处表示作者内心想的是“这(特别的待遇)是你想要的吗?”。故选C。
7.A。根据后文“To develop greater 8, I joined the school’s swim team, even though I had no 9.”可知,作者当初申请做交换生是为了提升自己。故选A。
8.D。根据后文doing the best I could for three hours each day可知,作者为了培养自己的意志力,加入了学校游泳队。故选D。
9.C。根据后文“That made me grow into a player from a beginner.”可知,作者在加入学校游泳队时是个新手,之前没有经验。故选C。
10.A。根据后文doing the best I could for three hours each day可知,此处指五个多月以来,作者每天都去进行游泳训练。故选A。
11.A。根据后文especially since I didn't even win可知,此处指在别人看来,作者参加游泳比赛或许并不值得赞扬,因为她没有获胜。故选A。
12.D。根据前文“In an outsider's view, it might not 11 praise”可知,此处提到别人可能认为参加游泳比赛不值得赞扬,但作者认为能够参加游泳比赛是自己最好的成就之一,故此处是作者解释自己有这种想法的原因,即她既不擅长运动,在自律方面也不够出色。故选D。
13.D。根据前文“For over five months, I walked — sometimes unwillingly — to 10, doing the best I could for three hours each day.”和后文“That made me grow into a player from a beginner.”可知,作者通过游泳练习有所收获。故选D。
14.B。根据前文“That made me grow into a player from a beginner.”和后文Though growth can take many forms可知,此处表示作者成熟了很多。故选B。
15.C。根据空后to a better version of yourself可知,此处指这不是一个有趣的过程,但总能使你接近一个更好的自己。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看