2025年初中学霸创新题七年级英语下册冀教版河北专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中学霸创新题七年级英语下册冀教版河北专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年初中学霸创新题七年级英语下册冀教版河北专版》

一、在空白处填入一个适当的单词或用括号内所给单词的适当形式填空。
1.[传统文化]In the twelve Chinese animal signs(生肖),the dragon is the________(five)in order.
2.We can discuss the problems________our parents because they have a lot of experience.
3.The Palace Museum is________my travelling list.
4.Sandy cut________a picture of a lovely bear and stuck it on the cover.
5.I think computers are very________(use).They help us a lot in everyday life.
答案: 1.fifth 根据语境和提示词可知,应填five的序数词fifth。2.with discuss sth. with sb.意为“和某人讨论某事”。3.on on the list意为“在名单上”。4.out cut out a picture意为“剪出一幅图画”。5.useful 空处作表语,故填useful“有用的”。
二、完形填空。
I like paper folding(折纸)a lot.When I feel bored,I take out a piece of paper and fold it the way I like.When I see the paper turn into a wonderful work in my hands,I feel excited.
One day,a friend of mine showed us his paper flower in class.It was beautiful.I liked it so much that I couldn't wait to learn how to make one myself!After school,I watched an online(线上的)video and learned how to make a paper flower. But in the end,I saw that it didn't look right at all.I felt sad.
Then my mum came to me and said,“Nothing is easy in the beginning.Be patient(耐心的)and you will do it!"With my mum's words,I watched the video again and followed every step carefully. Finally,a beautiful flower was there before my eyes!Yes!I did it!From this experience,I learned that we should be patient and never give up.
6.A.paper B.glass C.bread D.wood
7.A.tired B.sorry C.sad D.excited
8.A.animal B.flower
C.vegetable D.fruit
9.A.myself B.himself
C.herself D.itself
10.A.send B.buy C.make D.get
11.A.But B.When C.And D.Before
12.A.safe B.different
C.difficult D.easy
13.A.game B.film
C.video D.race
14.A.Usually B.Finally
C.Safely D.Quietly
15.A.give up B.get up
C.pick up D.look out
答案: 6.A 根据文章第一句可知,这里是指拿出一张纸。7.D 看到这张纸在“我”手里变成了精彩的作品的时候,“我”会感到兴奋。8.B 根据下文中的a paper flower可知,这里指作者的朋友展示了他的纸花。9.A 作者迫不及待想学着自己亲自制作一朵纸花,这里应用反身代词表示强调,主语是I,故选myself。10.C 根据语境可知,这里指作者通过看线上视频学习如何制作纸花。11.A 根据I saw that it didn't look right at all可知,空处前后内容是转折关系,故选But。12.D 根据语境可知,此处指万事开头难,easy符合句意。13.C 作者又观看了上文中提到的那个视频,故选C。14.B 根据空前内容可知,作者再次跟随视频一步步学起,最后成功了,故选B。15.A 句意:通过这一次的经历,我学会了我们应该耐心并且绝不放弃。give up符合语境。
三、阅读理解。
Making a Scarecrow(稻草人)
Do you want to make a scarecrow?You can make one with some old boards(板).You can use it to scare away birds in your garden.You can give people a big surprise(惊讶)!
Here are what you will need:
.an adult(成年人)helper
.seven boards(each10cm wide):one160cm long;three50cm long;one30cm long;two60cm long.
.a hammer and nails;safety pins;a pen
.a shirt with long sleeves(袖子)
.a long skirt
.gloves and boots
.a hat and a pillow

Step1:Put the boards on the ground.Make the shape.You will have two arm pieces left over.You will add them later.
Step2:Ask an adult to nail(固定)the pieces together.
Step3:Put the shirt on.Ask an adult to nail one arm piece to the shoulder(肩膀).Let the sleeve fall down so that it covers the board.Pin the glove to the sleeve.Do the same with the other arm.
Step4:Put on the skirt.
Step5:Stick the pillow on top as the head.Draw eyes,a nose and a mouth on it.
Step6:Stand the body up and put it where you want.
Step7:Put the hat on and then put the boots under the skirt so it looks like it has feet.
16.People can use scarecrows to______
A.catch birds B.give people a surprise
C.scare dogs away D.show people the way
17.[新考法.数字推算]If you want to make a scarecrow,how long is the board you need?
A.300cm.      B.460cm.
C.370cm.      D.350cm.
18.In which steps do you need the help from adults?
A.Step2and Step5. B.Step1and Step3.
C.Step2and Step3. D.Step4and Step6.
19.[新考法.事件排序]Which shows the right steps to make a scarecrow?
a.Find all that you need.
b.Let the body stand where you want.
c.Dress up the body and make a head for it.
d.Put the hat on and put the boots under the skirt.
e.Nail the body parts together.
A.a - e - c - b - d B.a - e - b - c - d
C.e - c - b - d - a D.a - b - c - d - e
20.The writer wrote the text for______
A.kids B.old people
C.parents D.adult helpers
答案: 16.B 细节理解题。根据“You can give people a big surprise!"可知,B项正确。17.B 数字推算题。根据Here are what you will need的第二条可知,一共需要460厘米长的板子。18.C 细节理解题。根据Step 2和Step 3可知,第二步和第三步需要成年人的帮助。19.A 事件排序题。根据Here are what you will need可知首先准备好你需要的东西;根据Step 1及Step 2可知,接下来需要把身体部位钉在一起;根据Step 3至Step 5可知接下来装扮身体,为它做一个头;根据Step 6可知把稻草人放在你想放的地方;根据Step 7可知最后戴上帽子,把靴子放在裙子下面。正确的顺序为a−e−c−b−d。20.A 推理判断题。根据an adult helper可知,这篇文章是写给小孩子的。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭